A 2003-2004-es BL-szezonban az Arsenal a Celta Vigoval harcolt a nyolc közé jutásért.

Az első összecsapást Spanyolországban rendezték, ahol a 16. percben Edu megszerezte a vezetést, miután Robert Pirés jobboldali szabadrúgása kipattant a lécről, és ő közelről talált a kapuba. Erre kilenc perc múlva válaszolt a hazai csapat, amikor egy szöglet után Luis Edu fejelt a hálóba.

Elkezdődőtt a második játékrész, és az 56. minutumban Edu ismét villant: egy csel után 17 méterről rúgta a labdát a fölsőbe fantasztikus techknikával. Eztán ismét válaszolt a Celta: 63 percnyi játék után alexander Mostovoi talált be. A meccs a 78. percben dőlt el, amikor az addig visszafogott teljesítményt nyújtó Thierry Henry és Pirés egy nagyszerű kombinációval forgatta fel a hazaiak védelmét, s vette be a a francia szélső a kapujukat.

Edu bombagólját és Pirés győztes találatát ezen a két linken tekinthetitek meg:
http://www.youtube.com/watch?v=wXNaY9J_xv0
http://www.youtube.com/watch?v=sgpi6aL8BB8&NR=1

A siker után a kameruni jobbhátvéd, Lauren így nyilatkozott az összecsapásról:

"Örülünk, hogy sikerült idegenben nyernünk, mert ez mindig jó, mielőtt hazai pályán játszanánk. Nagy esélyünk van a továbbjutásra."

"Ez egy igazságos eredmény volt, mert sok lehetőséget dolgoztunk ki, ám a helyzetkihasználásunkban javulnunk kell."

"Ki kell elemeznünk a hibáinkat, s az edzéseken dolgoznunk kell rajtuk."

Valőszínűleg a védő tanácsára a lyukakat kitömték Wenger fiai, hiszen magabiztos kétgólos győzelmet arattak a visszavágón: a 35000 néző által megtekintett meccsen előbb Dennis Bergkamp remek labdáját Henry váltotta gólra a 14. minutumban, majd a 35. percben Titi egy fenevad higgadtságával megduplázta góljainak számát Freddie Ljungberg beadását követően.

A találkozó hajrájában a legendás Pierluigi Collina leküldte a pályáról Pablo Contrerast, aki José Antonio Reyes-szel szemben szabálytalankodott, ám ez nemhogy a párharcra, hanem még a meccsre sem volt kihatással, mivelhogy nem született újjabb gól, ezzel az Arsenal 5-2-es összesítéssel verte ki hispán ellenfelét.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

14 éve
Törölt felhasználó
akkor jó:) de ez mért volt olyan fontos? :roll: am nm ;) ;)
14 éve
Törölt felhasználó
Igen arra, kössz :)
14 éve
Törölt felhasználó
ericsson most az arsenal - real meccsre gondolsz??? mert az 0-0 lett
14 éve
Törölt felhasználó
Am nem tudjátok, hogy hazai pályán mennyit játszottunk a videón látható csapattal ? Azt tom, hogy idegenben mi lett a vége, de hogy hazain azt sajna nem!
14 éve
Törölt felhasználó
Ezt a videót látva, még mindig azon agyalok, hogy miért kellett elmennie ? Ilyen embert kéne igazolnia Wengernek és nem ilyen ...... Ha lenne egy ilyen csatárunk akkor...... .

http://www.youtube.com/watch?v=urmCfkDoxS8&feature=related

Szólj hozzá