Az Ágyúsok 2-1-re legyőzték a Hull City együttesét a KC Stadionban. A mérkőzés első félidejében Andrej Arsavin szerzett vezetést az Arsenalnak, amelyre Jimmy Bullard válaszolt egy jogtalanul megítélt büntetőből. A játékrész végén George Boateng a második sárgája után kénytelen volt elhagyni a játékteret, azonban az észak-londoniaknak csak a második félidő hosszabbításában sikerült eldönteniük a meccset Nicklas Bendtner találatával, annak ellenére, hogy hosszú ideig emberelőnyben játszhattak.

Az orosz zseninek ez a 11. gólja volt a szezonban, s kilencedszerre talált be a bajnokságban, míg a dán csatár idénybeli kilencedik találatát ünnepelhette, amelyből négy született a bajnokságban. Ezzel a két góllal már 71 találatnál járnak Arséne Wenger fiai a PL-szezonban.

Az összecsapás nagy részében az Ágyúsok uralma érvényesült, ami talán nem meglepő Boateng kiállításának a fényében: az Arsenal játékosai 68,5%-ban birtokolták a labdát, míg a Tigrisek csupán 31,5%-ban. A területi fölény aránya pedig 59,2-40,8%-os volt szintén a vendégek javára.

Emellett Wenger legénysége a kísérletei számában is felülmúlta Phil Brown alakulatát: az Ágyúsok négyszer találtak kaput, kilencszer tévesztettek célt, s ötször blokkolták a lövésüket, míg a Hull gárdájanak csak a büntetője talált kaput, hat kísérletük kerülte el 'Manuel Almunia erődjét', s kétszer blokkoltak az észak-londoniak a lövésüket. A szögletek számában is diadalt aratott az Arsenal, méghozzá 8-2-re.

A szabálytalanságok számában a Tigrisek maguk mögé utasították a vendégeiket: 16-szor fújt ellenük a bíró (kétszer les miatt), míg az Ágyúsok 13 szabálytalanságot követtek el (ebből szintén kettő volt les). A sárgalapokat tekintve 2-1-re nyertek az észak-londoniak, míg piros csak egyszer lendült a magasba a meccs során.

Végül a pontosságot figyelembe véve: az Arsenal passzainak 80,2%-a volt sikeres, míg a hazaik átadásaira ez csak 65%-ban mondható el. A szerelésekben pedig a Hull 29 kísérletének a 82,8%-a jött össze, míg az Ágyúsok 20 próbálkozásának a 80%-a.

Az Arsenal ezzel a győzelemmel feljebb lépett a bajnoki tabellán a második helyre, ám a Vörös Ördögök egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, míg a Tigrisek utolsó előttiek a tabellán a Portsmouth együttesét megelőzve.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

14 éve
Törölt felhasználó
Csak az összefoglalót láttam, még szerencse :roll: Borzasztó gyenge lehetett! Ki kell használni a lehetőségeket, mert baj lesz előbb vagy utóbb. 🐛
Szerencse, hogy Bendtner mindig kritikus pillanatokban villan. Nem először köszönhetjük meg neki a plusz 2 pontot.
A United se volt nagy szám, csak a Fulham megzavarodott a végére. Az utsó 10 percben lett 3-0, addig csak 1 volt.
14 éve
Törölt felhasználó
Nagyon gyengén játszottunk, de ilyen is kell, tavaly ezek a győzelmek hiányoztak, idén megvannak, kérdés ez mire lesz elég?!
14 éve
Törölt felhasználó
Hát a tegnapi meccs nem volt valami jó, elég unalmas kis meccsecske volt, a csapat elég gyengén játszott, pontatlanul, még 10 ember ellen is meg kellett szenvednünk...
A tegnapi meccs egyetlen pozitívuma az volt hogy végig próbáltunk harcolni a 3 pontért és a ráadás perceiben sikerült is ezt kiharcolni, aminek nagyon örültem, ahogy azt a bemondó is mondta ez a csapat mentálisan nagyon ott van, a tegnapi győzelemért büszke vagyok a csapatra, a mutatott játék miatt viszont csalódott...
Vigyázni kell mert az ilyen simának tűnő meccseken is ellehet bukni a bajnokságot, nem szabad már ilyen kis csapatok ellen hibázni!

GO GUNNERS!!!

Szólj hozzá