Jó hírekkel szolgált ma az Arsenal, mivel a 2009. november 30-ig feljegyzett féléves eredményeket ma adta közre. Az adóssága a csapatnak jelentősen csökkent, és ez nagyban köszönhető a Highbury Square népszerűségének is.

Lássuk, mi történt a közelmúltban a csapatnál pénzügyi szempontból:

1., A klub minden ügyletét figyelembe véve, 2009-ben egy 35,2 millió fontos profitot termelt (2008: 24,5 millió font).

2., 261 lakóhelyet sikerült eladni a Highbury Square-en belül, ezzel pedig 96,6 millió fontot sikerült összegyűjteni. A pénzből a csapat tudja fedezni a projekt banki kölcsönét, sőt, 9,3 millió font meg is maradt haszonként (2008: 4,9 millió fontos haszon).

3., A futballtevékenységeket illető profit: 25,8 millió font (2008: 19,7 millió font).

4., Az Arsenal elkezdte mozgalmát, az Arsenalizációt, és ennek első lépéseit már meg is tette.

5., 2009. november 30-ig a klub adóssága 203,6 millióra csökkent (2009. május 31.: 332,8 millió font)

6., 655 privát lakás van a Highbury Square területén belül, ebből 524-et sikerült eladni, összesen 217 millió font értékben.

7., A Highbury House banki kölcsönéből is alaposan sikerült lefaragni, 12,9 millió fontra (2009 május 31.: 123,6 millió font).

A fennmaradt haszonból persze gyakran még levonják az adót, de a saját adósságunk ilyen mértékű csökkenése mindenképpen nagyszerű hír. Peter Hill-Wood is nagyon elégedett volt az eredményekkel, és szeretné folytatni a megkezdett munkát.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

14 éve
Törölt felhasználó
Gazidis mondta, hogy márcsak 113 millió. Viszont ez az ötéves letörlesztés sztem nem fog menni. Nem is kell, nem kell kapkodni, amit erre szánnak, azt folyamatosan erre költsék. A másik meg, hogy folyamatosan új befektetések vannak, amik előbb viszik a pénzt, majd hozzák. Meg vegyük figyelembe, hogy mostmár nehezebben kel el az a pár ingatlan, ami a Highbury Square-en van. És ami még fontos, hogy az Emirates környékét teljesen átépítik, lakó- és ipari területeket alakítanak ki, ami sok pénzt fel fog emészteni, aztán sok pénzt fog hozni. Szóval ne várjuk, hogy pár éven belül nem lesz tartozás, mert lesz, csak úgy lesz, hogy bőven kitermeli a vállalkozás a törlesztéseket. Ez jó így.
Én is tanulok amúgy közgázt, meg tőzsdézem is, szóval figyelek ám a hírekre.
14 éve
Törölt felhasználó
Szerintem 5 év sem kell!! Ha kicsit matekozunk akkor kiszámolhatjuk, hogy 131 lakást nem adtak el! Ha azt eladják akkor 54 millió font plusz bevételre teszünk szert! És még egyéb bevételek is lesznek! Így a házakból meg egyéb profitból szert teszünk kb 100 millára! Plusz még bevételeink is lesznek. Ha jó eredményt érünk el a Bl-ben akkor még 40 milla bejön. Ha a Pl-t is akkor még több szóval, 2-3 év se kell!

Szóval a szezon végén lecsökkenthetjük ezt a 200 at 40-50 millára! HA! ne adj isten elmegy Fabregas akkor már le is törlesztettük az egészet!
14 éve
Törölt felhasználó
Ha egy év alatt ennyit le tudtunk törleszteni az adóságainkból, akkor sztem 5 éven belül már plusszban leszünk. Az nem valószínű, h a nyártól elkezdünk igazán nagy pénzeket költeni játékosokra. Chamakh jönni fog az több, mint valószínű, de ha megtartjuk a kulcsjátékosainkat, akkor rajta kívül más beért játékost nem biztos, h fogunk igazolni. Védelemben lesznek még változások talán, de sztem ott sem radikálisak.
14 éve
Törölt felhasználó
Én közgazdásznak tanulok a Főiskolán és az adatok nagyon biztatoak. nagyon jol profitál a klub és ha nyerünk BL-t meg bajnokságot akkor az adatok mégjobbak lesznek én ugyvélem h legkésöbb a klubb 10 év mulva nem lesz tartozásunk bár ki tudja h milesz még addig kit veszünk ki megy el a vállalkozások hogyan fejlödnek azis lehet h 3év mulva már minden jolesz. GO GUNNERS
14 éve
Törölt felhasználó
aha...és ez mit is jelent?Viszonyításként tudna valaki mondani más nagy klubok adóságaiból egy párat? :wow:

Szólj hozzá