Arsene Wenger elmondta, hogy szerinte a csapatkapitányok szerepe nem annyira jelentős manapság, mint ahogyan néhányan gondolják. Angliában ez különösen észrevehető, hiszen egy kapitány nincs akkora hatással a többi játékosra, mikor a meccs elkezdődik.

Wenger elismerte, hogy más csapatsportokban fontosabb a vezéregyéniségek szerepe, mint például a rögbiben vagy a krikettben. A focit illetően azonban kétségei vannak.

"Kicsit túlértékelik a kapitányok szerepét, ez kétségtelen."

"Gyorsan kell döntéseket hoznod, és egy vezérnek nincs ideje felmérni a többiek elhatározásait. Más sportokban, mint például a rögbiben a kapitány szabadabban mozoghat és fontosabb a jelenléte, mint a futballban."

Wenger elárulta azt is, hogy véleménye szerint a történelemre vezethető vissza az, hogy Angliában ilyen változások következtek be.

"Történelmi hatásai is lehetnek, ezek pedig a csatákból illetve a harcosságból erednek. Egy vezéregyéniségnek nagy szerepe volt és fontos alkotóelemnek számított."

"A csapatsportok a 20. századi történelemmel függnek össze. Amikor még nem voltak, feltűntek a demokráciával együtt. Előtte csak harcok voltak (ebből adódóan pedig káosz - a ford.)."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

14 éve
Törölt felhasználó
Sztem jó helyen van a csk. szallag! Cesc egyrészt azért IS kapta meg a szallagot, hogy Wenger tudassa vele, rá itt van szükség, ő itt egy igazi vezér!
14 éve
Törölt felhasználó
sajna nincs csk tipusu jatekosunk, verma,rvp talan ok estleg rosicky okket tudnam elkepzelni gallas mar nem lesz almunia meg 0,nemertem miert nem lehet ennyi fiatal utan fiatal kapust is jatszatni???almunia meg szerencsetlenkedik nalunk 3-4evig,ez alatt fabianski is csakcsere lesz es hozza majd az almunia szinvonalat
mannone mindenki meglepetesere jol vedett amikor lehetosege volt,szerintem maar reg lukasnak kene vedenie,mert hiaba veszunk meg fiatalon jo kapusokat(lukas,vito,wojcech) ha evegik cserepadon lesznek nem fognak fejlodni es egy almuniatol meg nem fognak tanulni
14 éve
Törölt felhasználó
Én szerintem jobban megérdemelné a CSK szalagot Vermaelen, Gallas vagy Almunia! Fabregas hiába a világ egyik legjobb focistája nem érzem benne azt a tüzet amivel fel tudná minden helyzetben rázni a csapatot! Egy rutinos, kemény játékos jobban tudná feltüzelni a csapatot! Fabregas is még fiatal, ezért nem nagyon látom alkalmasnak! Nézzétek a Mu ellen is hitevesztetten játszott 3-0 nál sőt 2-0 nál is, és nem az, hogy jó van megnyerjük!
14 éve
Törölt felhasználó
hát igen szükség van egy olyan emberre aki tüzeli a társakat, na de Fabregas pont nem olyan, egyetértek az előttem szólóval, Fabregas a játékával tudja "tüzelni" a csapatot, de ha ez még párosulna egy kicsit hevesebb vérmérséklet az se válna a csapat hátrányára ;)
Gallasban meg van ez a tűz, és az irányítás képessége, de amikor ő volt a kapitány akkor nem kezelte jól...(gondolok itt arra, hogy jártatta a száját a sajtóban...)
Henry jó kapitány volt, ő mind a játékával, mind emberileg megfelelt a csapatkapitányi elvárásoknak, és ilyen volt Vieira és Adams is!
talán épp az ilyen nagy egyéniségek hiányoznak ma az Arsenalból....
14 éve
Törölt felhasználó
Szerintem Fabregas a játékával sokszor fel tudja rázni a csapatot.És mindenki jobban játszik, ha a pályán van.Szerintem ezért ő a CSK.

Szólj hozzá