Az Arsenal tegnap játszotta első felkészülési meccsét az előszezonban, s 4-0-ra legyőzte a Barnet gárdáját a hagyományosnak mondható barátságos mérkőzésen. A találkozón Andrej Arsavin és Samir Nasri egy-egy gólt szerzett, míg Jay Simpson kétszer vette be a negyedosztályú alakulat kapuját.

Az Ágyúsok legközelebb szerdán fognak pályára lépni, méghozzá a Sturm Graz elllen, de kiegészülve hat játékossal, akik még nem voltak ott a Barnet otthonában, már holnap elindulnak ausztriába edzőtáborozni.

Arséne Wenger, aki a fejlődés útjára szeretne lépni a legénységével, elmondta, hogy a szezonra való felkészülés komoly szakasza a túrával veszi csak kezdetét.

"Az előző szezonban harmadikként végeztünk, s természetesen ehhez képest is javulni akarunk, de nehéz dolgunk lesz, mivel a Manchester City gárdája is fellépett a nagyok közé."

"Hétfőn, amikor elindulunk Ausztriába, hat játékos vissza fog térni hozzák. Csak ott kezdődik majd meg a kemény munka."

"A felkészülésünk során komolyabb kihívások is lesznek előttünk, különösképpen az Emirates Kupán, s ezeken a meccseken az új igazolásaink meg fogják kapni a lehetőséget, hogy sikerüljön beilleszkedniük a csapatunk játékába. Adnunk kell nekik egy kicsi időt."

A francia mester mindezeket követően arra az új szabályra is kitért, hogy a Premier Liga csapatainak 25 fős kereteket kell nevezniük az idényre, s ebből a létszámból nyolc játékosnak saját nevelésűnek kell lennie.

"Be kell tartanunk a szabályokat, így egyaránt vannak érkezőink és távozóink is."

"Nem vagyok oda az újításokért, szerintem ami a legfontosabb, az a minőség."

"A Premier Liga a világ legnézettebb bajnoksága, ahol csak akkor tudsz eljutni valahová, ha a mesterséges szabályok helyett a minőségre koncentrálsz."

"Nem hiszem, hogy amiatt áll így a helyzet, mert Anglia nem nyerte meg a Világbajnokságot."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

14 éve
Törölt felhasználó
ericsson : walcott 1989. március 16. (21 éves)
vela 1989. március 1
Ők nem 21éven alattiak...
14 éve
Törölt felhasználó
""A fenti 25 fős kereten kívül a klubok tetszőleges számú, 21 éven aluli labdarúgót is nevezhetnek""

Na ezt itt mindenki elfelejtette!

Gibbs, Ramsey, Wilshere, Szczesny, Vela Traoré és Walcott! Ők mind 21 év alatt vannak, szóval ők nem számítanak bele ebbe a 25 fős keretbe!
14 éve
Törölt felhasználó
Mi van akkor ha lesz 10 sérültünk ? Tavaly 12 sérült volt egyszerre! Remélem ezt a rekordot nem szárnyaljuk túl! Mert gondolom nem lehet több meccset egyszerre 14-15 emberrel végig vinni! Na és akkor mi van ha lesz 15 sérült egy csapatban ? 10 emberrel fognak kiállni ?
14 éve
Törölt felhasználó
már értem, hogy miért próbáltuk meg Simpsont... azért ez a 25 fő kibaszás, mert más bajnokságokban nem non alkalmazták ezt. tavaly az angol csapatok meg voltak halva, ki voltak fáradva.. ha idén BL döntős lesz angol csapat, azt mondom nagy teljesítmény!
14 éve
Törölt felhasználó
Még jó, hogy nehéz lesz ha nem bővítjük a keretet! Eddig van 2 érkezőnk, de lesz legalább ennyi távozónk is, sőt... Úgyhogy megint ott leszünk majd, hogy 8 sérültünk lesz és a cserék fognak kezdeni, míg akiket még cserének sem jelöl Wenger ha mindenki egészséges, azoknak muszáj lesz leülniük a padra. Ez megy évek óta és a helyzet változatlan. A 25 fős keretbe már nem lehet olyan játékosokat jelölni akik csak azért lesznek ott, hogy meg legyen a létszám... Minőségi játékosokkal kell rendelkeznünk, mert az ifikkel már láthattuk, hogy nem megyünk sokra. A City viszont tényleg veszélyes lehet! Nem igazolnak össze-vissza, minden posztra meg lesz a megfelelő emberük!

Szólj hozzá