Arsene Wenger elárulta, hogy csapatát teljesen revitalizálta a Liverpool elleni győzelem a nehéz rangadók befejezésekor.

Az Aston Villa ellen megszerzett egy pont után az Ágyúsok kikaptak a Manchester Unitedtől és a Chelseatől, és kilenc pontos hátrányba kerültek az éllovassal szemben.

Az Arsenal a Liverpool elleni győzelme után formába lendült, és a riválisok botlása után újra beszállt a bajnoki harcba.

Wenger a Porto elleni ütközet előtt beszélt az eredmény fontosságáról:

"Nagy megnyugvás számunkra. Újra elkezdett bízni a csapat, és elszánttá vált."

"A sorsolás nem volt kedvező számunkra, meg is érdemeljük, hogy reménykedhetünk."

A Porto időközben 12 meccsesre növelte veretlenségi szériáját a Leixoes elleni 0-0-s döntetlennel. Az Arsenal nem játszott a hétvégén, és ez is segítség lehet a vendégeknek.

"Szükségünk volt egy kis szünetre."

"Az emberek nem fogják igazán fel, hogy mekkora igénybevétel volt a játékosaim számára sorozatban a Villa, a MU, a Chelsea és a Liverpool ellen játszani. A mentális helyzetünket tekintve jót tett nekünk a szünet."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (28)

14 éve
Törölt felhasználó
jaj ne érts félre 1 szóval sem akartam reklámozni őket,csak arra gondoltam ha a bírók is segítik őket állandóan meg a Tv-s szakértők fele el van tőlük ájulva.Ez járt a fejemben.Én is azt akartam mondani h túl sok a kreatív játékos.Nasriról alkotott véleményeddel nem teljesen értenék egyet.Azért ő inkább azokhoz tartozik akik jól teljesítenek.A cselzi ellen is jól játszott és nem az volt az 1. meccs az idényben.
Ennyi erővel a fél csapatot ki lehetne cserélni.
14 éve
Törölt felhasználó
safika!Nem is azt mondtam,hogy büszkének kell lenni az MU-ra,a fenne akar büszke lenni rájuk,én sem vagyok nagy rajongójuk,de tisztelem őket azért amit elértek eddig,és jó csapatnak tartom!Témát váltva,nálunk abból az 5 kreatív játékosból kevés szokott villogni a pályán,és én személy szerint sokkal szívesebben látnék egy olyan "munkás" játékost a csapatba,mint Fletcher,vagy Valencia!Nasrira simán elcserélném bármelyiküket,mert engem nagyon nem győzött meg a francia!Alibi passzok jellemzik a játékát,nem igazán képes irányítani a csapatot,és nem tartom tökös gyereknek aki sok egyéni megoldással színesítené a játékunkat!Az egyik legnagyobb csalódás számomra,és nem igazán tudok róla pozitívan beszélni!
14 éve
Törölt felhasználó
Nyomást többféleképpen ki lehet fejteni.Egy dolog amit a Mu csinál meg más amit mi sztem az a különbség h nálunk sok a kreatív játékos és inkább lehelyezkednek 1-1 kényszerítőre és így vinnék be a labdát a kapuba.Ez még a jobbik eset mert amikor már a 2 szélső védőnk adogat be ott már vajnyi kevés kreativitás van.Ebben a belövöldözős érkezős csúszó-mászós fociban jobb a mencseszter.SAF nagyon jól összerakta ezt a favágó bandát ütőképes csapattá és az az igazán érdekes hogy minden évben van 1-2 magasan kiemelkedő játékosuk.Ebben az évben elég Rooney.Mert olyan sok kreatív játékos nincs a MU kezdőjében átlagosan 2-3 a mienkben meg azért mindig van min 5 játékos aki színezné a játékot.Mindezzel szemben én nem lennék büszke a napjainkban szereplő Mu-ra.
Az Henry körül kialakult vitához én annyit fűznék hozzá,hogy nem szeretném játékosként viszont látni a csapatban,mert nem lenne jó ha 1-2 gyenge évvel lerontaná azt nagyszerű Arsenalos statisztikáját és sztem nem igazán tudna már váltani.Nem lenne hasznunkra.Nem mondom azt h Chamakh jobb lesz(ha egyáltalán jön),de neki még van ideje fejlődni és fog is.
Ma este GG!!!!!!!!!!!
14 éve
Törölt felhasználó
Henry góltalanságának az lehet a legfőbb oka, hogy a csapattársak nem őt tömik a labdákkal, és nincs akkor területe, mert lássuk be, míg az Arsenalnál mindenki odapasszolt Henrynak, ő pedig megoldotta, addig a Barcelonaban ott volt egy Eto'o, ott van egy Ibrahimovic és Messi is. ráadásul Henry igazi posztja a középcsatár szerep, de a Barcelonában mindig csak a széleken kap lehetőséget, ez se fekszik neki igazán, mert az igaz, hogy az Arsenalban is sokszor a szélekről cselezett befelé, de most középen ott van Ibrahimovic. a másik ok pedig a környezetváltozás lehet, Henry stílusának a Premier League feküdt nagyon, azt hiszem nem kell magyaráznom, hogy ez miben mutatkozott meg :)
ettől függetlenül nem kell leírni Henryt, mert 87 barcelonai fellépésén 43 gólt lőtt...ez azért annyira nem rossz. szerintem nem bánnak vele méltóan, gondolok itt arra, hogy pl. a hétvégén még a keretbe se került be. éppen ezért is örülnék neki, ha visszajönne hozzánk, mert itt még a csúcsra érhetne! és nem csak cserének, hanem kezdő éknek! még mindig feltudná kavarni a Premier Leaguet!
14 éve
Törölt felhasználó
Most pihenhettünk egy kicsit és ez jó. Nagyon nehéz meccsre számítok és egy döntetlennek is nagyon örülnék.

Szólj hozzá