Az Arsenal 3-1-re legyőzte a Stoke City gárdáját a Britannia Stadionban, ezzel megfosztva a Fazekasokat a 2010-es, 11 mérkőzése tartó veretlenségi sorozatuktól, ám az Ágyúsok nagyszerű győzelmére árnyékot vet Aaron Ramsey borzasztó sérülése.

A 19 éves középpályás, aki a szezonban már biztosan nem fog pályára lépni, az idény során három bajnoki gólig jutott, illetve egyszer az FA-kupában is betalált, ami jelzi, hogy jócskán fejlődött az előző szezon óta.

A találkozón Danny Pugh szerzett vezetést a hazaiaknak egy óriási Rory Delap-bedobást követően, majd az észak-londoniak még az első félidőben Nicklas Bendtner kiváló bólintásából egyenlítettek. Érdekesség, hogy a dán csatár öt szezonbeli góljából ez volt az első, amelyet fejjel szerzett, pedig ő nem tartozik a kistermetű csatárok közé...

A második játékrész hajrájában, amikor már emberelőnyben játszott az Arsenal Ryan Shawcross kiállítása miatt, Cesc Fabregas büntetőből megfordította a mérkőzést, majd Thomas Vermaelen értékesített egy kihagyhatatlan ziccert, végleg eldöntve a mérkőzést.

Az Ágyúsok spanyol csapatkapitányának ez volt a 13. bajnoki gólja az idényben (összesen a 16.), s azt is fontos megjegyezni, hogy a másik két találatnál ő adta a gólpasszokat, így már 15 asszisztnál jár, amellyel magabiztosan első a ligában.

A belga hátvédről pedig csak annyit, hogy ez már a nyolcadik találata volt az első Arsenalnál töltött szezonjában, úgyhogy van egy foglalt hely a PL évvégi álomcsapatában... Kérdés, hogy a védelemben vagy a csatársorban?

Az összecsapáson Arséne Wenger legénysége dominált, leszámítva az első néhány percet, amikoris a hazaiak az Ágyúsokra tudták erőltetni az akaratatukat, s be is tudták venni a kapujukat. Összességében azonban az észak-londoniak 64.5%-ban birtokolták a labdát, míg a Fazekasok csupán 35,5%-ban tudhatták maguknál a játékszert.

Amellett, hogy uralta a mérkőzést az Arsenal, nyilvánvalóan sokkal aktívabb is volt a vendég együttes: hat kaput találó lövésük, hat kaput elkerülő kísérletük, hét blokkolt löketük, s hat szögletük volt az Ágyúsoknak, míg a Stoke neve alá egy kettes és három hármas írható fel ezekhez a mutatókhoz.

Tony Pullis fiai mindent összevetve csak a szabálytalanságok számában és a piroslapokban múlták felül az Arsenalt: 14-szer szabálytalankodtak, hattal többször, mint az észak-londoniak, akik közül Alex Song kapott egy sárgalapot egyedüliként a mezőnyben.

Az Ágyúsok a találkozó után is harmadikak a bajnokságban, mint voltak az előző fordulót követően is, viszont három pontot törlesztettek a Chelsea-n, ami nem kis fegyvertény. A Fazekasok pedig a 11. helyen állnak a ligában, ám a mai Liverpool-Blackburn után lehet, hogy helyet fognak cserélni a Kék-fehérekkel.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

14 éve
Törölt felhasználó
2 év és 4 nap!! utánanéztem!

Az, hogy összetört e a csapat, az még nem derült ki, akkor is bosszúból játszott a csapat és Walcott 2 gólja egy nagyon botrányos bűntetű után, ami a hosszabításban volt, azzal lett X.
Tegnap is bosszúból játszott már a csapat és itt győzelem lett a vége. Akkor egy döntetlen széria kezdődött el, remélhetőleg most egy nyerő széria következik!
14 éve
Törölt felhasználó
SZINTE napra pontosan 2 évvel ezelőtt történt Eduardo sérülése is...és akkor az a bajnoki címünkbe került...de most nem tört össze a csapat, és megmutatták a fiúk, hogy mekkora szívük van! éppen ezért fognak a további meccseken jó teljesítményt nyújtani!
14 éve
Törölt felhasználó
itt lehet az idő Merida előtt.
14 éve
Törölt felhasználó
felejtsük el ezeket a találgatásokat meg a Barcelonát.. 100% hogy Fabri sehova nem fog menni.. ebben teljesen biztos vagyok. csak megint próbálják húzni az emberek agyát, hogy egész nyáron legyen beszédtéma..
14 éve
Törölt felhasználó
Most jól jön 1 hét "pihenés", remélem azért kiheverik a fiúk ezt a szörnyűséget! Persze 1 hét rövid idő, de szerencsére most jön egy Arsenal-Burnley ott meg negyedgőzzel is nyerni kell, de utána a Porto ellen élet-halál harcot fogunk vívni! Remélem nem hat ki ez a szörnyűség az egész szezonra! Mondjuk nagyon jó, h tegnap sikerült nyernünk, mert talán ha nem nyertünk volna, lehet hogy akkor vége lett volna tényleg a szezonunknak, Eduardo eseténél is ez volt...

Szólj hozzá