Nem sikerült győznie, így négy fordulóval a bajnokság vége előtt az Arsenal tetemes, hat pontos hátrányba került a listavezető Chelseahez képest, ezzel pedig már csak matematikai esélye maradt Arséne Wenger csapatának arra, hogy befogja a jó formában lévő kékeket. A tegnapi 2-1-re végződő meccs után a francia mester érthető módon nem volt elégedett.

"Már az első félidőben 1-0-ra állt a meccs, pedig egyáltalán nem voltunk fenyegetés alatt. Többségében nálunk volt a labda, de két okból nem sikerült veszélyes helyzeteket kialakítanunk. Az egyik, hogy a Spurs remekül védekezett, a másik pedig hogy nem voltunk elég jók az utolsó harmadban, a befejezéseknél." - kezdte szokásos értékelőjét Wenger az arsenal.comon.

"Hozzá kell tenni: a Tottenham első gólja olyan volt, ami egy millió meccs során csak egyszer fordul elő. Ez magabiztosságot adott nekik, és lényegében ezután már csak annyi kellett, hogy ne kövessenek el hibát. A második bekapott gólunknál azonban egyértelműen hibáztatható a védelmünk." - fűzte a gólokhoz való kommentárját.

Érdekesség, hogy a Spurs az egyetlen csapat, amelyik a hátralévő négy meccsnap során a Chelseavel és a Manchester Uniteddel is játszani fog, előbbivel már most hétvégén, azonban hiába verné meg Harry Redknapp csapata Lampardékat, az Arsenalnak még így is nehéz dolga lenne a bajnoki címért.

"Igen, itt már túl sokat kéne tennünk, nem kell ahhoz jóstehetségnek lenni, hogy kijelentsük: valószínűleg nem mi nyerjük meg a bajnokságot. De továbbra is harcolni fogunk, amíg van matematikai esélyünk, mert soha nem tudhatjuk, mi történik majd. Azt kell mondanom, csak a győzelem és a három pont lett volna elfogadható, a döntetlen is ugyanolyan kudarc lett volna, mint a vereség."

"Az is bosszantó lehet,hogy nincs sok különbség a Chelsea és az Arsenal között. Ha valaki megnézte a Bolton elleni meccsüket, amit 1-0-ra nyertek meg, akkor jól látható volt, hogy semmi különlegeset nem nyújtottak, de volt egy kis szerencséjük, amivel hozni tudták a három pontot."

A Tottenham így mindössze egy pontra van a jelenlegi negyedik helyezettől és a Bajnokok Ligája rájátszást érő helytől, amelyet jelenleg a Manchester City birtokol. Wenger azonban úgy gondolja, Defoéknak még a Chelsea ellen is sikerrel kell felvenniük a kesztyűt, ha tényleg be akarják bizonyítani, hogy készen állnak Európa legrangosabb kupasorozatára.

"Ha a Tottenham valóban akar a negyedik helyért küzdeni, akkor jó teljesítménnyel kell előállniuk szombaton is, a Chelsea elleni meccsükön. Csakhogy túl sok a jó csapat Angliában, és ez a Spurs nagy problémája. Ha például a Portsmouth elleni meccsüket követően kérdeztek volna meg erről a témáról, valószínűleg nemmel feleltem volna, a mi mérkőzésünket követően viszont az a véleményem, hogy igen, készen állnak a Bajnokok Ligájára. A legjobb szinten az egyenletes teljesítményről szól minden." - szögezte le Wenger.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (29)

14 éve
Törölt felhasználó
Rodallega leigazolása nem lenne rossz,de N'Zogbia minek?? :gulp:
14 éve
Törölt felhasználó
Micsoda ??? Zongbia és Rodallega hozzánk igazol ?? Jol vettem ki a szövegből ??? Huhaa
14 éve
Törölt felhasználó
ÚÚ bakker tényleg !! HAJRÁ CHELSEA HAJRÁ CSELZI!! Nyejétek meg mind a kettőt és majd játszunk community shieldért. :D :D de jó lenne azt megnyerni. csak legyünk másodikok.
14 éve
Törölt felhasználó
Micsoda ?????? community shieldet nem csak a bajnoki címvédő és az Fa kupa győztes játssza ??
14 éve
Törölt felhasználó
http://www.wigan.vitalfootball.co.uk/article.asp?a=195327 ez meglehetősen konkrétumokat ír meglepő lenne de az biztos h érdekes igazolások és főleg h ezt szinte tényként közli...

Szólj hozzá