Az Arsenal az UPC Arenaba látogatott a mai napon, hogy lejátsza az idei második felkészülési meccsét, amelyen a Sturm Graz volt az ellenfél.

Az Arsenal a hét elején érkezett meg Ausztriába 27 fős kerettel, hogy folytassák a felkészülést.

Az Arsenal kezdőjében többekközt helyet kapott az új igazolás, Marouane Chamakh és néhány fiatal, mint Frimpong, Nordtveit vagy Wilshere.

A mérkőzés első félidejében kiegyenlített játékot láthattunk. Mindkét csapattól láthattunk nagyobb támadásokat, de egyik együttes se tudott komolyabb nyomást helyezni ellenfele védőire.


Az első gól a 16. percben érkezett, miután Frimpong szerzett labdát az ellenfél térfelén majd passzolt Nasrinak, aki okosan használta ki az egyik védő ütemtelen belcsúszását, majd lőtt a jobb alsó sarokba.

A gólt követően a labda főképp a középpályán járt. Az Arsenal részéről a sok pontatlan passz okozta az ellenfél labdaszerzéseit, míg az Ágyúsok több labdát szereztek, legfőképp az ifjú Frimpong által.

Az Arsenal gól után az osztrák csapat nem zuhant össze, sőt elkezdtek keményebben játszani és kezdtek inkább a támadásokra berendezkedni.

A Graz kitámadása helyet adott az Arsenal játékosainak a gyorsabb támadások levezetésére. Wilshere több alkalommal cselezte át a védelmen, Őt rendre szabálytalanul tudták megállítani.

Az Arsenal második gólja a 42. percben született, miután Wilsherevel szemben szabálytalankodtak a Graziak 16-osának vonalán. A szabadrúgást Nasri végezte el, majd váltotta gólra.

A felek 0-2-es Arsenal előnnyel mehettek pihenni a félidőben.

A második félidőre egy új Arsenal érkezett, ugyanis pár játékost kivéve az egész csapatot lecserélte Wenger, s a helyükre friss embereket hozott.

A második félidő elején kiegyenlített játék volt, de ahogy telt az idő, az Arsenal egyre nagyobb fölényre tett szert. A Graz csak a meccs egyes periódusaiban tudta csak fölvenni a harcot Wenger fiaival.

A sok fiatallal új lendület érkezett a csapatba és a játékon látszott is, hogy az U18-ban már összeszokott JET, Wilshere, Gibbs és társaik nagyon jól olvassák egymás játékát.

A második félidő csúcspontja az Arsenal 57. percben lőtt harmadik gólja volt, amelyet Lansbury jegyzett. A gólt szép passzjáték előzte meg, végül a gólpasszt JET adta.

A harmadik gólt követően az Arsenal átállt a lazább, passzolgatós játékra és ezt az osztrák csapat játékosai 'lelkesen' figyelték.

A 70. perc elején végül egy komolyabb támadás volt kialakulóban, de az ellenfél kapusa a helyén állt és ha második próbálkozásra is, vágül megfogta Rosicky bombáját.

A hazai csapat talán legnagyobb helyzete a 73. percben volt, amikor egy vendég támadást követően gyors kontratámadást építettek. Végül Nordtveit mutatott be fontos pillanatban gyönyörű szerelést, így nem került sor lövésre.

Az utolsó 10 percben egy Walcott helyzeten kívül semmi érdekes nem történt.

A meccs ember véleményem szerint Jack Wilshere volt. Amíg Ő a pályán tartózkodott, a csapat támadójátékában több fantázia volt megfigyelhető. A fiataloknak megkapják a lehetőséget Wengertől és bizonyítanak is. Frimpong, Gibbs, JET, Nordtveit és Lansbury is kiemelkedően teljesítenek.

Az Arsenal tehát a mai 0-3-as győzelmével eddig jól halad a sikeres előszezon teljesítés felé (bár még messze a vége). A következő ellenfél az SC Neusiedl 1919 csapata lesz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (193)

14 éve
Törölt felhasználó
Szép volt ffiúk csak így tovább
Go Gunners
14 éve
Törölt felhasználó
ne erre a meccsre alapozzatok,ne egy osztrák csapat legyen a főpróba.jól védett egy osztrák csapat ellen Fabianski,húha.nagy dolog.ezt a grazot még az ipswich town is elveri.Nordveit,JET,Wilshere,Dj jók voltak na de ez alap elvárás egy ilyen ellenfél ellen.Drogbát vagy Rooney nem tudná még semlegesiteni Nordveit,és még DJ sem...ide nagyon kell egy Pl tapasztalatokkal rendelkező erős hátvéd még.Cahill
Fabianski meg védjen jól a premier leagueben meg a BLben.de azzal hogy 45 percet jol teljesitett holmi osztrák csapat ellen ne kiáltsuk ki 1.számú kapusnak...
nem láttam semmi extrát,annyi fogott meg hogy Wilsheren látszik hogya Boltonban játszott,keményen odalépett az ellenfélnek,Nasri ugy tűnik helyrepofozta magát és Walcott szedett fel pár kiló izmot,Nordveitben meg nagy potencia rejlik de PLhez ez még kevés
ennyi.de 1.számu kapusunk továbbra sincs,kevés hözéphátvédünk van és csatárunk se nagyon van...
14 éve
Törölt felhasználó
kösz az összefoglalót vermaelen:)
14 éve
Törölt felhasználó
Ezt elfelejtettem! DJ-től láthattunk pár hibát! Az 1. félidőben volt egy nagy! Amikor a csatár Lukaszba lőtte! Na azt egy PL-es csatár nem hagyta volna ki!

Na meg Fabianski feltámadt! Ha így véd akkor nem kell itt kapust venni mert Lukasz bomba formában lesz!
14 éve
Törölt felhasználó
Aha, értem
jó lenne ha rosicky visszatérne, mert naon jó játékos, csak wenger mindig szélen játszattja

Szólj hozzá