Arséne Wenger szerint az angolok kiesése a saját türelmetlenségük miatt következett be Németország ellen.

A vasárnapi bloemfonteini mérkőzés első félidejének elején, máris két gólos előnyt tudhattak magukénak a németek, ám Matthew Upson gólja, valamint Frank Lampard meg nem adott találata révbe hozhatta volna Capello legénységét.

A második játékrész elején úgy tűnt Angliának sikerül kiegyenlítenie, ám a német csapat szépen lassan átvette az irányítást, s két gyönyörű kontratámadással 4-1-re formálta az eredményt.

Anglia türelmetlen volt. A második félidőben 2-1 volt az állás, de Ők domináltak.

-nyilatkozta Wenger.

Szomorú ami történt, de tapasztalatokat mindenképpen szereztek. Ez olyan 'szabadrúgás Angliának, de gól Németországnak' szituáció.

Abszolút átvették volna az irányítást, a türelmetlenségükkel ölték meg magukat. Ha az utolsó 5 percben teszed ezt meg, rendben, de ne akkor csináld ezt amikor 25 perc van hátra.

E vereség tehát szertefoszlatta Anglia világbajnoki álmait. A saját csoportukban a második helyen jutottak tovább, de Wengert ez nem aggasztotta.

Sok csapatnak nehéz a csoportkör. Emlékszem, 2006-ban Franciaország volt szörnyű a csoportkörben, de megtalálták a lendületet, és eljutottak a döntőig, mert nem volt rajtuk nyomás. Anglián annál inkább, s ezt nem bírták már.

Anglia nem használta ki a fő erősségét - a hatalmas iramú meccseket. Vagy a fizikai, vagy a pszichés fáradság okozta ennek a hiányát, nem tudom, de soha nem tudtak kellőképpen felpörögni az adott mérkőzésre.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

14 éve
Törölt felhasználó
Érthetetlen az angol válogatott szereplése!Túl görcsösen és enerváltan játszottak!Szerintem a taktikájukat ellesték és alaposan felkészültek belőle a többiek!

Figyeljétek meg akármennyi sztár van,lesz a City-be ugyanúgy fog járni mint a Real az évek folyamán!Minden lesz csak csapat nem!Nem kell félni tőlük! ;)
14 éve
Törölt felhasználó
Az angoloknál nem csak ez volt a gond. Egyszerűen nem tudták azt a játékot hozni amit a selejtezőben mutattak!
14 éve
Törölt felhasználó
fecc04!Mivel tegnap tagadtak minden ezért valószínűbb,hogy nem!
14 éve
Törölt felhasználó
Kjaer és Cavani pedig valószínűleg a Spurs-ben...
14 éve
Törölt felhasználó
hát újabb mellbe vágó hír silva a citybe pfff..wengusnak bele kell húzni mert erősödnek körülöttünk a clubbok 🐛

Szólj hozzá