Az Emirates Cup első játéknapján a Lyon-Celtic meccset követően (amely 2-2-es  döntetlennel ért véget), az Arsenal lépett pályára az AC Milan ellen.

Az Arsenal a felkészülés során több kisebb csapattal is összecsaphatott, de a mai napon ismét egy rangosabb együttes ellen, nagyobb stadionban játszhatott.

Wenger vegyes összeállításban küldte pályára, a már több sérülés miatt hiányos csapatát. Így kerülhetett a kezdőbe a 18 éves Frimpong is. A ghánai mellett még Wilshere, Gibbs és a két nyári igazolás, Chamakh, valamint Koscielny is helyet kapott a kezdőcsapatban.

A Milantól néhány nevesebb játékos hiányzott, elég csak Ronaldinho nevét megemlíteni. Az olaszok kezdőjében helyet kapott az egykori Ágyús, Mathieu Flamini is.

A mérkőzésre az Arsenal támadó felfogásban lépett pályára, míg a milánói csapat defenzívebb játékot mutatott.

Az első félidő során a hazai csapat alakított ki veszélyesebb helyzetet, a 20. percet követően például Vermaelen került két alkalommal is helyzetbe. -a kísérleteit végül Abbiati vagy a védők blokkolták.

A mérkőzés első gólját az Arsenal új nyári szerzeménye, Marouane Chamakh szerezte a 36. percben. A gólpasszt Arsavin adta.

A gólt követően a Milan kitámadt, ezt kihasználva az Arsenal több nagyobb helyzetet alakított ki. Ezek közül Rosicky próbálkozása volt a legveszélyesebb.

A Milan legveszélyesebb támadása az első félidő végén volt látható, amikor Boriellot ugratták ki, de a kapuból jó ütemben kifutó Fabianski végül megakasztotta a támadást.

A félidőre 1-0-ás eredménnyel mehettek a felek.

A második félidőre Rosicky helyére érkezett Walcott, Gibbs helyére Clichy és Eboue helyett Sagna érkezett.

A félidő elején az Arsenal játszott lendületesebben, a 47. percben közel is álltak a gólszerzéshez, de Wilshere lövését a kapus védte.

Az 50. percben Flamini került helyzetbe, a lövését végül Fabianski hárította.

A 60. perc elején az Arsenal továbbra is fölényben játszott, majd egy nagy helyzetet kialakítva kishíján megszerezték a második gólt. Chamakh passzát követően Arsavin lőtt kapura, de Abbiati ismét védett.

A 60. percet követően több csere volt mindkét csapatnál, a meccs ezen szakaszában komolyabb helyzet és jelentősebb esemény nem történt a pályán. A 63. percben Arsavin helyére érkezett Vela, míg 5 perccel később Frimpong helyére Djourou állt be, majd a 72. percben az Arsenal első gólját szerző Chamakh helyére Mark Randallt cserélte be Wenger.

A 76. percben egy szabadrúgást követően Pato fejelt Fabianski kapujába, így az állás 1-1-re módosult.

A gólt követően a Milan elkezdett támadni, így alakíthatott ki egy kontrát az Arsenal, melynek végén Randall lőhetett két alkalommal, de Abbiati mondkét próbálkozását védte.

A meccs végéhez közeledve a csapatok lendülete alább hagyott, de a 87. percben Zambrotta kapás-lövésből szerzett kapufája aggodalomra adott okot az Arsenal játékosai körében.

A 89. percben Wenger fiai is helyzethez jutottak, de Wilshere begurított labdájára késve érkeztek középen. A helyzetet követően a játékvezető lefújta a találkozót, amely végül 1-1-es döntetlent hozott.

A gólszerzők: Chamakh (36.), Pato (76.)

A mérkőzésnek voltak pozitív és negatív szakaszai, talán a legnagyobb pozitívum a két nyári igazolás meglepően kiemelkedő teljesítménye. Chamakh jól kezeli a labdát, megérti/megérteti magát a társaival, míg Koscielny jó ütemben szerel és magabiztosan védekezik. A legnagyobb negatív élmény kapu előtti tanácstalanság említhető meg, sajnos ez korábban is jellemző volt az Arsenalra.

