Arsene Wenger úgy véli, hogy az egység és a minőség hiányában bukott el a francia válogatott a világbajnokság csoportkörében. A 2006-os döntősök legszívesebben elfelejtenék ezt a mostani világversenyt: Uruguay ellen döntetleneztek, kikaptak Mexikótól, majd a végén szintén vereséget szenvedtek a házigazda Dél-Afrikától.

A franciáknak persze voltak problémáik a pályán kívül is. Nicolas Anelkát például hazaküldték, miután odaszólt Raymond Domenech szöveségi kapitánynak. A társai ezután bojkottálták a válogatott edzéseit. Az utolsó mérkőzésen Patrice Evra is kimaradt a csapatból, aki az első két meccsen a gárda kapitánya volt.

Wenger Dél-Afrikában tartózkodik, hogy egy francia televíziónak tudósítson, a keddi Arsenal.com-nak tett nyilatkozatában pedig beszélt a francia válogatottról.

"Nehézségük volt az Anelka-ügy miatt, és a játékosok rosszul döntöttek, mikor nem akartak edzeni. Ez elfogadhatatlan. Ez Franciaországban is óriási port kavart."

Franciaországnak a kijutása is ''botrányos'' volt, mivel Thierry Henry a gólpassza előtt kézzel tette maga elé a labdát az Írország elleni pótselejtezőn. Wenger nem hiszi, hogy az akkori események voltak még mindig hatással a csapatra.

"Nem hiszem, hogy ahhoz köthetőek a problémáik. Az viszont már kapcsolatban állhat vele, hogy az edző és a játékosok nem találják a közös hangot, így nem is egységes a gárda."

"Az is belátható, hogy a francia keret nem elég minőségi."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

14 éve
Törölt felhasználó
Nem sok olyan VB volt, ahol az előző döntősök már ilyen hamar kiessenek (Olaszország és Franciaország) + még sztem Szerbia kiesése is meglepő azért, én tőlük is többet vártam volna!
14 éve
Törölt felhasználó
meg se érdemelték h kijutottak...én csak örülök h már a csoport körben elvéreztek...és az ilyen embereket anelka,gallas,evra messzire elküldeném blanc helyében a válogatottól...
14 éve
Törölt felhasználó
eriCesc az a 2008-as EB VB nem volt abban az évben.:D
14 éve
Törölt felhasználó
Egyértelmű ,hogy nem Henry kezezéséig kell visszamenni,ha a problémák kezdetét keressük! Már a 2008-as EB után az volt a sajtó visszhang,hogy Domenech-nek mennie kell,mert nem képes összeszedni ezt a francia csapatot!Akkor is pontosan ilyen eredménnyel zártak a franciák csak még rosszabb gólkülönbséggel! Azt kell mondjam,a franciák saját maguknak keresték a bajt azzal,hogy Domenech-et nem küldték el a VB után,és most "isszák a levét"!

ui.:Almunia57!Igen igazad van! Néha mást írok,mint amire gondolok(na meg amúgy is reggel van még)! (:

Szólj hozzá