A Shakhtar Donetsk a hivatalos weboldalán jelentette be a hírt, mely szerint Eduardo da Silva 6 millió angol font fejében csatlakozik a csapatukhoz az Arsenaltól.

Pedig tavaly novemberben, Eduardo szerződés hosszabbításakor még mindenkiben élt a remény, hogy a brazil születésű, de horvát állampolgárságú csatár képes lehet a másodvirágzásra azok után, hogy 2008 februárjában nyílt bokatörést szenvedett a Birmingham elleni meccsen, Martin Taylor brutális belépője után. Mindenki tudta, hogy nem lesz egyszerű, hiszen Dudu, ahogyan egy ilyen nagy sérülés után teljesen megszokott, több-kevesebb apró sérülésekkel volt kénytelen küszködni, így Arséne Wenger sem számíthatott rá mindig.

A kontraktus hosszabbítástól eltekintve Eduardo mindössze 17-szer léphetett pályára kezdőként az Arsenal meccsein, és még 15-ször csereként, így igazak lehettek azok a pletykák, melyek szerint a Lyon, az Aston Villa, a Valencia, vagy a Besiktas is érdeklődik a szolgálatai iránt. Az elmúlt hetekben Boro Primorac, az Arsenal első számú csapatának edzője is elmondta, a távozás Eduardón múlik. A 27 éves csatár pedig úgy döntött, elmegy...

Az viszont már meglepetésnek számított, hogy Eduardo nem a már fent említett négy csapat egyikéhez távozott, hanem egy ötödikhez, a tavalyi ukrán bajnok Shakhtar Donetskhez. A multimilliomos, Ronat Akhmetov által tulajdonolt csapat egy cseppet sincsen elmaradott viszonylatban a nyugat-európai klubokhoz képest, sőt. A Shakhtar volt az a csapat, amelyik megnyerte az utolsó UEFA-Kupát a 2008/09-es szezonban, ezenkívül a pályán is villognak a bányászok: az ukránok tavaly költözhettek be az új stadionukba, a Donbass Arénába, ami az UEFA-tól öt csillagos minősítést kapott, és ami a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű Európa Bajnokság egyik helyszíne.

Úgy tűnik, a beilleszkedéssel sem lesz baja Dudunak, hiszen a Shakhtar csapatában nem kevesebb mint hat brazil játszik, ráadásul Darijo Srna csapatkapitány személyében horvát csapattársa is lesz.

A megegyzésben fontos szerepe volt Slaven Bilic horvát szövetségi kapitánynak, aki szerint Eduardo az angol Premier Ligát elhagyva is erős bajnokságot választott magának, ráadásul a Shakhtar is a csoportkörtől kezdi majd meg az idei Bajnokok Ligája szereplést, és még az sincs kizárva, hogy az Arsenallal is találkoznak majd.

A Shakhtar edzője, Mircea Lucuescu többek között az is elárulta, hogy Eduardót még az Arsenal előtt szerették volna elhozni a Dinamo Zágrábtól, majd hozzátette: bár az elmúlt időszakban nem a tervezettek szerint mentek a dolgok a játékossal, sokat várnak tőle az idei szezonban - révén, az ukrán Premier Ligában már két fordulót is megtartottak.


Eduardo da Silva 2007-től 2010-ig volt az Arsenal játékosa, ezen alkalmak során 41-szer játszott (+26-szor csereként), és 20 gólt lőtt. Az Arsenalfan.hu minden látogatója nevében szeretnék sok sikert kívánni Dudunak az újrakezdéshez, és a már említett másodvirágzásához!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (64)

14 éve
Törölt felhasználó
Sok s ikert Dudu
Nekem az egyik kedvenc játékosommá vált
14 éve
Törölt felhasználó
Azért én személy szerint sajnálom, hogy távozott Eduardo. Ha nincs az a brutális sérülése...de ott a ha...
14 éve
Törölt felhasználó
Arshapatya nem tudod asszem rosszul, én úgy tudom hogy 8 saját nevelésü ( magyarán 16-7-8 és 21 év között a csapatnál volt vagy vmi ilyesmi) de asszem nem muszály 21 év alatt lennie szóval akkor Walcott, Fabregas stb azok asszem saját nevelésü játékosok...
Ui: na igy sikeresen ugyanazt mondtam el amit te csak sok "asszem"-elXD
14 éve
Törölt felhasználó
azt elfelejtitek,hogy a 25ös keret így működik:
25 játékos,abból 8 saját nevelés(song,Diaby,Cesc,Clichy.....)
+21 éven aluliból akárhány lehet,ugy tudom
14 éve
Törölt felhasználó
egyébként nemtom mér,de nekem szimpatikus Fabi,rem télleg csak meccshiánya volt...
olyan 10 évig megoldaná a kapusproblémákat.

Szólj hozzá