Arsene Wenger elmondta, hogy az Arsenal 4-3-3-as felállása holland mintán alapul, és nem a Barcelonáén.

Pep Guardiola csapata mindent vitt az előző idényben, ugyanis Spanyolországban duplázott, majd megnyerte a Bajnokok Ligáját is a Manchester United ellen aratott döntőbeli győzelemmel.

Az ő rendszerük támadósorában van egy középcsatár, akit két szélső támogat, valamint hátul van egy játékosuk, aki a védők munkáját segíti azzal, hogy szűri az ellenfél támadásait.

Wenger a nyáron hasonló szisztémában küldte pályára a csapatát, és most megláthatjuk, mit tud a csapat a Barcelona ellen a BL-negyeddöntőben. A francia edző azt állítja, hogy Hollandia volt a fő ötletadó, nem pedig a spanyol sztárklub.

"Korábban alkamlmaztam a 4-3-3-at, mint a Barcelona. Amikor a Monaco menedzsere voltam, akkor is ilyen volt a felállásunk. Akkor a Barcelona még nem így lépett pályára, és a minta, ami alapján dolgoztam, holland eredetű."

"Johan Cruyff vezette be a 4-3-3-at. A holland válogatott az 1974-es németországi vb-n így játszott."

"Azért láttam jónak ezt a felállást, mert így talán jobban kijönnek az egyéni értékek. Kedvező Fabregasnak, és van Persie is szabadabban mozoghat elől. Rengeteg sokoldalú játékosunk van, tehát a 4-4-2 nem igazán a mi asztalunk. A jelenlegi formáció által kreatívabbak vagyunk."

"Az Arsenal-Barcelona egy igazi technikai bemutatóval szolgálhat, rengeteg kiváló játékossal. Ezért lesz érdekes párharc."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

14 éve
Törölt felhasználó
Tökéletes a 4-3-3, mert mindkét szélen gyorsak tudunk lenni! Nem csak Sagna és Clichy rohadt gyors, de ott van Walcott és Arshavin is a szélekre.
14 éve
Törölt felhasználó
Nem rossz a 4-3-3, de csak a kisebb csapatok ellen! A nagyobbak ellen visszatérnék a 4-4-2-re, mert mint idén is láthattuk, nem sok jó eredményt értünk el ellenük, és ennek ez is lehet egy oka!

Szólj hozzá