Noha még sem az Arsenal, sem az Atletico Madrid nem erősítette meg a hírt, a jól értesült spanyol lap, az AS.com, valamint az ágyúsok utánpótlás kategóriájával foglalkozó Young Guns információi szerint Fran Merida elutasította az angol csapat legújabb szerződéshosszabbítási ajánlatát, és a nyár folyamán visszatér Spanyolországba.

Merida 2007-ben csatlakozott az Arsenalhoz a Barcelonától a szerződése lejártával, de a londoni alakulatnak a szabályok értelmében mégis bizonyos összegű kompenziációt kellett fizetniük a katalánoknak.

Az idei szezonban a fiatal spanyol játékos összesen nyolcszor léphetett pályára, és kétszer volt eredményes. Arséne Wenger különösen a Liverpool elleni Ligakupa győzelem után árulta el, hogy tárgyalnak Meridával, de végül nem sikerült megállapodni. Az Arsenal vezetősége az elmúlt napokban még megpróbálta egy végső ajánlatttal meggyőzni Meridát a maradásról, ám a középpályás ekkorra már eldöntötte a távozását.

Az AS szerint Merida hétfőn fog Madridba utazni, hogy véglegesítsék a szerződését, valamint hogy egy sikeres orvosi vizsgálat fejében az Atletico Madridhoz igazoljon. Révén, hogy a játékos még nincs 23 éves, az Arsenal is fog kárpótlási díjat kapni a spanyol csapattól.

Merida menedzsere, Joseba Diaz csak annyit tett hozzá a hírhez, hogy a váltásnak elsősorban az volt az oka, hogy a játékos több időt szeretett volna kapni a pályán. Diaz hozzátette, a játékos fizetése csak másodlagos, noha az Atletico valamennyivel nagyobb bért fog juttatni a spanyolnak.

 

 

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

14 éve
Törölt felhasználó
nembaj, ő döntése... wengernek inkább az angol tehetségekkel kéne többet foglalkoznia mint hogy elhozza a fabregas másolatokat :D
14 éve
Törölt felhasználó
áá pedig nagyon bírtam a srácot..kár érte...mondjuk nagy barom de annyiban igaza van ott többet fog játszani...
14 éve
Törölt felhasználó
Jack Wilshere, Craig Eastmond, Jay Emmanuel-Thomas, Henri Lansbury... Egy kicsit jók, s egy kicsit angolok.
14 éve
Törölt felhasználó
wilshere 100x jobb nála ha menni akart hát mennyen csak h ingyen:S
14 éve
Törölt felhasználó
hát ja, de mostmár mind1 :-S

Szólj hozzá