Arséne Wenger nyíltan kelt Theo Walcott véleményére azok után, hogy az angol középpályás finoman szólva is gyatra teljesítményt nyújtott a hétközi Anglia-Egyiptom barátságos meccsen.

A meccsösszefoglalókban, sőt, a korábbi válogatott, Chris Waddle is azon a véleményen volt, hogy Walcottnak nincs meg a futballhoz való esze, s hogy Fabio Capellónak nem lenne érdemes őt is beválogatnia a 23 fős keretébe a világbajnokságra.

"Szerintem Theónak nem pusztán a futballhoz való esze van meg, hanem alapvetően jó agya van. Ez az jelenti, hogy még tovább fog fejlődni, méghozzá gyors ütemben. Nem kell érte aggódni." - mondta Wenger a csapat hivatalos weboldalának.

"Úgy gondolom, hogy miközben az emberek túl sokat várnak el tőle, most mindenki túl keményen kezeli a szituációt. Véleményem szerint, Theóból nagyszerű játékos lesz, nagyon fiatal, még csak 21 lesz az idén. Fantasztikus jövő áll előtte."

"Hiszek benne, mert fantasztikus hozzáállása van, s hihetetlenül intelligens srác. Nagyon motivált, és az ilyen játékosok mindig fejlődnek." - fogalmazott a menedzser.

Walcottnak Shaun Wright-Philipsszel, Aaron Lennonnal és David Beckhammel kell megmérkőznie a jobb szélső posztért, ennek ellenére Wenger úgy véli, hogy ha Capello az Arsenal fiatalját viszi el a világbajnokságra, Walcott akár a torna egyik sztárja is lehet.

"Szerintem Theót elviszi Capello a világbajnokságra. Efelől nagyon magabiztos vagyok, és úgy gondolom, hogy remek torna áll előtte."

"Olyan szezonja van, amikor állandóan lesérül, mikor már kicsit is közel kerül az áttöréshez. Most egyelőre teljesen szabad. Nagyon jól fejlődik, ennek nagyon sok jelét mutatja az edzéseken, s ezek az idény vége felé meg is fognak látszódni."

"Talán korábban túl sokszor volt dicsérve, s most emiatt van túl sokszor kritizálva. De egy olyan világban élünk, ahol el kell fogadnunk ezeket a hullámvölgyeket, s emiatt meg kell találni a helyes egyensúlyt."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

14 éve
Törölt felhasználó
igen az teny hogz volt mar 4 fele serulese hát,váll,terd es borda tellen borzaszto
14 éve
Törölt felhasználó
Tényleg elég gyengén teljesít idén eddig! De csak eddig, hiszen bármikor hirtelen elkezdhet olyan teljesíményt nyújtani, amit mindenki vár tőle, és ha ezt huzamosabb ideig meg is tudja tartani, akkor már is mindenkinek más lesz a véleménye róla!
14 éve
Törölt felhasználó
hát nem tudom tényleg nem megy neki de ez csak a sérülések miatt...csak egy kis türelem kéne semmi több....hát fel kell kötni a gatyát ilyen emberek mellet nem lesz egyszerű beverekednie magát...
14 éve
Törölt felhasználó
Bizony nagy a konkurenciaja az Angol valogatottban es a formaja se valami biztato bar igaz,hogy sokat volt serult de amikor megkapta a lehetoseget akkor se nagyon elt vele.En azert bizok benne....

Hajra Arsenal!!!!!
14 éve
Törölt felhasználó
Tényleg gyengét teljesít, de én még emlékszem arra, amikor Horvátország ellen vert egy mester 3-ast azt mindenki sztárolta őt. Akkor még jó volt nekik? Most meg már küldenék el a picsába. Gratulálok nekik. Nagy szakértők ha nem tudják, hogy az idény 80% kihagyta sérülés miatt.

Szólj hozzá