Marouane Chamakh érkezésével Arséne Wenger elárulta, hogy valószínűleg több erősítés nem érkezik a támadószekcióhoz a csapatnál, ugyanakkor két-három igazolás még várható, méghozzá a védelemben.

Mint ismert, a csapatnál négy védőnek járt le a szerződése az idény végével, ennek alapján William Gallas, Mikael Silvestre, Philippe Senderos és Sol Campbell ingyen igazolhatóvá válik júniustól. A másik oldalról viszont jó hír, hogy Johan Djourou felépült, ráadásul a Nürnbergtől is visszaérkezik Havard Nordtveit, jóllehet, Wenger még nem közölte, hogy milyen elképzelései vannak a fiatal norvégról.

Ennek alapján a nemzetközi sajtóban nagyon sok találgatás folyik, hogy ki lesz Thomas Vermaelen társa a védelem közepén, itt egy lista, a teljes részletesség nélkül, egy-két mondatos megjegyzéssel:

  • A Bolton menedzsere, Owen Coyle cáfolta azokat a spekulációkat, melyek szerint csapata Gary Cahillt is felkínálta annak érdekében, hogy Jack Wilshere még egy évet maradhasson náluk, természetesen csak kölcsönben.
  • Bacary Sagna, az Arsenal jobbhátvéde a Dinamo Kijev szenegáli védőjét, Pape Diakhate-t ajánlja Wengernek. A 25 éves bekk az elmúlt szezonban a St. Etienne csapatát erősítette kölcsönben, Sagna viszont még távolabbról ismeri őt, hiszen néhány évvel ezelőtt még egymás ellen játszottak a francia elsőosztályban.
  • A Werder Bremen vezetősége kizárta az a lehetőséget, hogy leülnek tárgyalni a potenciális vevőkkel Per Mertesacker eladásáról.
  • Bár napokig úgy volt, hogy már leálltak Wenger ilyenirányú törekvései, a London Evening Standard ma mégis arról cikkezettt, hogy az Arsenal napokon belül megteheti az első, mintegy 10 millió font értékű ajánlatát a Fulham védőjéért, Brede Hangelandért.
  • A francia L'Equipe megbízható forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az Arsenal a Lorient középhátvédjét, Laurent Koscielny-t szeretné megvásárolni. A 8 millió font értékre taksált játékost tavaly igazolták le a franciák, ám az ágyúsok kezdeti, öt millió eurós ajánlatát első kézből utasították el.

A távozó oldalról még annyit érdemes tudni, hogy bár sokáig úgy volt, hogy Sol Campbell marad a klubnál, a veterán angol védő mégis csak felvette a kapcsolatot a Celticcel. Campbell az Arsenallal való tárgyalását nyilvánvalóan nehezíti a Cesc Fabregas körüli mizéria, de hetek belül megoldás lehet erre a kérdésre is.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (41)

14 éve
Törölt felhasználó
maicon nagyon jó lenne, de igaza van arshapatyának, elérhetetlen :roll:
14 éve
Törölt felhasználó
Hart lenne a legjobb kapus posztra:angol,fiatal de ugyanakkor kellő tapasztalattal rendelkezik!Richards:angol,fiatal,kedvenc csapata az Arsenal! E két játékos mellé mindenképpen le kéne igazolni még:Sakho,Suarez,Yaya Touré ;-P
14 éve
Törölt felhasználó
Elöször:Silvestre,Senderos mehet ahova akar,de nehogy nálunk maradjon! :shut: Másodszor:Hart és Richards megszerzése megszilárdítaná a védelmet! :)
14 éve
Törölt felhasználó
Hangelandnak nagyon örülnék de kizárt h ide jönne
14 éve
Törölt felhasználó
ericsson:én sose vontam kétségbe DJ tudását.sőt.itt arra utaltam hogy az lesz vele mint Rosickyvel vagy Eduardoval.nem játszott egy teljes szezont utána meg sokat várunk tőle,amikor meg játszani fog hopp...a hosszu kihagyás itt van...
sose mondtam azt hogy költekezni kéne milliárdokat,3 embert hoznék csak akiket lejjebb emlitettem is-Wenger is ennyit mondott
nem vagyok elégedett a jelenlegi csapattal az igaz,ezt mindig ki is mondom,mert a nyomukba se érnek a 6-8 évvel ezelőttinek de nem Messiztem sose
1-2 játékost elküldenék 3-4et hoznék egyik se világsztár és szigorúbb házirendet vezetnék be a klubon belül mert botrányos néhány ember viselkedése
ennyi

Szólj hozzá