A FootballFancast.com egyik szerzője, név szerint Tony Merakli összeállította nekünk minden idő legrosszabb Arsenalját, hát lássuk:

Richard Wright (Kapus):

Richard Wright 2001 júliusában került a klubhoz, ám az átigazolási árat nem hozták nyilvánosságra, (egyes jelenetések szerint 6 millió font) s a fiatal kapusra David Seaman utódjaként néztek, ám e srác Wenger egyik hibái közé tartozik. Rengeteg baki és hosszútávú sérülés után sikerült 22 mérkőzésen pályáralépnie, majd az Evertonhoz igazolt a következő szezonban.

Mikael Silvestre (Bal hátvéd):

Talán a leglassabb játékos, aki valaha is viselte a vörös-fehér mezt az Arsenal csapatában. A Manchester United nem hosszabbította meg a szerződését, s így 2008 nyarán került a klubhoz. A sebessége hiánya miatt könnyű préda volt a támadóknak az Ágyúsok büntetőterülete, és habár óriási tapasztalattal rendelkezik, az Arsenalnak nincs szüksége egy ilyen védőre. A 32 éves bekk a 2 év Emiratesben töltött szezonban 43 mérkőzésen léphetett pályára.

Gus Caesar (Középső hátvéd):

Az 'Ötperces ember' becenévre hallgató bekket, sok Arsenal szurkoló szerette volna hosszú ideig a csapatban tudni, végülis ez sikerült is, mivel 7 évet húzott le az Ágyúsoknál. A középhátvéd kilométerekre volt a 'magabiztosság' melléknévtől, a klubban híres volt az óriási hibáiról. Caesar 51 mérkőzésen játszott (hússzor csereként beállva).

Igor Stepanovs (Középső hátvéd):

Stepanovsot fájdalmas volt nézni. 2000-ben érkezett az Arsenalhoz, és összesen 17 mérkőzésen léphetett pályára, s ebből két meccsen állt be csereként. A bekk közel sem volt a megtestesült bizalom szobra, ám a frusztrált játékán inkább csak nevetni lehetett. Végül a 2001. február 25-én lejátszott Manchester United elleni mérkőzés erősítette meg a védő reménytelenségét. Az Arsenal 6-1-es vereséget szenvedett az Old Traffordon, és szerencsére Wenger 2003-ban véget vetett e rémálomnak.

Nelson Vivas (Jobb hátvéd):

Az Ágyúsok 1998 augusztusában szerezték meg a Boca Juniorstól, mindössze  1 600 000 fontért. Vivast többnyire a védelemben játszatták, ám a lehetőségeivel nem tudott élni. Hiányzott a sebessége, a játékot sem volt képes megfelelően olvasni. Messze a legrosszabb argentín labdarúgó, aki betette a lábát a Premier Ligába.

Peter Marinello (Jobb szélső):

Marinellonak kellett volna George Bestet pótolni, ám ez sajnos nem sikerült. A szélső 1970-ben csatlakozott az észak-londoni klubhoz, óriási elvárásokkal a nyakában, ám nem sikerült meggyőzni az Arsenal csapatát. Peter 3 Ágyús évében 38-szor lépett pályára, melyeken 3 gólt sikerült szereznie. A londoni karrierje gyorsan kicsúszott a kezéből, miután alkoholproblémája mellett erős honvággyal küszködött, de ez önmagában nem jelentett volna problémát, csupán nem tudott focizni.

Junichi Inamoto (középső középpályás):

A japán játékos mindössze 1 évet töltött a klubnál, 4 mérkőzésen játszhatott, kettőt csereként. Főként FA-, illetve Ligakupában kapott szerepet, ám Wenger továbbra is hitt benne. Inamoto soha nem volt az Arsenal szintjén, s ennek értelmében 2002-ben távozott a klubtól.

John Jensen (Középső középpályás):

Része volt az Arsenal duplázásának az 1992/93-as szezonban, 138 mérkőzésen játszhatott, s ezeken valahogy sikerült szereznie egy gólt. Habár a góljai száma nem verdesték az eget, az Arsenal szurkolók a szívükbe zárták, a 4 év alatt amíg a klubnál volt.

Glenn Helder (Bal középpályás):

Ő sem nagyon tudta milyen érzés megzörgetni a hálót a játékszerrel, csakúgy mint John Jensen. George Graham igazolta le még 1995-ben, és viszonylag eseménytelenül telt el a 2 éve a klubnál. A szélső 39 mérkőzésen mindössze egyszer talált be, s 1996-ban az Arsenal kölcsönadta Őt a Benfica csapatának. Miután visszatért, a helyét egy bizonyos Mark Overmars foglalta el, s szerencsére búcsút is intett az Ágyús karriernek.

Kaba Diawara (Csatár):

A szerény 1 évében 15 mérkőzésen játszhatott, gól nélkül. A csatár (ha egyáltalán nevezhetjük annak) mindent megtett, hogy felvegye az angol bajnokság ritmusát, ám ez sehogy sem sikerült a számára. Diawara mindenféle bátorság nélkül játszott, és nem sokkal az Arsenalba való igazolása után, vissza is tért a francia bajnokságba.

Francis Jeffers (Csatár):

Az utólag 'Róka' becenévre hallgató támadót 2001-ben szerződtette Wenger, az Evertontól 8 millió fontért. Óriási pénzkidobásnak bizonyult Jeffers 3 Arsenalban eltöltött éve, ahol 39 mérkőzésen mindössze 8 gólt szerzett. Igaz a karrierjét nagyban befolyásoltak a sérülések, Francis egészségesen sem tudott sokat hozzátenni a csapathoz.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

14 éve
Azt ne feledjük el, hogy a City ajánlata sok klub nem is akarta elengedni az általuk később mégis elengedett személyeket.
14 éve
Törölt felhasználó
Egyetértek szarkával wengernek észbe kéne kapnia.
14 éve
Törölt felhasználó
a City egyre jobban alakul. megvették Kolarovot. Így most már elég ütős csapatjuk lehet Kolarov,J. Boateng,Silva,Yaya és még megy oda egy csatár pl Ballotelli, nem biztos hogy könnyű elenfél lesz és elég rendesen borulhat a jövöévi mezőny. Wenger észbe kaphatna hogy a sok sérülések miatt nem elég hiányposztra igazolni, hanem igenis fel kéne készülni pl a tavszi szezonra mikor a félcsapat már hiányzik és az átlag életkor 20 év
14 éve
Törölt felhasználó
Pascal Cygant én is betettem volna, de hát ezek szerint voltak nála rosszabbak is :P
14 éve
Törölt felhasználó
adimakker Senderos? Miért? Régebben sokat játszott, SŐT, Wenger még ki is akarta nevezni Csapatkapitánnyá....Senderosnak ott tuti nincs helye...

Szólj hozzá