...elégedett-e a mecccsen mutatott teljesítménnyel...

Azt gondolom, hogy jó teszt volt ez a számunkra. Egy nagyon kemény edzőtáborból tértünk haza a héten, és nyilvánvaló volt, hogy néhány játékos nem volt teljesen kipihent és egészséges. De jó volt látni együtt a csapatot, az új érkezőkkel és a fiatalokkal is. Az utolsó 20 percben már egy picit szenvedtünk, de az azt megelőző 70-ben jó ovlt a teljesítményünk, hátul szilárd volt a védelem, elől pedig veszélyesek voltunk.

...Chamakh bemutatkozásáról az Emiratesben...

Remek első meccse volt hazai pályán. Hiszek a tudásában, az intelligenciájában, úgy gondolom, hogy mind ő, mind pedig Koscielny remekül helyt álltak ma.

...a két új játékosról...

Elölre akartunk egy olyan játékost, aki a csapatért játszik, aki keményen dolgozik, és képes különböző felállásokban is jól helyt állni. Hátul pedig inkább olyan játékos leigazolására törekedtünk, aki nyugodt, és aki jól olvassa a játékot. Természetesen ez csak egyetlen meccs volt, de az edzéseken remek a hozzáállásuk, ráadásul innen már csak fejlődni lehet.

...a kapusok helyzetéről...

Almunia fog holnap játszani, ezt tudom csak mondani. Fabianski remekül teljesített ma, nem hibáztatható a gólért, ezen kívül pedig minden mást jól csinált. Talán nem irányította megfelelően a védelmet a szabadrúgásnál, kívülről úgy tűnt, hogy nem zártunk vissza megfelelően, és ez ilyenkor egy picit mindig a kapus hibája. De összességében jó meccse volt.

... a védelemről...

Mind a hat játékos, aki ma játszhatott a védelemben, szilárdnak tűnt, de ezen még mindig van mit tovább fejleszteni. A gól nem a képességeken múlt, hanem a kommunikáció hiányán.

...a Mark Schwarzer-féle pletykákról...

A futball világában sok dolgot nem tudok befolyásolni - a pletykák közéjük tartoznak.

...Frimpong és Wilshere teljesítményéről...

Nagyon jó, hogy az Arsenalnak két ilyen 18 éves játékosa van, aki nagyon sok párbajt nyer meg a tapasztaltabb vetélytársak ellen. Természetesen néha még látszik a tapasztalathiány, de mind a kettejüknek fantasztikus egyéni képességeik vannak, igazi küzdő egyéniségek. Senkitől sem riadnak vissza, ha kell, odateszik a lábukat, és a szereléseknél is igencsak jók.
Frimpongot szeretném itt tartani, ő nem megy kölcsönbe, és szerintem ez lesz a sorsa Jacknek is. Ő is volt már kölcsönben, a Boltonnál, s bár vissza akarják igazolni egy szezon erejéig, még nem döntöttünk véglegesen. Szerintem ha úgy döntünk, hogy mégis, elég sok klub fog majd jelentkezni. Előre persze nehéz megmondani, hogy hány meccset fog játszani, mert ez a sérülésektől is függ, amikkel nem lehet előre számolni. Irreális célt pedig inkább nem mondunk a játékosainknak. Az viszont mindenképpen jó, hogy sokoldalú játékos, tud középen és a szélen is játszani, a csatárok mögött, és elég mélyen is, ami igencsak érdekes.

...Aaron Ramsey felépüléséről...

A múlt héten elkezdett végre egy picit kocogni, de természetesen egyelőre nem lehet szó labdás edzésekről. Rövid távon nem bevethető, viszont a szezon folyamán vissza fog térni. Ha novembernen sikerülne pályára lépnie, az mindenképpen pozitívum lenne. Innentől érdemes számolni a három hónapot.

...a Celtic holnapi felállásáról..

Nem hiszem, hogy a legerősebb tizenegyet küldenék ki a pályára, mert kulcsfontosságú BL-meccsük lesz a jövő héten. Nehéz lesz nekik, de biztosan meg fogják oldani. Ennek ellenére a csapatom felállásában ennek semmi köze. Holnap még egyeztetek majd az orvosi részleggel, mert lehet, hogy egy-két játékost elővigyázatosságból nem küldök pályára, de alapvetően a legerősebb felállásban fogunk játszani.

...a saját nevelésű játékosokról a keretben...

Azok a játékosok játszanak nálunk, akikben hiszem, hogy megvan a megfelelő képesség. Az nem véletlen, hogy a fiatal angol generáció jó. Ma például nem láthatták Jay Emmanuel-Thomast, akiben hatalmas tehetség lakozik. Azért játszatom őket, mert jók, és nem a szabályok miatt. Wilshere tavaly kölcsönbe ment, Frimpong pedig jól teljesített a felkészülési szezonban. Ez az, amiért játszatom őket. Ennek semmi köze nincs a szabályokhoz. Ráadásul a defincíció szerint Fabregas is hazai nevelésűnek számít.

...a francia U19-esek EB győzelméről...

Gratulálok az U19-es csapatnak, de nem gondolom, hogy a sikerük bármit is feledtetne a kínos szereplésünkért a világbajnokságon. Ehhez egy picit több idő kell.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (31)

14 éve
Törölt felhasználó
Gyáááááááá ugy látom ezek szeretnek kifele lodozni a stadionbol!:D
14 éve
Törölt felhasználó
Csáó! Jó szurkolást!

Off:

Ha a Mertesacker ugy megbotlana van "B" terv is a justarsenal.com szerint a bosnyák kapitány Emir Spahic személyében:

http://justarsenal.com/arsenal-chasing-bosnia-captain-emir-spahic-if-mertsacker-deal-falls-through/4788

Emir Spahic:

http://www.transfermarkt.de/en/emir-spahic/profil/spieler_25812.html
14 éve
Törölt felhasználó
lehet h jobban járnának a "Jack"-el:D
14 éve
Törölt felhasználó
Uh remélem nem! :D Most szerintem Wilksör lesz! :D
14 éve
Törölt felhasználó
Szerintetek megint Wilksherézni fognak ? :D

Szólj hozzá