Neil Banfield legénysége a múlt héten 2-0-ás vereséget szenvedett a West Ham United együttesétől az Underhill Stadionban, ám a birminghami Kékek ellen sikerült a javítás: 3-1-es diadalt arattak az Ágyúsok.

Az összecsapáson Vito Mannone védte az Arsenal kapuját, míg a védelem jobb oldalán Nico Yennaris kapott helyet Francis Coquelin válogatottság miatti távolléte okán. A középpályán kezdőként lépett pályára Oguzhan Özyakup, míg elől Rhys Murphy, mivel Sanchez Watt pár nappal ezelőtt kölcsönszerződést írt alá a Leeds United gárdájával.

Az Arsenal kezdőcsapata...: Mannone, Yennaris (71'), Miquel, Cruise, Evina, Eastmond (csk.), Özyakup (71'), Henderson, Barazite, Murphy (56'), Freeman.

...és cseréi: Shea, Angha (71'), Deacon (56'), Edge, Byles (71').

A találkozó első gólja a 26. minutumban született meg Ignasi Miquel révén, aki Conor Henderson szögletét fejelte Maik Taylor kapujába. Az Ágyúsok nem sokáig örülhettek a vezetésnek, hisz két perccel később egyenlíteni tudott a City szintén egy sarokrúgás utáni fejessel. A gólt Jacob Rowe szerezte.

A második találat után nem sokkal Özyakup tesztelte a Birmingham portásának képességeit, majd amikor már úgy tűnt, hogy döntetlennel ér véget a játékrész, újra az Arsenal oldalára billentette a mérleget: Nacer Barazite játszotta a honfitársának a labdát, aki pedig lehetetlen szögből tette be azt a Kékek kapujába.

Az 54. percben Özyakup után Barazite is megcsillogtatta a tehetségét, ezzel kétgólosra növelve az észak-londoniak előnyét: a bal oldalon indult meg, a Birmingham játékosai nem tudták megállítani, majd egy jobb lábas lökettel 'szaggatta szét' az ellenfél hálóját.

A 'holland parádét' követően a Kékeknek még meg volt a lehetőségük a szépítésre, de az Ágyúsok olasz hálóőrét ezen a meccsen csak egyszer tudták megverni, így végeredménynek maradt a 3-1.

Banfield fiai Húsvéthétfőn az Aston Villa otthonába látogatnak majd, ahonnan el kell hozniuk a három pontot, hisz az éllovas Oroszlánok úgy előzik meg két ponttal az Arsenal tartalékjait, hogy két meccsel kevesebbet játszottak.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

14 éve
Törölt felhasználó
Grat a srácoknak, kár hogy mi nem vertük le a Birminghamet!
14 éve
Törölt felhasználó
Nem úgy volt hogy Rhys Murphy nagyon hosszú időre lesérült.

Szólj hozzá