A két gárda decemberi döntetlenje után az Emirates Stadionban 3-1-re diadalmaskodni tudtak az Ágyúsok: a mérkőzés első gólját Cesc Fabregas szerezte meg Samir Nasri álompasszát követően, majd a második játékrészben egyenlíteni tudott a Burnley David Nugent révén, azonban jött Theo Walcott, s újra vezetést szerzett az Arsenalnak, míg legvégül Andrej Arsavin állította be a végeredményt.

Az észak-londoniak spanyol csapatkapitánya, aki a tegnapi nap előtt legutóbb januárban lőtt akciógólt, méghozzá a Bolton Wanderers elleni második bajnokin, már 14 gólos a PL-szezonban, s mindössze 5 játékos áll előtte a góllövőlistán.

A szélvészgyors angol támadónak ez a második találata volt az idényben, az első gólját még októberben lőtte a Blackburn Rovers kapujába, míg a sérülésből visszatérő orosz immáron nyolcadszorra talált be a bajnoki szezonban.

Az összecsapáson az Ágyúsok dominanciája érvényesült, amit jól mutat a 65,7-34,3%-os labdabirtoklási arány, valamint az is, hogy Arséne Wenger fiainak tíz-tíz kaput eltaláló, illetve nem találó kísérlete, hat blokkolt lövése, s nyolc szöglete volt, míg a vendégek ugyanezekben a mutatókban egy hatosig, egy hármasig, egy nullásig, s egy kettesig jutottak el, ami összességében nem is rossz az Arsenal ellen, de ők ezen a találkozón rengeteg lehetőséget dolgoztak ki, így a Burnley aktivitása eltörpül az Ágyúsoké mellett.

A stasztikák azt is jelzik, hogy a győztes fél jóval pontosabb is volt, mint a vesztes: az Arsenal passzainak a 83,1% érte el a címzettjét, míg a másik oldalon ez csupán az átadások 68%-ára mondható el, valamint az Ágyúsok húsz szerelési kísérletének a 70%-a volt sikeres, ellenben pedig a vendégek 19 próbálkozásának a 68,4%-a jött össze.

A mérkőzésen a Ágyúsok 9-szer szabálytalankodtak, Brian Laws tanítványai pedig 12-szer, s míg az észak-londoniak egy sárgát sem kaptak az összecsapás folyamán, a Burnley játékosai összesen négy kártyát gyűjtöttek össze a világosabbik fajtából.

A tegnapi nap után az Arsenal továbbra is a bajnoki tabella harmadik helyén áll, míg az újoncok az utolsó előtti helyet foglalják el a Portsmouth együttesét megelőzve.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

14 éve
Törölt felhasználó
Lehetett volna 6ot is berakni. De Bendtner megint "jó" volt. 8-/
14 éve
Törölt felhasználó
Kössz DJourou, Snuff ! A meccset amúgy láttam csak letölteni szeretném akár összefoglalóban is : P
14 éve
Törölt felhasználó
Tribbiani, az EuroSport2 ma ismétli a meccset 14:45-től!
14 éve
Törölt felhasználó
sajnos nem láttam a meccset de az összefoglalót megnézve hát Bendtnerben nem csalódtam...hozta a formáját!Kicsit Peter Crouch-os böte lábú szegény....
Egyártalán nincs azon a szintem hogy egyedül támadóként Persie-t helyettesítse szerintem
14 éve
Törölt felhasználó
http://www.dailymotion.com/video/xchf3c_arsenal-v-burnley_sport Jó minőség, minden bennevan, végén elemzés.

Szólj hozzá