Arsene Wenger nem fog szoros emberfogást alkalmazni a Barcelona ellen.

Pep Guardiola együttese szerdán látogat az Emirates Stadionba a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán.

A Barca előzőleg a Stuttgartot ütötte ki, és nehéz lesz megállítani őket. Legnagyobb sztárjuk Lionel Messi, aki okot adhat az aggodalomra. Arsene Wenger kiemelte, hogy nem fog emberfogást alkalmazni, és soha nem is próbálta még bevezetni a taktika ezen részét.

"Az Arsenalnál soha nem volt ilyen."

"Ha csak egy emberre figyelünk, az nem jó, viszont ha két-három veszélyes ember van az ellenfélnél, akkor érdemes bevezetni. Ha egyetlen játékosra szentelünk különös figyelmet, bajunk lehet belőle."

"Azon az estén majd egy szervezett csapategységre lesz szükség."

"A legfontosabb dolgok: nyerjük meg a meccset és ne kapjunk gólt."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (34)

14 éve
Törölt felhasználó
fecc04: a mindig tud vmi újat mutatni-t arra értettem, hogy mindig újabb cselt mutat be, vagy egy zseniális passzt, de valahogy mindig ki tud helyzetet alakítni...
de a séma ugyanaz, mindig befelelé tör...
egyébként szeretem Messit, nem olyan beképzelt mint a majom cr9
14 éve
Törölt felhasználó
Bendi13! Messi éppen ezért nem sablonos, mert ha az lenne, akkor nem tudna mindig újat húzni;)
14 éve
Törölt felhasználó
eriCesc: félreértettél, meg se kérdőjelezem Messi nagyságát! csak azt akartam mondani, hogy már nagyon sablonos, hogy mit csinál, csak még mindig nem jöttek rá az emberek, hogy tudják leszerelni, mert mindig tud valami újat mutatni!
am meg emlékszem még anno Henry milyen gólokat lőtt a befelé húzogatásokból...
nagyon jó 180 percünk lesz, és kb 80%, hogy Messi fog nekünk gólt lőni, csak az a kérdés, hogy mennyit...
ha Gallas nem épül fel, akkor Campbell maradjon, de olyan is lehetne h Sagna középre, és Eboué ki szélre...na m1, úgysem ez lesz, csak 1 ötlet
GOGUNNERS, azért nálunk is vannak klasszisok...
14 éve
Törölt felhasználó
szerintem nem nekünk, és nem is itt kell megbeszélni, hogy Messit vagy Ibrát, vagy Xavi, hogy fogjuk megfogni, sőt még nem is Wengernek kell erről papolni, hanem ezt Vermaelennek és remélhetőleg Gallasnak kell majd megoldania;) vagy bejön, vagy nem.
14 éve
Törölt felhasználó
Bendi13!"Messi CSAK úgy szerez gólokat, h befelé cselez aztán lő..." Sokan nem tudják utána csinálni!Nem mellesleg Messi ezt általában 2-3-4 ember mellett csinálja meg mielőtt lövőhelyzetbe kerül,ez egyenlő egy teljes védelemmel!Arra is nagyon oda kell majd figyelni,ha a 16-os vonala előtt párhuzamosan cikázik,akkor nagyon nehéz szerelni,és a Barca ezekből a szituációkból büntetővel felérő szabadrúgás pozíciókat szokott elérni!Gondolom nem kell említenem,hogy Zlatan,Xavi,Henry,vagy esetleg Messi milyen jó pontrúgó!Érdekes meccs lesz!

Szólj hozzá