Az Arsenal ellenfele a Celtic volt az Emirates Kupa zárómeccsén. A tegnapi játéknapon mindkét együttes döntetlent játszott az akkori ellenfelével.

Wenger ismét vegyes csapatot küldött a pályára: a kezdőben kapott helyet Almunia, Emmanuel-Thomas és Frimpong is.

A mérkőzés elején az Arsenal vezetett veszélyesebb támadásokat, majd a 3. percben Walcott passzát követően Vela lőtt a Celtic kapujába.

Az 5. percben szabadrúgáshoz jutott az Arsenal, amelyet Rosicky lőtt kapura, de a kapus védte a próbálkozást.

11. perc: A Celtic jutott szöglethez, amelyet követően Almunia szabadította fel a kaput.

14. perc: Vermaelen lőtt 30 méterről, de a lövését a Celtic hálóőre blokkolta.

A gólt követően az Arsenal visszaább vett a tempóból és a középpályán kezdett játszani. A Celtic elvétve jutott labdához, de miután megszerezték, rögtön eladták.

Rosicky tartotta meg a labdát a 24. percben, majd egy szólózást követően passzolt JETnek, aki kapura emelt, de az emelésébe végül beleért az egyik Celtic védő.

32. perc: Szabadrúgáshoz jutott az Arsenal. Végül a labda mögé Walcott állt, aki kapura lőtt, de Zaluska védett.

33. perc: Clichy passzát követően Wilshere lőtt kapura, a próbálkozását a Celtic kapusa bravúrral védte. A védést követően az Arsenal jutott szöglethez, amelyet Rosicky végezhetett el. A beívelt labdára Wilshere érkezett, majd kapásból lőtt kapura, a próbálkozást Zaluska tolta ki, aztán az ismétlést is hárította a Celtic kapusa.

39. perc: Rosicky lőtt 18 méterről, a lövését blokkolták, így az Arsenal szöglethez jutott.

45.perc: Rosicky passzolt sagna felé, majd a francia védő kapásból tüzelt kapura. A Celtic kapujába védhetetlenül szágoldott be Sagna lövése.

A félidőben 2-0-ás Arsenal előnnyel mehettek öltözőbe a csapatok.

A második játékrészre cserélt az Arsenal: Rosicky helyére Nasri, JET helyére pedig Chamakh érkezett.

49.perc: Az Arsenal alakított ki szép helyzetet, amely végén Vela lövését blokkolták.

51.perc: Clichy labdaszerzését követően Walcotthoz került a labda, aki Nasri irányába passzolt. -végül Nasri lőtt a Celtic kapujába, így az állás 3-0-ra módosult.

60. perc: 6 csere volt, 3 Arsenal és 3 Celtic részről. Az Arsenalba Vela helyére Arsavin, Sagna helyére Eboue és Clichy helyére Gibbs érkezett.

68.perc: Wilshere szabálytalanságát követően a Celtic kapott 11-est. A büntetőt Samaras végezte el, de a lövése a kapu fölé szállt. Maradt a 3-0.

72. perc: A Celtic megszerezte első találatát Murpy révén. A gólt követően Wenger cserélt, Vermaelen helyére érkezett Koscielny.

75.perc: Almunia védett egy Celtic szöglet után kapura fejelt labdát.

80.perc: A vendégek előtt adódott nagy helyzet, de végül Almunia védett nagyot.

83.perc: A skót csapat szép támadást vezetett és végül góllal zárták a helyzetet. A gólt Sung-Young szerezte, így az eredmény 3-2-re módosult.

87.perc: Chamakh fejelt kapura, végül gól nem született.

A mérkőzés 3-2-es Arsenal győzelmet hozott. A győzelemmel az Arsenal idén is megnyerte az Emirates Kupát, a második helyen a Lyon, harmadik a Celtic és negyedik helyen az AC Milan zárt.
 
Gólszerzők: Vela (3.), Sagna (45.), Nasri (51.)   /  Murphy (72.), Sung-Young (83.)

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (255)

14 éve
Törölt felhasználó
Orulok hogy nem egyeduliként nekem tetszett Frimpong teljesítménye. Tokéletes cseréje lenne Songnak, de szerintem csak majd 20-21 évesen. Kár viszont hogy afrikai, s így pont oly helyzetbe kerulnénk minden Afrika kupánál, mint Cselzi/Essien, Mikel/...Eastomndnak csak kb 15 kiló izom hiányzik ahhoz hogy deffenzív éket legyen képes játszani a PL-ben, de szélen viszont én is el tudom képzelni a tavalyi teljesítménye után.
14 éve
Törölt felhasználó
Frimpong agresszivitása engem meggyőzött,és szerintem helye van az első keret közelében, beugróként! Persze Eastmond kárára,a vékonydongájú angol,nem nyerte el a tetszésem,szerintem védekező középpályaként nem elég erős,talán jobb hátvédként még lehet belőle vki! Wilshere nagy játékos lehet,de a fokozatosság most nagyon fontos az ő szempontjából,jól lenne ha legalább 15-20 meccset kapna a következő szezonban kezdőként,és csereként! A kapuskérdés szerintem el is dőlt olyan szempontból,hogy új hálóőre már nem lesz ezen a nyáron az Arsenal-nak,vagyis Wenger nem filózik ezen a lehetőségen! Elismerően nyilatkozott Fabianski,és Almunia teljesítményéről is,bár korábban elmondta,hogy a nagy tétel bíró meccseken mindkét kapust könnyen hibára lehet késztetni,úgy látszik bízik mindkét kapusában! Ezek után Mannone-nek,és Szczęsny-nek nem tudom mennyi lehetősége lesz a bizonyításra! Remélem azért a Varsó elleni meccsen megkapja mindkét kapus a lehetőséget,Wojciech-nek pláne jót tenne hazai közönség előtt bizonyítani! Hajrá
14 éve
Törölt felhasználó
Mikor lesz ismét Játékosértékelés?:)
14 éve
Törölt felhasználó
Nem annyira nehéz,mint gondoljátok,az alapokat nehéz megtanulni ,mert minden egyes eszköznek rengetek funkciója van de ha megvannak az alapok csak a kreativitás szabhat határokat %-P 3 éve nyomom.....
Ha valakinek megtetszett akkor szívesen teszek eleget a felkéréseknek:D:D
14 éve
Törölt felhasználó
mi történt Wengi nevű felhasználóval?:D azonnal törlést kapott?

Szólj hozzá