05. Győztek az Ágyúsok a Sunderland ellen

Londonban került sor az Arsenal-Sunderland találkozóra február 20-án. Nem meglepő módón a hazai csapatnak volt sokkal több lehetősége, a vendégek csak ritkán jutottak az ellenfél kapujához. A vezetést az Ágyúsok a félidő közepén szerezték meg, amikor Emmanuel Eboué szólója után laposan adta be középre a labdát, amit Nicklas Bendtner könnyedén rúgott az üresen álló kapuba. A következő húsz percben nem született találat.

A második játékrészben kicsit jobban ki tudtak bontakozni a Fekete Macskák, ám még mindig Wenger legényei dolgoztak ki több lehetőséget. A 90. percben egy kontrát vezetett a londoni gárda, és az akció végén felrúgták Samir Nasrit a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig befújta a tizenegyest. Ezt Cesc Fabregas értékesítette, így 2-0-ára győzött az Arsenal.

04. Rangadót rendeztek az Emiratesben

Február 10-én, szerda estéjén rendezték meg az Arsenal-Liverpool csúcsrangadót az Emiratesben. A meccs nagy részében az Ágyúsok domináltak, ám ritkán, de volt olyan is, amikor a Vörösök tudtak fölényesen birtokolni a labdát. A csapatok nem tudtak gólt szerezni az első félidőben, ezért a második játékrészre maradt a döntés. Egészen a 72. percig kellett várni az első találatra, ami az utolsó is volt egyben: egy beadást követően a végig remekül teljesítő Abou Diaby fejelt a hálóba, és ezzel atalálattal győzőtt az Arsenal.

03. A nyolcaddöntő első meccsét a Porto nyerte

Február 17-én, Portoban volt a nyolcaddöntő odavágója, és a hazaiak hamar vezetést szereztek: egy szélről érkező lapos beadást Lukasz Fabianski nagyon ügyetlenül saját kapujába ütött. hét perccel később azonban egyenlített az Arsenal, miután Fabregas beadását Sol Campbell fejelte be. A fiúk 1-1-el mehettek az öltözőbe.

Az utolsó, méghozzá egy szabálytalan gól az 51. percben született: Campbell hazaadását Fabianski megfogta, és a szabadrúgást amit gyorsan végeztek el a hazaiak, és gólt szereztek belőle, ám mivel a bíró épp Campbellel beszélt, és elállta az útját, a védő nem tudta kikérni a sorfalat, így a játékvezető azzal, hogy megadta a találatot, súlyos hibát követett el. Így most a Porto vezet 2-1-es vezetéssel érkezik Londonba.

02. A Chelsea legyőzte az Arsenalt

A Stamford Bridgre utazott február 7-én az Arsenal, és nagyon rosszul kezdte a meccset, mert már Drogba a 8. minutumban megszerezte a vezetést: A szöglet után Terry csúsztatta a labdát a rövidre, és az elefántcsontparti könnyedén rúgta a labdát a hálóba. A 23. percben jött a következő Drogba-gól, és erre a két találatra egyszer sem tudtak válaszolni az Ágyúsok, így a Kékek két hamari góllal gyűjtötték be a három pontot.

01. Drámai meccsen, végül nyert az Arsenal

A Brittania Stadiumba, a Stoke City otthonába látogatott az Arsenal, és a meccs elején ismét kihasználta legerősebb fegyverét a Stoke: Rory Delap bedobása után egy csúsztatott labdát Pugh rúgott a kapuba. A 32. percben sikerült egyenlítenie az észak-londoni csapatnak, amikor Fabregas beadását Bendtner fejelte be mintaszerűen. Az első félidőben már nem született találat.

A 65. percig nem történt semmi említésre méltó, ám ekkor egy szörnyű esemény következett: Ryan Shawcross nem direkt, ám brutálisan csúszott be Aaron Ramseynek. akinek eltörte a lábát, és sírva hagyta el a pályát. Ramseyt öt percig ápolták, majd az egész stadion felállva tapsolt, amikor levitték a pályáról. Ezután a sors igazságos volt az Ágyúsokkal, hiszen a 90. percben Bendtner rárúgta a labdát Robert Huth kezére, és a bíró tizenegyest ítélt az Arsenalnak, amit Fabregas értékesített is. Ezután még egy gól született: a Ramsey helyére beálló Tomas Rosicky remek távoli bombáját még védte Thomas Sorensen, ám a kipattanó labdát Fabregas passzolta Vermaelennek, aki berúgta az üres kapuba a játékszert. Az Arsenal a két késői góljának köszönhetően hazavitte a három pontot.    

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

14 éve
Törölt felhasználó
Jó lett Hleb ;) ;) ;)
"Így most a Porto vezet 2-1-es vezetéssel érkezik Londonba" Ez az egy hiba volt amúgy tényleg nagyon jó lett.
14 éve
Törölt felhasználó
Én is megrakom tippmixen az Arsenalt, csak nehogy ne nyerjünk, mert akkor bajok lesznek! %-P
14 éve
Törölt felhasználó
Sztem olyan 1.7-es lesz az arsenal szorzója ;)
Am ha nyer ma este az Inter akkor nyerek 8.200at :D 🧀
14 éve
Törölt felhasználó
hihetetlen miket kihagyott bendtner,de egyetlen mentsege hogy mult heten a semmibol szerzett golt es az elott is az o goljaval vezettunk. remelem tovabra is jol gazdalkodik a goljaival es ha nem is rug sokat legalabb fontos golok legyenek. kedden elkezdheti(kedden 1 gol tobbet erhet mint tegnap 3)
14 éve
Törölt felhasználó
Nem tudjátok, hogy milyen szorzója lesz a keddi meccsünknek ?

Szólj hozzá