A holland válogatott csatár, csapatával ma este fog megmérkőzni Spanyolországgal a 2010-es Dél-Afrikában megrendezett világbajnoki döntőn, melyet Johannesburgban rendeznek, a Soccer City stadionban.

A 26 éves támadó csupán egy gólt szerzett a tornán, de a szövetségi kapitány, nevezetesen Bert van Marwijk mind a 6 mérkőzésen kezdőként számított Rá.

Robin van Persie a L'Equipe-nek adott nyilatkozatában Wenger dícséri, aki felkarolta, és bemutatta tehetségét a világnak.

Amikor felépültem a hosszútávú sérülésemből, Arséne Wenger azt mondta nekem, hogy az emberek egy lapon fognak emlegetni Messivel.

-nyilatkozta a csatár.

Biztos vagyok benne, ha nem sérülnék le olyan gyakran ennek nagyobb lenne a valószínűsége. Érzem Wenger bizalmát, de a földön kell maradnom. Nyilvánvalóan egészen más játékos vagyok mint Leo, ráadásul túl gyarkan vagyok sérült.

Egy olyan szezonról álmodom, melyben 30 gólt és 20 gólpasszt sikerül elérnem. Wenger tudja, hogy meg tudom csinálni, s a testem mindenképpen erre fog törekedni.

A végső célom, hogy olyan futballistákkal emlegessenek együtt, mint Messi, Ronaldo vagy Rooney, de meg kell jegyeznem, hogy Leo egy óriási játékos.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (39)

14 éve
Törölt felhasználó
Én mindig is német drukker voltam, de a Raul-féle spanyolválogatottat is szerettem,( de nem annyira mint a németet) viszont erre rá se birok nézni. Csak Casillas,Cesc és David Villa érdemli meg, meg Jesus Navas, mert Casillason kivül ők legalább probálták felpörgetni a játékot. Amúgy meg kiállok eriCesc mellett , mert aki ekkora nagy spanyol fanatikus annak a 1-0-ás dögunalom spanyol győzelmek is tettszettek, mert hát a kedvenc nemzeti csapata játszott és nyert.
14 éve
Törölt felhasználó
Blade Wenger abban a nyilatkozatban Van persieről beszélt, hogy szerinte van akkora játékos Robin, mint Rinyaldo és Leo csak ő nem tudta még megmutatni, mert mindig sérült.
14 éve
Törölt felhasználó
Holland drukkerek elkell ismerni jobbak voltak a spanyolok Ramos fejesei iniesta ziccere fabregas ziccere és még sorolhatnám
a hollandoknak volt kettő nagy ziccerük amúgy semmi
A hollandok ölték a focit mindenkit szét rugdosták mást sem láttam hogy van bommel beszól a bírónak vagy pedig felrúgja az ellenfélt.
14 éve
Törölt felhasználó
Bendi13! Több ziccer? Robben-nek volt 2,és kész! A spanyoloknál Villa,Ramos,Fábreges ziccerbe került, Iniesta-nak pedig a gólján kívül volt 2 lehetősége a gólszerzésre,csak nem vállalkozott lövésre,hanem inkább tovább játszotta a labdát! A "szép" pedig egy szubjektív fogalom,mindenkinek az szép,amit saját maga annak lát! Én nem mondtam egy szóval sem,hogy ez a spanyol válogatott látványos focival nyerte meg a VB-t,viszont a Paraguay elleni meccset kivéve minden ellenfele fölé nőtt játékban,az más kérdés,hogy ezt a fölényt mennyire tudták kamatoztatni (Svájc ellen például egyáltalán nem mutatkozott meg a fölény gólokban)!
A hollandokról pedig még csak annyit,hogy a "kulturált" szót egyáltalán nem ismerték a mai napon!
A Ronaldo-s példáddal pedig azért nem értek egyet,mert 2002 óta nagyon sokat változott a foci,ahogy egy másik hírnél leírtam sokkal eredmény centrikusabb lett,és ennek köszönhetően defenzívebb is! A spanyolok ellen minden csapat védekezésre rendezkedett be,pedig nem kötelezte őket senki,hogy 11 emberrel védekezzenek,az ilyen csapatok ellen pedig csak az a megoldás,ha hátul passzolgatva próbálod kicsalogatni őket! Ez is a taktika rész! A spanyolok igazi nagy fegyvere a mélységi passzok,a védők mögé belőtt labdát,de ezt elég nehéz olyan csapatok ellen játszani,akiknek a "hátát dörzsöli a háló" (értsd. a 16-os vonalán védekeznek)! Az pedig ezen a VB-n nagyon jól kijött,hogy a spanyolok játsszák legjobban a támadófocit,mivel képesek voltak bármelyik védelmet feltörni,viszont az kétségtelen tény,hogy nem ez volt a leglátványosabb spanyol teljesítmény!
Én elfogult vagyok a spanyol válogatottal szemben,tehát ez most a legkevésbé sem érdekel,viszont ha már azt a 8 gólt emlegeted te is,és mindenki,akkor azt is nézettek meg,hogy ez a csapat 7 meccsen összesen 2 gólt kapott,és olyan válogatottak,mint a brillírozó németek,vagy a Brazíliának 2 lövő hollandok,vagy az Észak-Koreát 7-0-ra megverő portugálok NEM TUDTAK NEKI GÓLT LŐNI!

Viva Espana!
14 éve
Törölt felhasználó
eriCesc: mégis hollandoknak volt több ziccerük. és nem véletlen az ilyen játék a spanyolok ellen, sztem mindenkit idegesít amit ők csinálnak. neked mér tetszik az a foci, hogy hátul passzolgat a két középső védő? ezt fel nem tudom fogni...
engem csak a támadófoci érdekel, és ha a spanyolok a világ legjobbjai, akkor az elég szégyenteljes teljesítmény a világ legjobbjától, hogy 7meccs/8gól...
2002ben Ronaldo maga rúgott 8 gólt, 8 év múlva pedig 8 góllal nyer vébét egy csapat?? bármit mondjatok, de azt ne, hogy a spanyolok játszák a legjobb támadófocit!!
ezen kívül abban egyetértek, hogy nem volt szép ahogy rugdosódtak, van Bommel megért volna egy pirosat, őt am sem szeretem, bár azért nem üti meg gattuso szintjét... :D

Szólj hozzá