Az Arsenal Football Club örömmel jelenti be, hogy a marokkói válogatott csatára, Marouane Chamakh egy hosszútávú szerződést kötött az Ágyúsokkal.

A 26 éves játékos a francia Bordeaux együttesétől érkezett, ahol 293-szor szerepelt, 79 góllal megfejelve ezt. Nyolc esztendő után hagyta ott eddigi kenyéradóját.

A 2008/09-es idényben 14 góljával hozzájárult a Bordeaux francia bajnoki címéhez, ezzel véget vetve a Lyon hétéves egyeduralmának. Chamakh fantasztikus formában volt az előző szezonban is, hiszen aktív részese volt a Bordeaux negyeddöntőbe jutásának a BL-ben, sőt, a csoportküzdelmek során megelőzték a Bayern Münchent és a Juventust.

Franciaországban született és nevelkedett, de mégis marokkói válogatott lett a családja miatt, a nemzeti csapatban 53-szor játszott és 27 gólt szerzett. A 2004-es ANK-döntős csapatnak is tagja volt.

Arsene Wenger nyilatkozata:

Elégedettek vagyunk, hogy hozzánk szerződött. Ő egy olyan futballista, akire már régóta vágytunk, biztos vagyok benne, hogy minőségi játékával tudja majd egyesületünket segíteni. Bebizonyította már, hogy egy nagyszerű játékos, a Bordeauxban és a marokkói csapatban is kiviláglott ez a tény. Reménykedve tekintünk a jövőbe. Egy olyan támadóról beszélünk, aki minőségi és minden tehetsége megvan hozzá, hogy Angliában is megfelelően teljesítsen. Ő egy harcos, nemcsak jó játékos. Ő egy igazi csapatjátékos és a levegőben is kiváló. Nagyszerű igazolás.

A szerződésének aláírása után Marouane Chamakh is mondott pár szót:

Valóra vált az álmom és nagyon örülök, hogy az Arsenalhoz csatlakozhatok. A Premier League-ben akartam futballozni, az Arsenal pedig szívem vágya volt. Nem hezitáltam azon a kérdésen, hogy idejöjjek-e. A csapat és a történelme vonzottak ide. Egy álom megérkezni az Ágyúsokhoz, gyerekkorom óta az Arsenalnak szurkolok. Az Emirates Stadionban játszani nagyon izgalmas lesz a drukkerek előtt. Sok pompás dolgot hallottam már erről az arénáról, és nem bírom kivárni a pillanatot, amíg az Arsenal-mezemet magamra húzva kivonulhatok végre játszani. Mindent bele fogok adni a klubért, amelyet már korábban is szerettem. Nagyszerű futballistáink vannak és mindenben segíteni fogok, hogy trófeákat nyerjünk a következő idényben.

Ivan Gazidis, az Arsenal vezérigazgatója is megszólalt:

Arsene sokáig figyelte Marouane Chamakh fejlődését és úgy vélte, hogy nagy erősítést jelenthet a csapatunknak. Elégedettek vagyunk, hogy minket választott, pláne úgy, hogy sok kérője volt.

Chamakh a 29-es számot fogja viselni az Arsenalban, a csapattal pedig júliusban kezdi meg a felkészülést.


Angol belső információink szerint a ''hosszútávú szerződés'' egy 4 éves szerződést jelent.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (53)

14 éve
Törölt felhasználó
arsenal204! A youtube csodakra kepes. Nezd meg ott, valoszinu talalni fogsz nehanyat.
de a tegnapit itt megtudod nezni.

http://www.arsenal.com/news/news-archive/free-video-chamakh-signs-for-arsenal
14 éve
Törölt felhasználó
valaki lécci tudna küldeni chamakh-ról 1 videót? előre is kösz
14 éve
Törölt felhasználó
Kivancsi vagyok, hogy milyen lesz a srac a Pl-ben. En nem tole kell varom a megvaltast, de remelem ramcafol es Persievel hatalamas parost fognak alkotni. Ezzel az igazolassal, a fejjatekunk sokat erosodhet. Isten hozott Chamakh.
14 éve
Törölt felhasználó
na végre erre a hírre vártam már mióta kellet a sok eligazolok hír után:D:D reméljük hamar beilleszkedik úgy mint verma.....és nagy öröm h gyerek kora óta nekünk szurkol és ez legalább azt jelenti h küzdeni fog....és sokáig marad legalább is reméljük..
14 éve
Törölt felhasználó
Na végre már.. Ez NAGYON JÓHÍR :) bár láttam már játszani és nem játszott rosszúl, de azért kérdéses lesz hogy fog játszani a PL-be mer a francia 1. és az angol 1. között azért van némi különbség.. Remélem nem olyan lesz neki a beilleszkedés mint Ibrának a barcába..

Egy nagyon frankó kis kapus kellene még, de tényleg kell mert hát Almúnia nemtom.. nála azér jobb kapus és tapasztaltabb kéne.. Fabianskiról nemis beszélve.. :(

Na meg min 2 izom hátvéd..

Szólj hozzá