Arséne Wenger komoly aggályait fejezte ki azok kapcsán, hogy Angliában megváltozhat a Bajnokok Ligája érő helyek kiosztási rendszere.

Mint ismert: jelenleg a bajnokság első négy helyzettje indulhat a következő Bajnokok Ligája-kiírásban, az első három helyek egyikén végzett csapatok rögtön a csoportkörben találják magukat, míg a negyedik rájátszással érheti el a főtáblát.

Ezt a rendszert változtathatják meg Angliában, amennyiben a 20 Premier Ligában játszó csapat közül 14 igent mond arra az új tervezetre, mely szerint a bajnokság negyedik, ötödik, hatodik és hetedik helyzettjei között egy újabb rájátszással dőlne el a BL-indulási hely.

"Ez egy ötlet. Nem tudom, ki vetette fel, de ha 38 forduló után a negyedik helyen végez egy csapat, nem hiszem, hogy szükséges lenne egy olyan alakulattal különcsatát vívni, amelyik 10 ponttal kevesebbet szerzett." - kezdte az érvelését a francia menedzser.

"Ez az, amiért itt van a tabella - elég, ha ez dönti el, hogy melyik csapat indulhat a BL-ben, és melyik nem. Bevallom, nem vagyok nagy rajongója ennek az ötletnek, de nem én hozom a döntéseket a Premier Ligában." - tette hozzá.

Ezt a rendszert már évek óta alkalmazzák a másodosztályban, ahol az első két biztos továbbjutók mögött a harmadik és a hatodik helyzett csapatok között dől el a feljutás egy rájátszás keretein belül.

"Azt gondolom, hogy a Championshipből való feljutás kicsit másabb, mint a Bajnokok Ligája indulást érő hely elérése a Premier Ligában. Gondoljunk bele abba, hogy az a csapat, amelyik már öt vagy hét meccsel a szezon vége előtt bebiztosította magának a helyét ebben a rájátszásban, fel is adhatja az idényét, ez pedig hatással lehet azokra az alakulatokra is, amelyek az Európai Ligára pályáznak, vagy amelyek a kiesés ellen küzdenek."

"Ha egy csapatnál tudják, hogy biztos, hogy a nyolcadik helynél előbb fejezik be a szezont, akkor pihetetni tudják a játékosaikat, ez pedig kihatással lehet magára a bajnokságra is. Úgy gondolom, hogy egy ligát olyan módon kell megszervezni, hogy minden csapat az utolsó forduló utolsó másodpercéig harcoljon." - fogalmazott.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

14 éve
Törölt felhasználó
A MUnak is valami 900 millió fontos adóssága van, a Chelseanek is rengeteg van, inkább csak volt, mert Abramovics kipengette nekik! Igazából az a jó, h mi nem vagyunk nagy adóságba, max. a stadion, de mindig +-al zárunk minden év végén, ami nem minden csapatnál van így!
14 éve
Törölt felhasználó
Nincs egyedül.... :exclaim:
14 éve
Törölt felhasználó
így van wengus én inkább azon az elven vok akinek nagy a tartózása nem induljon pl real,liverpoll
14 éve
Törölt felhasználó
Baromság sztem is ez az egész dolog!
14 éve
Törölt felhasználó
Már a legelső mondatánál megmagyarázta hogy ez egy Kreténség :)

Szólj hozzá