Arséne Wenger szerint az Arsenal és a Barcelona között nem csak a szép futball a hasonlóság.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonását az Emiratesben rendezik, így több mint 60 000 szerencsés szurkoló nézheti meg a két csapat csodás passzjátékát és támadófutballját.

A mérkőzés ezek mellett Thierry Henry észak-londonba való visszatérésétől is hangos lesz.

Többek között Cesc Fabregas, Alex Song, Gael Clichy, Xavi Hernandez, Lionel Messi és Carles Puyol és még megannyi sztár alkotja a két klub játékoslistáját. Wenger szerint megannyi hasonlóságot lehet felfedezni az Arsenal és a Barcelona között.

Hasonlítunk a játékostílusunkban, a kinevelt fiatal játékosokban, és persze a beléjük vetett hitben, no meg a természetes klubszeretet elvárásában.

-nyilatkozta Wenger.

Úgy érzem, hogy mi is ezt akarjuk a játékosoktól, mert a futballban nagyon fontos elem ez. A Barcelonánál is megtalálható ez a jelenség.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

14 éve
Törölt felhasználó
és sokkal többet is költenek játékosokra...
14 éve
Törölt felhasználó
"Hasonlítunk a játékstílusunkban, a kinevelt fiatal játékosokban, és persze a beléjük vetett hitben, no meg a természetes klubszeretet elvárásában" - és felvetődik a kérdés, hogy miért sikeresebb mégis a Barcelona? a válasz egyszerű, két fő oka van:
- az egyiket már említettétek, a Barcelona magához tudja láncolni a fiatal tehetségeit (? - lehet ezt mondani Messire?:D)
- a másik pedig, hogy a Barcelona a fiatalok kinevelése mellett nagyságrendekkel többet fordít a tapasztaltabb játékosok igazolására. lásd: pl. Henry, Ibrahimovic stb.
14 éve
Törölt felhasználó
Tényleg lelhető fel a 2 klubb között némi hasonlóság, viszont a Barcelona sokkal jobb csapat, nehéz lesz őket megállítani! Habár idén nem is nagyon brillíroznak, de ígyis nagyon erősek!
14 éve
Törölt felhasználó
Ennél jobbat nemis kiívánhatnék magamnak minth azért halok meg mert az arsenal megnyeri a bl-txD
14 éve
Törölt felhasználó
A Barca talán azért tudja jobban megtartani a tehetségeit mert katalánok és Iniesta,Busqets,Pedro is az és igy azért persze hogy jobban kötődnek a Barcahoz mint mondjuk Clichy az Arsenalhoz.

Szólj hozzá