Az Emirates Cup korábbi mérkőzése is döntetlennel zárult (2-2), így a több gólt szerző csapatok (Lyon, Celtic) megosztva állnak az első helyen 3-3 ponttal, mögöttük 2-2 ponttal pedig az Arsenal és a Milan foglalja el a 3. és 4. helyet.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (214)

14 éve
Törölt felhasználó
elégedett vagyok a látottakkal, szerintem egy jó, hajtós meccset láthattunk, sok pozitívummal, és ahogy Wenger is elmondta a mérkezős előtt, ezen a meccsen nem az eredmény a fontos, hanem a mutatott játék, a csapaton belüli összhang, és az egyes játékosok feltérképezése!

nos, az összhang megvolt a fiúk között, az új emberek - gondolok itt az új igazolásokra, és a fiatalokra - úgy játszottak, mintha már összeszokott öregrókák lennének. (nem akarok túlozni)

kezdeném a sort a gólszerzőnkkel, Chamakh-al, aki engem lenyűgözött! a felkészülés alatt még megközelítőleg se láttam ennyire jól játszani, márpedig ha ő így is tud, akkor nagy baj nem lehet a jövőben! ;) ami a legfontosabb, hogy nagyon együtt tudott élni a játékkal, és - amint már a Bordeaux-i éveiből is láthattuk - fel tudta venni a gyors passzos- egyérintős játékot, amit az Arsenal játszik! jól fedezte a labdát, és amit külön kiemelnék, azok a cselek, amik rendbe bejöttek neki, és egyáltalán, megmerte csinálni! a gólja tipikus Arsenal-gól volt, két védő között kiugrás...
tehát nem akarok tovább áradozni, elvégre ez egy tétnélküli, felkészülési meccs volt, de biztató amit láthattunk Chamakhtól! és azért nem is a Neusiedl 1919 volt az ellenfél...

Koscielny...ő is meglepett, róla eddig nem tudtam volna nyilatkozni, mindössze annyit, hogy az eddig meccseken nem teljesített rosszul, de nem is volt nyomás alatt a védelem...de a mai meccsen már megvolt a nyomás, és bizony Koscielny álta a sarat, -számomra- meglepően jó teljesítményt nyújtott! persze bíztam benne eddig is, mert Wenger nem hiába fizetett érte egy vagyont! Koscielnyről egy francia lap munkatársa azt mondta, hogy "jól olvassa a játékot" és "a labdákat nem kivágja a tizenhatoson belül, hanem megjátssza, a rövid passzokkal hozza ki a játékszert" - és mindez milyen igaz! nagyon jól olvasta a játékot, nem egyszer méterekkel hátrébbról sprintelt az adott támadó mögé, és szerelte, mielőtt az megszerezhette volna a labdát...higgadt, jól passzol, az előre játékban is segített, nem egyszer! engem valahol Vermaelenre emlékeztet! és csak remélhetjük, hogy hasonló pályát fut be, mint a belga társa! tudom, hogy ezen még korai gondolkozni, de amint Chamakhnál is említettem, az előjelek bizakodásra adnak okot ;)

Frimpong véleményem szerint idén berobbanhat a csapatba...ez a srác egyazegybe Songra hasonlít! jól szerel, erős - bár 18 évesen még bőven van hova fejlődnie, és plána erősödnie a PL-hez - és jól passzol! a 3x BL-győztes Seedorfot levette a pályáról, sőt nem egyszer földbe döngölte...érdekes párharc volt a kettőjüké! nagy játékos lesz belőle ez biztos, és Song méltó társa!

Walcott harcossága tetszett még, ismét gyors volt, mint a villám, és ezúttal sokkal hasznosabbak, és veszélyesebbek voltak az elfutásai, mint tavaly! bár gól nem született a beadásaiból, de nem egyszer veszélyt teremtett! emelett csúszott-mászott a labdáért, sikeresen! Arshavin harcossága is kiemelendő, nagy labdát adott Chamaknak! ezért kell az orosz a kezdőbe, mert mindig benne van a veszély!

tehát én a játékkal elégedett vagyok, élvezhető meccs volt! a gól elrontotta a képet, és ezután a Milan undorítóan ráült a labdára...de ez már mástéma.
holnap a Celticet megtömjük!

ja és utóiratként megemlíteném, hogy Randall egy vicc...;)
14 éve
Törölt felhasználó
remélem holnap Szcesny bizonythat és Koscileny meg Chamakh ugyanilyen jól gog játszani mint ma, a csapat pedig még pörgösebb gyorsabb és hatékoynabb támadásokat fog vezetni, azaz befejezik az akciót 1-1 góllal
14 éve
Törölt felhasználó
Nem láttam a meccset! Milyenek voltunk ? Valaki mondjon pár szót!
14 éve
Törölt felhasználó
Többre lehettünk volna képesek :exclaim: :exclaim: :exclaim:.
14 éve
Törölt felhasználó
Jó kis meccs volt. Nekem nagyon tetszett a csapat játéka, ritka határozottan odatette magát mindenki, volt jópár szép megmozdulás, szép cselek, nagy helyzetek...összességében grat a csapatnak! ;) :)
Chamakh most játszott először úgy ahogy kéne, kimondottan jól játszott ma. :)
Koscileny nagyon jó igazolás volt, nagyon jól védekezett, labdát szerzett...
Kár azért a bekapott gólért, a meccs vége felé már átvette a Milan az irányítást, nagyon leeresztettünk és ez meg is hozta az eredményét.
Remélem holnap legalább 2 góllal verjük a Celtic-et és megnyerjük a kupát. :)

Szólj hozzá