Arséne Wenger a múltban már történelmet írt a Bernabeu és a San Siro stadionokban is, amikor 2006-ban a Real Madrid, majd később az Inter és a Milan együtteseit is legyőzte csapatával, ezzel ők lettek a továbbjutók, noha mindhárom alkalommal az Arsenalt nevezték meg a gyengébbik alakulatnak.

A csapat azonban így sincs könnyű helyzetben, miután Alex Song, a kezdeti pozitív diagnózis ellenére mégsem játszhat a holnapi sorsdöntő Barcelona elleni visszavágón, igaz, a kameruni játékossal együtt is a címvédő katalánokat favorizálják jócskán a fogadóirodák.

Arséne Wenger azonban a mai sajtótájékoztatóján elmondta, képesek lehetnek eredményesen szembe nézni a Barcelonával és az oddsokkal.

"Úgy gondolom, hogy nyertünk már mindenütt Európában, egyedül a Nou Camp hiányzik még. A holnapi egy jó alkalom lesz ennek bepótlására." - mondta Wenger.

"Magabiztos vagyok, mert a sérülések ellenére is jól teljesíthetünk. Természetesen szükség lesz arra, hogy mindenki 100%-os erőbedobással játsszon holnap, és csapatként is lehengerlőnek kell lennünk. Ugyanakkor ennek az alakulatnak vannak mentális erősségei, és úgy vélem, képesek lehetünk ténylegesen harcolni a Barcelonával." - tette hozzá.

Wenger továbbá arra is felhívta a figyelmet, hogy az összecsapás sokkal kiegyensúlyozottabb, mint ahogyan azt az emberek hiszik.

"Kielemeztük a múlt hét keddi meccset, és sokat tanultunk belőle, de abban biztos vagyok, hogy ők is. Főleg az első félidő első húsz perce volt nagyon húzós, mi összesen a meccs folyamán alakítottunk ki ennyi helyzetet, ami nagyon érdekes."

"Innentől kezdve nincs hely a türelemnek. Gólokat kell szereznünk, de ehhez nagy eltökéltség és szervezés kell. Ha a meccs utolsó felében is 0-0 marad az állás, akkor tényleg meglephetjük őket, de akkor mindent jól kell kiviteleznünk."

Nemcsak az Arsenalnak lesz rangadója a meccset követően, hanem a katalánoknak is, ugyanis Messiék a hétvégén a Real Madriddal találkoznak, ahol a spanyol liga bajnoki címe is eldőlhet. Ennek ellenére Wenger nem hiszi, hogy ez befolyásolni fogja a játékukat.

"Nem gondolom, hogy emiatt nem fognak eléggé koncentrálni. Tudják, hogy nagy meccs lesz a holnapi." - zárta szavait Wenger.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

14 éve
Törölt felhasználó
emelt fővel kimegyünk..végig küzdjük és lesz ami lesz..
14 éve
Törölt felhasználó
jah örülhetünk mer 5-t min lövünk :D
14 éve
nagy meccs ❓ ❓ ❓ örüljünk ha csak 3 gólt kapunk!
14 éve
Törölt felhasználó
Hát nem tudom ennyi sérülttel mit akarunk :(. A végén még a kezdő 11 sem tud felállni... ott tartunk lassan:S....behalok
14 éve
Törölt felhasználó
Hát nem tudom... Én azért ennyi sérülttel, + a Barca lesz hazai pályán, nem nagyon érzem olyan kiegyensúlyozottnak az összecsapást!

Szólj hozzá