Minden nyitott volt az Arsenal számára, hogy a végső hajráját is megkezdje a bajnoki címért folytatott küzdelemben, miután Arséne Wenger csapata 1:1-es döntetlent játszott a Birmingham otthonában a múlt héten, s amivel két értékes pontot hullajtottak el. A Chelsea kora délután Didier Drogba és Joe Cole góljával 2:1-re megverte a Manchester Unitedet, így egy esetleges győzelemmel az ágyúsok három pontra zárkózhattak volna fel a listavezető kékekhez.

Tekintve azonban, hogy a jövő héten egy rendkívül kiélezett BL-visszavágóra készül a csapat a Barcelona ellen, Wenger nem kevesebb, mint hét változtatást eszközölt a szerdai első meccset követően, így Eboué, Silvestre, Campbell, Denilson, Walcott, Rosicky és Eduardo is a kezdő tizenegyben találhatta magát, köszönhetően Clichy, Diaby, Nasri és Bendtner padoztatásának, illetve Gallas, Arshavin és Fabregas sérüléseinek.

Az Arsenal a mérkőzés első percétől fogva fölényben játszott, a hazaiak sorra alakították ki az ígéretesebbnél ígéretesebb helyzeteket. Főleg a pálya jobb oldala volt aktív Rosickynek, Sagnának és a jó formában játszó Walcottnak köszönhetően, de ez sem volt elég a várva-várt első gól megszületéséhez. A legnagyobb helyzetet az az Eduardo puskázta el, aki két hónapot követően játszhatott először a kezdő tizenegyben. A horvát játékos Walcottól kapott remek labdát, s még ideje is volt megigazítani azt, de a lövése finoman szólva is nagyon lecsúszott a játékszerről.

Magára a mérkőzésre is ugyanez volt igaz. Walcott személyében az Arsenal nagyon gyors támadásokra volt képes, de befejezni senki nem tudta az akciót. Végül a 65. percben történt egy érdekes fordulat, ami végül közvetetten is beleszólt a meccs eredményébe. Ekkor történt ugyanis, hogy Karl Henry nagyon csúnyán csúszott be hátulról Tomas Rosickynek, s már-már úgy tűnt, hogy a cseh középpályást is súlyos sérülés érte. Szerencsére azonban Rosicky ép maradt, és tudta folytatni a játékot, a játékvezető azonban piros lappal 'jutalmazta' Henry tettét.

Az Arsenal azonban egyre frusztráltabbá és idegesebbé vált a kihagyott helyzetek után, így Wenger is érezte, hogy be kell vetnie a pihentetett játékosait. Nicklas Bendtner a 64., Samir Nasri a 71., Carlos Vela pedig a 79. percben érkezett sorrendben Eboué, Song és Eduardo helyére. Már úgy tűnt, hogy sorozatban a harmadik döntetlenjét kénytelen elkönyvelni a csapat, azonban Bacary Sagna utolsóutáni pillanatokban beadott labdáját Bendtnernek sikerült Hahnemann kapujába juttatnia.

A nagy nehezen összehozott győzelem kapcsán (61-39%-os labdabirtoklás, összesen 23 kapuralövés szemben a Wolves 3-val) Wenger is megkönnyebbülten nyilatkozott a csapat hivatalos oldalán.

"Nehéz meccsünk volt. Már maga az a tény sem volt könnyű, hogy elfelejtsük a Barcelonát legalább egy napra. De úgy gondolom, hogy remekül teljesítettünk, s miközben voltak hibáink a támadásoknál, a védelem mindvégig szilárd volt. Megérdemelt győzelmet arattunk egy jól felállított Wolves ellen, akiknek a kapusuk remek napot fogott ki. Picit későre hagytuk a gólt, de összességében megérdemeltük a három pontot." - mondta Wenger.

"Igen, valóban ez a győzelem tartott benn bennünket a bajnoki címért folyó küzdelemben. Egy döntetlen eldöntötte volna az egész szezonunkat. Öt meccsel a zárás előtt öt ponttal lemaradva lenni a Chelseatől lehetetlen feladatnak tűnne, de így még van egy kis reményünk. Még így is rázós lehet a menet, mert nehéz programunk van, viszont az övéké sem egyszerű." - tette hozzá.

A csapat legközelebb tehát kedden lép pályára, méghozzá a Bajnokok Ligájában, a Nou Campban. Azt Wenger sem rejtette véka alá, hogy pokolian nehéz meccs vár a fiatal ágyúsokra.

"Nehéz feladat vár ránk. Felül kell kerekednünk azon a benyomáson, amit a Barcelona tett ránk az első meccs folyamán. Fel kell állítanunk egy játéktervet, és ahhoz kell igazodni. Merésznek kell lennünk, nem szabad, hogy elnyomjanak. Nem tagadom, a keddi meccs első felében a Barcelona túldominált, de ha megnézzük a mi helyzeteinket, akkor nekünk is volt egy-két jó megoldásunk." - zárta szavait a francia mester.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (28)

14 éve
Törölt felhasználó
várom a meccset nagyon remélem erről nem maradok le mert a hétvégiről sajnos lemaradtam....
14 éve
Törölt felhasználó
City ellen lesz nehéz, többit sztem behuzzuk...no para;) bendtner amilyen ügyetlen annyira jó is :D
14 éve
Törölt felhasználó
Szerintem így kéne felállnunk a Barca ellen: Almunia - Sagna, Song, Vermaelen, Clichy - Denilson, Diaby - Walcott, Nasri, Rosicky - Bendtner!!!!! 4-2-3-1!!!! Kispad: Campbell, Silvestre, Vela, Eduardo, A. Traore, Fabianski
Mindenképpen két védekező kp-al kéne kezdenünk, mert az odavágón is átrohantak a középpályánkon!!!Én Eboue-t azért nem kezdetném, mert ő elég sokoldalú játékos és ha esetleg megint sérülés miatt kell cserélnünk akkor sokkal több variációs lehetősége lenne a mesternek!Remélem nem lesznek beszarva a srácok a 90 ezer katalán láttán, mert ha olyan akarással fociznak mint a barca elleni utolsó 20 percben és a wolves ellen akkor sikerülhet a bravúr!!!!!!!!!
14 éve
Törölt felhasználó
A címet át lehetne fogalmazni.

Bendtner tartott bent a bajnokságban :D Sokadjára menti meg a csapatot a legvégén esett góljával!
14 éve
Törölt felhasználó
Egy kissé jó hír! Ibra lesérült a tegnapi meccsen! Így valószínűleg Henry játszik majd középen. Nagyon remélem, hogy él benne a tudat, hogy ki ellen fog kedden játszani és majd tiszteletben tart minket!

Szólj hozzá