Az Ágyúsok 5-0-ra legyőzték a Porto gárdáját az Emirates Stadionban, s így 6-2-es összesítéssel bejutottak a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. Ezelőtt az észak-londoniak legutóbb 1978-ban léptek úgy tovább európai kupasorozatban, hogy a visszavágót hátrányból kezdték.

A mérkőzés első félidejében Nicklas Bendtner kétszer is betalált, majd a második játékrészben Samir Nasri és Emmanuel Eboué góljaival nőtt tetemesre az Arsenal előnye, hogy aztán az alakulat dán csatára tizenegyesből pontot tegyen az i-re, megszerezve a mesterhármasát, s kialakítva a végeredményt.

Bendtner, aki a mai találataival már négy idénybeli BL-gólnál jár, az első Ágyús, aki egy európai kupamérkőzésen háromszor vette be az ellenfele kapuját az Emiratesben. Nasrinak ez volt a harmadik gólja a sorozatban a négy szezonban lőtt találata közül, míg Eboué immáron a harmadik góljánál jár az idényben.

A találkozón Arséne Wenger legénysége jóval több lehetőséget tudott kidolgozni, mint a Sárkányok: 12 kaput eltaláló kísérletük volt, s ötször tévesztettek célt, míg az ellenfelük neve mellé egy hármast és egy ötöst lehetett feljegyezni ezekhez a mutatókhoz. Emellett a szögletek és a lesek számában is felülmúlta az Arsenal a Porto együttesét, mégha kevéssel is: az előbbiben 9-8-ra, míg az utóbbiban 2-1-re.

A labdabirtoklás most meglehetősen szoros volt, annak ellenére, hogy az Ágyúsok dominálták a meccs nagyobb részében, viszont azért ebben is a hazaiak voltak jobbak, mivel 51%-ban tudhatták maguknál a labdát az ellenfél 49%-val ellenben.

A portugálok csak a szabálytalanságok és a sárgák területén tudtak diadalt aratni: 24-szer fújt a bíró ellenük, míg az észak-londoniak ellen 17-szer, s három kártyát osztott ki nekik az Arsenal két lapjával szemben.

Ezzel a sikerrel az Ágyúsok sorozatban három szezonja jutottak tovább a BL egyenes kieséses szakaszának első köréből. Várjuk a sorsolást!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

14 éve
Törölt felhasználó
Van egy javaslatom...csináljatok szavazást a játékosértékelés témájáról...Igen Közömbös és Nem válaszokkal ;) ;) ;) 🧀 🧀 :D :D :) :)
14 éve
Törölt felhasználó
Janabris, tökéletesen vázoltad, miért nincs játékosértékelés ;)
14 éve
Törölt felhasználó
Mikor lesz sorsolás?
14 éve
Törölt felhasználó
szerintem is lehetne játékosértékelés...azt vágom hogy a goal.com-on van de az nem olyan mint amit az itteni szerkesztők írnak :) abba nem lehet belekötni ;) 🧀
14 éve
Törölt felhasználó
ti kiknek örülnétek a legjobb 8 között??
Nekem mind1 csak ne angol legyen :)

Szólj hozzá