Nicklas Bendtner személyében egy újabb példa akadt arra a tényre, mely szerint a futball világán belül akár fél hét alatt mennyi minden változhat.

Miután a dán csatár a múlt hét végi Burnley elleni bajnokin sorozatosan hagyta ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteit, a kedd esti FC Porto Bajnokok Ligája meccsen mesterhármast szerzett, ezzel ő lett az első dán játékos, aki három gólig jutott egyetlen meccsen a Bajnokok Ligájában. Ezzel együtt pedig ő lett az Arsenal első játékosa, aki európai színtéren mesterhármasig jutott az Emirates Stadionban.

Wengernek, aki végig hitt a játékosában, azonban nem ez a tény számít, hanem az, hogy a csapata mindig győzzön - az már másodlagos, hogy ki rúgja a gólokat.

"Számomra az a legfontosabb dolog, hogy hiába mi szereztük a legtöbb gólt a bajnokságban, a csatáraink mégsem sokkal vették ki a részüket ebből. Számunkra viszont csak az számít, hogy csapatként játsszunk jól, mert onnantól kezdve bárki rúghat gólokat." - mondta Wenger az arsenal.comnak.

"Egyáltalán nem volt tervben kivenni a csapatból Bendtnert a keddi meccsre, mert jól játszott már a Burnley ellen is. Igaz, kihagyta a helyzeteit, ami miatt a csatárok mindig bűnösnek érzik magukat, de én sohasem tartottam nagy dolognak, hogy ki rúgja a góljainkat. Az a fontos, hogy a csapat nyerjen, az, hogy Bendtner rúgja a találatot, vagy nem, már nem számít."

"Végül nyertünk a Burnley, és nyertünk a Porto ellen is. Az egyiken rúgott gólt, a másikon nem - de a lényeg csak az, hogy mindkét mérkőzésünket hoztuk." - zárta szavait a menedzser.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

14 éve
Törölt felhasználó
Ha Bendőt kezdem megkedvelni. Együtt tudok vele érezni néha. Szerintem ami a legjobb benne az, hogy iszonyat jól tud helyezkedni. Ez pedig nem gyenge! Lehet egyértelmű helyzeteket rúg be... dee... ahhoz is kell tehetség hogy mindig PONT ott legyen, mindig Ő kerüljön helyzetbe. A Burnley ellen kihagyott X helyzetet, de azért pozitívum az is, hogy ennyiszer helyzetbe került! ( Ez pedig amúgy a csapattársaknak is dicséret. Eleinte sokat szidtam Arsha-t, hogy önzőzik... úgy érzem már ez is szinte a múlté!)
14 éve
Törölt felhasználó
hmm. Bendtner mint leendő BL gólkirály...nem lenne semmi ;)
14 éve
Törölt felhasználó
hát Almuniától már várok egy gólt lassan...:D :D :D
14 éve
Törölt felhasználó
Én is így vagyok vele, felőlem Almunia is lehet a gólkirályunk, ha nyer a csapat, akkor mindegy! :D
14 éve
Törölt felhasználó
így van csak sok gól legyen felőlem almunia is lőheti a tiziket csak rúgja be:D

Szólj hozzá