Arsene Wenger túlságosan is nagynak értékelte a sérülések hatását az Arsenalra nézve.

Jónéhány húzóember volt harcképtelen a szezon során, a mester szerint ez csökkentette együttese esélyeit a sikeres szereplésre.

"Túlságosan is nagy hatással volt ránk ez. Március elején még ugyanannyi esélyünk volt, mint a többi favoritnak. Úgy nekivágni az utolsó meccseknek, hogy négy kulcsember sérült, nos, ilyen heyzetben szinte lehetetlen sikeresnek lenni. Négy, öt, vagy hat kulcsjátékos is sérült volt nálunk."

"A többi együttesnél nem voltak sérültek, így nekünk varázslatot kellett volna végrehajtani, hogy begyűjtsük a Premier League-trófeát."

Nemcsak a belföldi kupákban, hanem a Bajnokok Ligájában is érzékeny veszteségek érték az Arsenalt. A Barcelona ellen például kétszer is cserélni kellett az első félidőben, majd a kapitány is megsérült.

"Hazai pályán úgy vágtunk neki a meccsnek, hogy Gallas nem volt teljesen fitt, Arshavint pedig villámgyorsan le kellett hozni. 2-2-nél úgy éreztük, megnyerhetjük a meccset, de Cesc is megsérült és utána ki kellett hagynia a szezon hátralévő részét."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

14 éve
Törölt felhasználó
Nem lehet ez az ok, már 5 éve ezzel jön a Mester szeretném már ha végre magában és a csapatban találná meg a hibákat! Mert hogy azokból van elég, az biztos!
14 éve
Törölt felhasználó
fecc!
az 11 ember:D
14 éve
Törölt felhasználó
Bálint, ha ezzel a 10 emberrel állnánk ki az még lehet nem lenne elég a világveréshez :D 11 emberrel már több esélyünk lenne, vagy 2 kapus játszana egyszerre??? ;)
14 éve
Törölt felhasználó
A Premier League elvesztése nagy részben az ő lelkén is szárad,mivel a Barca ellen beáldozta két fontos kulcsjátékosunkat akik messze nem voltak 100%-osak (Cesc-re,és Gallas-ra gondolok)!
Azt gondolom,hogy Wenger nincs teljesen tisztában a keret képességével!Minden szezon elején kijelenti,hogy BL-t,és PL-t akar nyerni,de a keretet rest megerősíteni!Minőségi keret nélkül pedig,nem hogy minden a kettőt,de még egy komoly trófeát is nehéz begyűjteni!
14 éve
Törölt felhasználó
Jaj gondoltam, hogy erre fogja fogni. A többi csapatnál miért nem volt sérült? Ha volt, akkor ők miért tudták pótolni? Ennyit erről. Igazolni kéne és akkor meglenne a pótlás, valamint úgy edzeni fizikálisan, hogy egy csúnya nézéstől ne dőljenek ki a játékosaink 3 hónapra.

Szólj hozzá