Robin van Persie, Cesc Fabregashoz hasonlóan, csak ezen a héten tért vissza a világbajnokság miatt kitoldott nyári szünetéből, ezért még egy darabig kérdés, hogy mikor tud majd játszani is az Arsenal színeiben.

Egy súlyos bokasérülés miatt Van Persie tavalyi szezonja idő előtt végetért, de a holland játékos, aki ma ünnepli 27. születésnapját, elmondta, soha nem rengett meg a csapatba vetett bizalma, hite.

"Soha nem kezdtem kételkedni az Arsenalban. Imádom ezt a csapatot, és ez lesz már a hetedik évem itt. Az Arsenalnál adtak lehetőséget arra, hogy klasszis szintre fejlődjek, és ezt vissza akarom törleszteni ennek a csapatnak, a szurkolóknak, méghozzá egy trófeával." - mondta Van Persie az arsenal.comnak.

"Imádom, amit az emberek az Arsenalról gondolnak, a játékstílusunk már innen is kitűnik. Két csapatot ismerek, akik hasonló játékot játszanak: bennünket, és a Barcelonát. A többi csapat közül néhányan próbálkoznak, de igazság szerint nem érnek a közelünkbe. Emellett beszéltem pár honfitársammal a világbajnokság során, akik olyan nagy csapatban játszanak, akiknek teljesen eltérő a stílusuk hozzánk képest."

"De nagyon, nagyon imádom a jelenlegi hozzáállásunkat. Ez az, amiért hiszek a csapatban, és még akkor sem kételkedek benne, amikor nem úgy állnak a dolgok, mint ahogyan azt szeretnénk."

Van Persie az idei évben mezszámcserét kért a csapat vezetőségétől, és miután zöld utat kapott, ő viselheti a William Gallas távozásával megüresedett tizes számú mezt, amelyben még korábban pedig példaképe, Dennis Bergkamp játszhatott.

"Nagyon várom már, hogy a 10-es számú mezben játszhassak. Fiatalkoromban is ezzel kezdtem a karrieremet, de mióta professzionális játékos lettem, mindig más számút kaptam. Most viszont eljött ez az idő is, amit igazán becsülni fogok, hiszen a példaképem, Dennis Bergkamp 11 évig játszott a 10-es számú mezben. Nagyon elégedett és boldog vagyok."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

14 éve
Törölt felhasználó
henry011 ezen nincs mit megmutatni, mindenki tudja, hogy az arsenal ottvan a világ legerősebb klubjai között.
14 éve
Törölt felhasználó
jó lenne már nyerni vmit...eurobarcán odáig vannak a barcájukkal(meg lehet érteni)hogy mikot nyertek meg hogy fabregas maradjon ha nem akar nyerni.meg tulajdonképp minket mindenki leír és jó lenne már megmutatni a világnak hogy az Arsenal igenis a világ legerősebb klubjai között van!
14 éve
Törölt felhasználó
Jó lenne, ha jövőre nem sérülne le, és ontaná a gólokat az egész szezonban, mert ha ő is kidől, meg ugye Bendtner is sérült, akkor megint szopás van, mert nincs csatár Chamakhon kivül...
14 éve
Törölt felhasználó
remélem, hogy Bergkamphoz hasonlóan magasra repíti az Arsenalt 10-el a hátán ;)
14 éve
Törölt felhasználó
RvP ha máséért nem azért sem fog elmenni mert a példaképe is itt fejezte be a pályafutását:DHB RvP:Dmi meg tégec imádunk! %-P

Szólj hozzá