Az Arsenal a 3-1-es idegenbeli győzelmével ismét visszatért a bajnoki címért folyó küzdelembe, ugyanakkor az ágyúsok öröme mégsem lehet teljes egy szerencsétlen sérülés következtében, miután Ryan Shawcross belépője után Aaron Ramsey lába eltört.

Arséne Wenger, a meccs utáni értékelőjében adott hangot bővebben a véleményének.

"A meccsre inkább az elhivatott jelzőt használnám, de egyik oldalról sem láttam sok rossz szerelést. De ez az egy is nagyon szörnyű volt, és nagyon szomorú vagyok. Büszke vagyok a csapatomra, ugyanakkor végtelenül szomorú is, mert hosszú időre elveszítettünk egy minőségi játékost, aki mindössze 19 éves, és akinek a karrierje éppen most kezdett elindulni. Ez szörnyű, nehéz elfogadni." - mondta Wenger.

"Ő a harmadik játékos, aki hasonló szerelés miatt sérül le, csakúgy, mint Eduardo, vagy Diaby. Az ilyen dolgok nem nevezhetőek a futball részének, és nem akarok ezekkel együtt élni." - tette hozzá.

"Ugyanakkor nem tehetünk semmit. A játékosok professzionálisak, tisztelniük kell egymást és a szabályokat. Azokat a játékosokat, akik nem így tesznek, meg kell büntetni."

Csakúgy, mint Eduardo lábtörésénél, a tettes itt is piros lapot kapott, de Wengert, érthető módon, ez nem hatja meg.

"Egy hárommecces eltiltás egyszerűen nevetséges. De ahelyett, hogy bíráskodnék, inkább Ramseyvel vannak a gondolataim. Egyszerűen nem lehet szavakba önteni, hogy hogyan történhetett meg mindez ezzel a fiatal játékossal, akinek fantasztikus tehetsége van. Még a győzelmünket sem tudom élvezni emiatt. A játékosok egytől-egyig le vannak törve, percekig mozdulni sem tudtak, de nem volt más választásuk, játszaniuk kellett."

A játékos állapotáról csak annyit lehet tudni, hogy szárkapocscsont és sípcsont törése van, az viszont jó hír lehet, hogy semmilyen komplikáció nincs vele, így egy hosszú rehabilitációs folyamat után mindenképpen vissza fog térni. A ma este folyamán egy londoni kórházba fogják szállítani, ahol megvizsgálják, hogy kell-e valamilyen sürgősségi műtét.

Wenger egy kicsit még kitért a bajnokságra is, mivel a Chelsea 4-2-re kapott ki otthon a Manchester Citytől, az Arsenal pedig három pontra zárkózott fel a jelenlegi éllovasokhoz.

"A Stoke elleni meccsünket megelőzően is volt esélyünk matematikailag, s ez a győzelem csak még jobban erősíti a hitünket és az eltökéltségünket. Az utolsó meccsig harcolni fogunk a bajnoki címért." - zárta szavait a menedzser.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

14 éve
Törölt felhasználó
Szegény Ramsey...nagyon megijedtem amikor megláttam a képeket és a videót a neten :down: Szörnyű volt látni,hogy mi történt szegényemmel. :-S remélem gyorsan meggyógyul
14 éve
Törölt felhasználó
Nem tud kimenni a fejemből... egyszerűen borzalmas, ami tegnap történt. Ugyan ilyen volt a Dudu féle eset is, csak az annyiban volt jobb, hogy mikor a kis mocsok tayor belépett, akkor takart az egyik birmingham-es és nem látszott tulajdonképen semmi, csak másnap, vagy még aznap, nem tudom, akkor láttam a neten képeket és videókat.
Ramsey eseténél már ott élőben láttam az egészet, fel se tudtam dolgozni. Borzalmas látvány volt, és milyen lehetett átélni!
14 éve
Törölt felhasználó
Hát furcsa nap volt a tegnapi, érzelmekben teli mérkőzés volt, de nagyra tartom a fiúkat, hogy ilyen állapotban is behúzták!
14 éve
Törölt felhasználó
Szerintem az éppen elég nagy büntetés Shawcross-nak, hogy játszania kell. Ő is nagyon megtört. Jobban mint Taylor. hiába lenne kezdő, egyszerűen félne belépni a többi játékosnak. Higgyétek el. Ez olyan pszihés (fogalmam sincs hogy kell elírni) nyomokat hagy amit nagyon nehéz feldolgozni.
14 éve
Törölt felhasználó
""Egy hárommecces eltiltás egyszerűen nevetséges.""

Először is Shawcrossnak kell kifizetni a gyógyulás költségeit! Ezen felül el kéne tiltani a szezon végéről és a vb-ről is el kell tiltani! A következő szezont kezdhesse el csak mint Ramsey!

Szólj hozzá