Az Ágyúsok szurkolótábora tapsviharral fogadta Patrick Vieirát az Emiratesben a mérkőzés előtt, Emmanuel Adebayor pedig a várt fogadtatásban részesült. Roberto Mancini úgy tűnt, hogy a hagyományokkal ellentétben sál nélkül tekinti meg a mérkőzést, legalábbis a jelentések azt állították, hogy ez várható. A végére persze felkerült a kiegészítő az olasz szakember nyakára.

Az Arsenal kezdte jobban a találkozót az Emirates Stadionban, a mérkőzés első félidőről igazából túl sokat nem lehet regélni. A Manchester City védekező felfogásban vágott neki a találkozónak és hátrahúzódtak várva az Arsenal-támadásokat, valamint a kontralehetőségeket. A vendégeknek szinte alig akadt helyzetük, de az Ágyúsok sem tudtak a tizenhatoson belülre kerülni, inkább csak körbepasszolni azt. A játékvezető tevékenysége hagyott némi kívánnivalót maga után, bár a partjelzőknek is megremegett a kezük, mikor a leseket intették be (gondolok egy tiszta Arsenal-helyzetre). 0-0-val vonultak szünetre a felek úgy, hogy a kapusoknak kevés dolguk volt, de ha volt, akkor inkább Givennek kellett fognia egy-két lövést. Meglepő, hogy hazai oldalról Mikael Silvestre nyújtotta az egyik legjobb teljesítményt.

A második játékrész sem kecsegtetett túl sok helyzettel, ment a védelem körbepasszolgatása az Arsenalnál. A helyzeteket elpuskázta az Arsenal, a tizenhatoson belül pedig bizonytalanok voltak a támadók. A City csak kontrázni tudott, és egy ötperces periódus erejéig átvette az irányítást ebben a félidőben. Történtek persze érdekes események, ezekből jön egy kis szemezgetés. Patrick Vieirát lehozta Roberto Mancini edző, a helyére pedig a nagyon gondosan belőtt frizurájú Emmanuel Adebayor jött be. Az Emiratesben a tapsvihart váltotta a füttykoncert, ritka dolog az ilyen. Játék közben is fújolt a közönség, mikor a togóihoz került a labda, ám túl sokat nem tett a játékhoz az érintett futballista. Az Arsenal helyzeteire visszatérve: van Persie szabadrúgása és Diaby lövése reális veszélyt jelentett, utóbbinál a labda kiütése közben Shay Given válla kiugrott. Percekig ápolták, végül hordágyra tették és kivitték. Ez a procedúra kicsit hosszúra sikerült, ugyanis a hordágyat szállító emberek megálltak az Arsenal szurkolótábora előtt egy kis időre és talán sokan azt hihették, hogy most kezdődik a tiszteletköre. Kérdés, ki pacsizott volna vele... Következésképpen a hosszú ápolásból, nyolc percet húzott Mike Dean a rendes játékidőre, ám gólt nem sikerült szereznie egyik gárdának sem. A labdabirtoklást tekintve fölényben volt az Arsenal, de ez az, amit úgy hívunk, hogy meddő fölény.

Zárásképpen egy megdöbbentő pillanat: a mérkőzés lefújása után a találkozót közvetítő csatorna kommentátora egy egészen különleges mondattal búcsúzott: ''Mostmár kijelenthetjük, hogy a két csapat egy-egy pontot szerzett ezzel a 0-0-s győzelemmel''. Bárcsak győzelemnek örültünk volna, mindazontáltal nem tragédia, ami ma történt. Az viszont nem vitás, hogy egy Arsenaltól többet vár az ember és ez a mai produkció még nyomokban sem emlékeztetett az igazi Arsenalra.

Arsenal 0-0 Manchester City
Gól: -

Sorozat: Barclays Premier League
Helyszín: Emirates Stadion, London
Kezdés: 2010.04.24., 18:30
Játékvezető: Mike Dean

Arsenal (4-2-3-1):  Fabianski - Sagna, Campbell, Silvestre, Clichy - Song, Diaby - Walcott, Nasri, Rosicky - van Persie (c)
Cserék:  Mannone, Traore, Eboue, Eastmond, Eduardo, Bendtner, Vela
Menedzser: Arsene Wenger

Manchester City (4-5-1):  Given - Zabaleta, Kompany, Toure (c), Bridge - Bellamy, Barry, Vieira, de Jong, A.Johnson - Tevez
Cserék:  Nielsen, Onuoha, Ireland, Wright-Phillips, Santa Cruz, Adebayor
Menedzser: Roberto Mancini

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (244)

14 éve
Törölt felhasználó
onlyjust : vegyél vissza Wenger szidásábol! különben remélem megajándékoznak egy csomag BAN-nal :exclaim: :exclaim:
14 éve
Törölt felhasználó
2004-től nagyon messze állunk, szal sztem mindig az egy évvel korábbi eredményekhez viszonyítsunk. a 03-04-es bravúrt senki se fogja már elérni!
14 éve
Törölt felhasználó
Szilveszterről olyan ásszüm ez a kép amit kiraktatok.... Mondjuk ma (tegnap) jó volt... bizonyítani akar. Kár h ilyen tét nélküli meccseken jut az eszébe... :P :)
14 éve
Törölt felhasználó
Arshapatya azért szerkesztettem át mert kíváncsi voltam h ki veszi be :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ericsson télleg bevette :D :D :D :D röhögtem rajta 1 ideig :D :D :D :D :D
14 éve
Törölt felhasználó
Arsenal23!
úgy könnyű eltalálni,hogyha átszerkeszted:D:D
ericcson meg be is dőlt:D

Szólj hozzá