Arséne Wenger némileg tartalékos legénysége azzal a céllal látogatott az Ewood Parkba, hogy bebiztosítsa harmadik helyét a bajnokságban. A csapatkapitányi karszalagot Robin van Persie viselte a mérkőzésen, míg a cserepadon helyet kapott a sérüléséből visszatérő Andrej Arsavin, Kieran Gibbs, s Johan Djourou is.

A mérkőzés első lehetősége Carlos Vela előtt adódott: Emmanuel Eboué indított, Theo Walcott érte utol, s tette középre a labdát, amire a mexikói támadó érkezett is, azonban mellé lőtt 100%-os ziccerben. Ezt követően Morten Gamst Pedersen mozgatta meg egy kicsit Łukasz Fabianskit, akinek nem okozott gondot a norvég szabadrúgása.

A 14. percben aztán megszületett az Ágyúsok vezető gólja: Samir Nasri tekert be egy szögletet, Bacary Sagna csúsztatta meg a játékszert, amit végül Van Persie fejelt be néhány méterről Paul Robinson kapujába, ezzel megszerezve első találatát a kihagyása óta.

A gól után egy kissé leülepedett a mérkőzés, csupán a holland gólvágó, s Pedersen egy-egy szabadja jelentett komolyabb veszélyt, ám a 43. minutumban egyenlíteni tudott a hazai alakulat David Dunn révén, aki egy szöglet utáni kavarodást zárt le a találatával. Véleményes, hogy az Arsenal hálóőrét nem akadályozták-e a pontrúgást követően.

A második játékrész elején az észak-londoniak próbáltak dominálni, s lehetőségeket kidolgozni, ám ennek ellenére a Blackburn tudott veszélyeztetni: Pedersen ugrott ki lesgyanús szituációban, megpróbálta ellőni a labdát Fabianski mellett, a lengyel portás bravúrral hárított, majd a kipattanót a támadó játékossal együtt Sol Campbell sodorta ki a pályáról. A játékvezető akár büntetőt is ítélhetett volna az esetben, ám a partjelző szintén megállíthatta volna korábban az akciót az Ágyúsok javára.

Ezután ismét egy nagyszerű Fabianski-hárításra volt szükségük Wenger fiainak, amikoris Abou Diaby eladott labdáját követően a Rovers támadhatott, majd a másik oldalon a bíró egy teljesen jogos tizenegyestől fosztotta meg az Arsenalt: Van Persie vette át a labdát a hazaiak kapuja előtt, elfektette Michel Salgadót, aki a földön fekve állította meg az Ágyúsok sztárját szabálytalanul.

Azonban az igazi hidegzuhany még nem ekkor jött a vendégek számára, hanem a 68. percben, amikoris Cristhopher Samba fordított fejjel egy szöglet után. A Blackburn második találata is kérdéseket von maga után, hisz a Sam Allardyce játékosai levegőt sem hagytak az észak-londoniak kapusának.

Az Arsenalnak ezt követően körülbelül 25 minutum állt a rendelkezésére, ám nem sikerült egalizálni, pedig a csereként beálló Arsavin előtt adódott egy ígéretes szituáció, s Eduardo beküldésével is aktívabbak lehettek volna az Ágyúsok a támadásokban...

Összességében kijelenthető, hogy az Ágyúsok kifulladtak a szezon hajrájára, s bár a mai összecsapást nagyban befolyásolták a játékvezető téves ítéletei, a jövőben nem elfogadható az ehhez hasonló mutatott játék. A Fulham ellen szépen kéne zárni az idényt, s nem kéne eltékozolni a dobogós helyet, hajrá Arsenal!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (276)

14 éve
Törölt felhasználó
á mondom el kell adni fabianskyt :D :D :D :coolgrin: :coolgrin: :coolgrin: :coolgrin: :coolgrin:
14 éve
Törölt felhasználó
ez a biro egy senki hazi aki azt hiszi o a nagy fasz ,pedig nagyon nem hanem egy NAGY DARAB ,RAKAS SZAAAAAAAAAAR!!!!!!!!!SUCK MY DICK, BIRO!!!!!! :gulp:
14 éve
Törölt felhasználó
Bendi13 nak van igaza! A sérülés hullámot azzal lehetne kiküszöbölni. hogy hozni kéne egy-két tapasztalt játékost. Song, Vermaelen, Gallas, Fabregas szinte az összes meccsen játszott a szezonban, így ne is csodálkozzunk, hogy lesérülnek. Ezt egy puszta kereterősítéssel meg lehet oldani. Ha az orvosokkal lenne a gond, akkor szerintem nem kaptak volna diplomát.
14 éve
Törölt felhasználó
szerintem is az orvosi stáb és a fizikoterapeuták miatt van sok sérült,én abban látom a baj hogy nincs elég izom a játékosokon,nézzétek meg Ronaldo-t a sportingban megmég tán az 1-2 évében (a MU-ban)egy 20 kilos kisgyerek volt útolsó éveiben meg meglehetett nézzni mint góliát háromszor
persze hozzá jön még az a próbléma hogy rövid a pad,de még igyis irreálisan sok a sérült játékos!!
14 éve
Törölt felhasználó
Azt te honnan vágod Aaron? :-) Ha olyan szar lenne, akkor Gary Lewin nem ment volna el a válogatotthoz! És valljuk be, mielőtt elment előtte is sok sérült volt. Itt az a gond, hogy sok a porcelánbaba! :-)

Szólj hozzá