Tegnap 60,083 néző előtt fogadták az Ágyúsok a Fekete Macskákat az Emirates Stadionban. A két gárda novemberi meccsén a Sunderland diadalmaskodott Darren Bent góljával, azonban az Arsenal otthonában, ahol egyébiránt 1983-ban jött össze legutóbb a győzelem az 1879-ben alapított gárdának, nem sikerült ugyanez: 2-0-ra diadalmaskodott Arséne Wenger legénysége.

A mérkőzés első gólját Nicklas Bendtner szerezte meg a 27. percben Emmanuel Eboué passzából, míg a második találat Cesc Fabregas nevéhez fűződik, aki a rendes játékidő eltelte után értékesített egy saját maga által kiharcolt büntetőt. A dán csatárnak ez a második bajnoki gólja volt a szezonban, legutóbb a Blackburn Rovers ellen talált be októberben, míg a spanyol karmester ezzel a találatával már 12-nél jár a Premier Ligában.

Az összecsapáson nagy fölényben játszottak az Ágyúsok, ami nem csupán az eredményben mutatkozik meg, hanem abban is, hogy 68,9%-ban birtokolták a labdát, amelyet a Fekete Macskák ebből kifolyólag csak 31.1%-ban tudhattak maguknál.

Az is kivehető a statisztikákból, hogy Steve Bruce alakulata sokkal kevesebbet próbálkozott, mint a hazaiak: három kaput találó, három kaput elkerülő, illetve egy blokkolt lövés írható a Sunderland számlájára, míg az Arsenalnak ugyanezekhez a mutatókhoz egy 7-es, egy 9-est és egy 8-ast jegyezhetünk fel, hogy aztán a szögletekről ne is beszéljünk, amelyekben 7-1-re nyertek az észak-londoniak.

Mindemellett Wenger fiai pontosabbak is voltak, mint az ellenfelük: a passzaik 81,6%-a érte el a célját, s 19 szerelési kísérletüknek a 73,7%-a volt sikeres, míg a másik oldalon 62,5%-ban sikerültek az átadások, s 22 szerelésükből 63,6%-a jött össze.

A vendégek a találkozón csak negatív dolgokban gyűrték le az Ágyúsokat: 12-9-re a szabálytalanságokban, 3-2-re a lesekben, s 5-1-re a sárgalapokban. Kiállításra nem került sor a mérkőzésen, viszont az jelez valamit, hogy a szabálytalanságok közel 29%-át sárgalap követte.

A mérkőzés után az Arsenal 27 meccsel és 55 ponttal a bajnoki tabella harmadik helyén áll, míg a Sunderland a 14. 26 mérkőzéssel és ponttal.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

14 éve
Törölt felhasználó
Szerintem még ne számolgassunk. Legyen annyi elég, hogy nagyon nehéz lesz megszerezni a bajnoki címet. Hiába vannak már viszonylag könnyebb ellenfeleink, mi is ugyanúgy fogunk még botlani, mint a két előttünk lévő csapat. Nagyon örülnék, ha innen már mindent nyernénk de az kizárt. (szerintem) Csak játszunk jól és nyerjük meg a meccseinket. Aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő.
14 éve
Törölt felhasználó
ericsson lesz még Manchester United-Chelsea is!
14 éve
Törölt felhasználó
Sztem idegenben a Birmingham ellen is nagyon nehéz lesz! A 2 legnehezebb meccs viszont a Sp*rs elleni idegenbeli, és itthon a City, de mondom otthon a Birmingham bárkit meglephet!
14 éve
Törölt felhasználó
Erre azért ne vegyél mérget, könnyen lehet, h nyáron látjuk legközelebb a holland zsenit! Ne érts félre, én is nagyon reménykedek benne, h még idén a segítségünkre lehet!
14 éve
Törölt felhasználó
A City és Spurs ellen lesz egy RvP-nk.Asszem ;-P

Szólj hozzá