Arsene Wenger úgy véli, hogy a Premier League a világ legjobb bajnoksága azért, mert a leggazdagabb klubok a szigetországban vannak.

Az angol bajnokság színvonalát kritizálták rengetegen, miután az Arsenal és a Manchester United is kiesett a Bajnokok Ligájából: ez hét éven belül az első alkalom, hogy nincs angol együttes az elődöntőben.

Cristiano Ronaldo és Xabi Alonso távozása, valamint a Barcelona egyeduralma egyértelműen felvetette a kérdéseket: erősebb-e a Premier League, mint a La Liga? Wenger szerint Anglia a nyerő, a pénz miatt is.

"A spanyol liga egy szinttel lejjebb található. Megnéztem az Almeria-Real Madrid összecsapást, de nem lepődöm meg azokon, akik kikapcsolták a televíziót egy fél óra után. Nézhetetlen volt."

"A nagy játékosok Angliában játszanak. A következő idényben talán több spanyol és más külföldi játékos érkezik ide, főleg a Manchester Citybe. Az igazi verseny itt zajlik."

"Az angoloké a világ legjobb bajnoksága, mert itt van a legtöbb pénz is. Ez ilyen egyszerű. Ne hülyítsük magunkat, egyszerűen a pénz az oka mindennek."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

14 éve
Törölt felhasználó
Jövőre még nehezebb dolgunk lesz, a Poolnak nem lesz még egy ilyen szezonja, a City nagyon meg fog erősödni, az elején 5-6 csapatos lehet a bajnoki cím a nagy négyes mellett a Cityvel és talán a Tottenhammel kiegészülve, de ott lesz még az Aston Villa és az Everton is elég jó mostanság! Jövőre ez kevés lesz, tehát kell jónéhány új játékos!
14 éve
Törölt felhasználó
Jó arc ez a Wenger :D
14 éve
Törölt felhasználó
ez vitathatatlan.
14 éve
Törölt felhasználó
Gyerekek, nem veszitek észre, hogy ezzel a nyiltakozattal csak el akarja hitetni velünk, hogy a PL-ben jó a 3. hely is? Hát mitnemondjak 5 éve már kicsit átlátszó. :gulp:
14 éve
Törölt felhasználó
mondjuk azt hozzá kell tenni h spanyolba nem olyan erősek a játékosok,viszont technikásabbak a kiscsapatok mint bármely kisebb pl csapat,de a cselzinél is technikásabbak...viszont az ilyen kemény foci ellen semmire se lennének jók,Valencia is kb 5-6. hely környékén tanyázna...viszont azt hozzá kell tennem h sokkal látványosabb ott egy kiesési rangadó mint Angliába...túl nagy itt a favágás:S

Szólj hozzá