Az Arsenal labdarúgócsapata ma egy fontos győzelmet aratott az Emirates Stadionban a Burnley ellen, és ezzel ugyanannyi pontjuk van, mint az immáron meccshátrányban lévő listavezető Chelsea (a MU állhat az élen a forduló végén, ha nyer).

A mérkőzés előtt a stadiont látva meghatódhattak kissé az Arsenal azon drukkerei, akik a televíziók előtt tartózkodtak, hiszen óriási, Aaron Ramseyt ábrázoló transzparenseket mutattak hol jókívánságokkal, hol pedig a gárdát bíztató üzenetekkel.

A mérkőzés első félidejére leginkább a lagymatag játék volt jellemző, igazándiból csak pár másodperces ritmusváltásokból építkeztek a csapatok. Az Arsenal persze meggyőző fölényben volt, ezt labdabirtoklásával bizonyította is. Helyzetek is akadtak bőven, ám a próbálkozásokat nem koronázta siker, egész a 34. percig: Samir Nasri befelé tört, nagyszerűen emelte a labdát a büntetőterületen ólálkodó Cesc Fabregas elé, aki belsővel könnyedén betette a labdát a kapuba. 1-0

Sajnos hamarosan egy kisebb sérülés miatt le kellett cserélni Cesc Fabregast, a helyére pedig a későbbiekben jól is teljesítő Abou Diaby állt be. Arsene Wenger húzása vélhetően a komolyabb sérülés megakadályozását jelentette, Fabregas felépülése pedig valószínűleg majd nem vesz igénybe sok időt.

A második félidő jóval színesebb volt, mint az első. A Burnleyt Brian Laws menedzser felrázhatta, mivel sokkal bátrabban léptek a gyepre. A próbálkozásaiknak pedig meg is lett az eredménye: az 50. percben David Nugent egy védelmi hibát kihasználva átemelte Manuel Almunia kapust, ezzel sokkolva az Emirates Stadion szurkolóinak túlnyomó részét. 1-1

Az Arsenal tudta, hogy nem szabad veszni hagyni ezt a mérkőzést, és ennek megfelelően sokat is támadott a csapat. Theo Walcott, aki a mezőny egyik legjobbja volt, számos labdával szolgálta ki Nicklas Bendtnert, aki nagy valószínűséggel akkor sem talált volna be, ha még két napig játsszák ezt a bajnokit. Walcott a 60. percben azonban jól tette, hogy egy kicsit önzőbb volt: bal lábbal okosan helyezte a játékszert a kapu jobb sarkába, így az előny újra az Ágyúsoknál volt. 2-1

Időközben csereként beállt Andrey Arshavin is, aki a 94. minutumban villant. Ismét a jobb oldalon zajlott a támadás, Arshavin pedig egy kis rést talál Brian Jensen kapus és a bal kapufa között, és ezen keresztül be is juttatta a labdát a hálóba, megpecsételve ezzel a Burnley sorsát. Az orosz gólöröme kifejezetten humoros volt, és áradt belőle a lezserség. 3-1

A Burnley a második játékrészben többször is beszorította kissé az Arsenalt, tehát helyenként még nyögvenyelős is volt ez a meccs, de a srácok kiizzadták a sikert a szurkolókért, a pontokért, és természetesen Aaron Ramseyért.

Meccs jegyzőkönyv:

Arsenal 3-1 Burnley
Gól: Fabregas (34.), Walcott (60.), Arshavin (94.) ill. Nugent (50.)

Sorozat: Barclays Premier League
Helyszín: Emirates Stadion, London
Időpont: 2010.03.06. 16:00
Játékvezető: Chris Foy

Arsenal:  Almunia - Eboue, Vermaelen, Silvestre, Clichy - Walcott, Rosicky (Arshavin 61.), Denilson, Fabregas (Diaby 39.), Nasri - Bendtner (Eduardo 73.)
A padon maradtak:  Fabianski, Sagna, Traore, Eastmond

Burnley:  Jensen - Carlisle, Mears, Cort, Fox - Eagles, Alexander (Bikey 65.), Cork, McDonald (Elliott 53.) - Paterson (Thompson 73.), Nugent
A padon maradtak:  Weaver, Duff, Jordan, Blake

A meccs embere(i): Samir Nasri, Theo Walcott

Statisztika (Arsenal-Burnley):

Labdabirtoklás: 64%-36%
Kapura tartó kísérletek: 11-5
Kaput elkerülő kísérletek: 9-3
Szögletek: 8-2
Szabálytalanságok: 5-12
Sárga lapok: 0-4
Piros lapok: 0-0

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (184)

14 éve
Törölt felhasználó
azt kell mondjam, hogy az Emirates közönsége elég pozitívan állt tegnap a dolgokhoz. Bendtner talán egy kifütyülést megérdemelt volna, de most az mire lett volna jó? elég volt Ramsey sérülése és ahoz képest a csapat nagyon jó állapotban van. egy esetleges kifütyülés igencsak megütötte volna a játékosokat. Wenger, Rice és a csapat többi tagja is nevette Bendtnert a cserénél, ő maga is nevetett és csak mutatta "Ez van". jelen pillanatban sztem 3 pontra van szükségünk, az legyen meg mindenáron, ha 1 góllal nyerünk, az is jó CSAK NYERJÜNK!!

A mu egyébként tegnap kishíján botlott.. nekünk nagy meccsek lesznek a CIty és a Spurs elleniek, talán sorsdöntő meccsek :-S
14 éve
Törölt felhasználó
Ezt a meccset 'megnyerte' Walcott, Stoke ellenit Fabregas és Bendtner. Lényeg az, h nyertünk, szar napja bárkinek lehet, még Cescnek is. És Dudu nagy pillanatai nem mennek a semmibe? Neki az egész szezonja egy csőd, sajna.
14 éve
Törölt felhasználó
HOgy miért felejtjük el a jó momentumait? MErt itt lehett volna legalább 5-6:P
14 éve
Törölt felhasználó
GYerekek visszanézve a felvételeket Walcott remekül szerepelt és pompás labdákat adott Bendtnernek, aki amilyen jól szerepelt Walcott ő olyan szarul találta el a labdát. Olyan helyzeteket hagyott ki, amelyek már szinte kötelezőek és ha a 10-ből 1-et is berug az már elég is lenne mindenkinek. És az nem indok hogy játszott hétközben, mivel a csapat többi tagja is játszott ugyanúgy.
14 éve
Törölt felhasználó
Amióta visszatért Bendtner a sérüléséből jó meccsei voltak, lőtt két gólt, s most volt egy igazán szar meccse. Egy ilyen mérkőzés után miért felejti el mindenki a jó momentumait?

Szólj hozzá