Pár napja az oldalunkon is megjelent a hír, miszerint a tehetséges csatár súlyos bokasérülést szenvedett, ami miatt akár a karrierje is veszélybe kerülhet, ám az Arsenal hivatalos weboldala ma bejelentette, hogy elkötelezte magát az Ágyúsokhoz egy új kontraktussal, így valószínűleg láthatjuk majd még a pályán.

A 19 éves Murphy, aki jelenleg a harmadosztályú Brentford csapatánál tartózkodik kölcsönben, 2007 nyarán iskolásként csatlakozott az Arsenalhoz, 2008-ban pedig már profi szerződést írt alá a klubbal.

Az angol ifjúsági válogatott játékos tavaly bizonyította a góljaival, hogy nagyszerű támadó, fontos részese volt Steve Bould Akadémiai Liga-, illetve Ifjúsági FA-kupa-győztes csapatának.

A kupa harmadik körében kétszer bevette az Aston Villa kapuját, míg az elődöntőjében a Tottenham Hotspur fiataljait keserítette tovább, miután hátrányból fordítottak ellenük az Ágyúsok. Emellett a liga rájátszásában is oroszlánrészt vállalt a csapat sikeréért: a legjobb négy között és a fináléban is betalált.

Murphy szerepelt a 2009-es U19-es Eb-n, s második lett a Háromoroszlánosokkal, míg az Andy Scott által vezetett Brentfordnál hatszor lépett pályára, s február 24-éig marad ott.

Az Arsenalnál mindenki azt kívánja, hogy Rhys karrierje sikeres legyen a klubnál!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

14 éve
Törölt felhasználó
Ez jó hír mert ezek szerint nem kell visszavonulnia. :)
14 éve
Törölt felhasználó
Remek hír! Nagyon bírom a srácot! Go Murphy!
14 éve
Törölt felhasználó
Csak nem komoly a sérülése és hamar felépül, bár nemtom h lesz helye a nagy csapatban.. nem hiszem de azért biztos tehetséges játékos lehet.
14 éve
Törölt felhasználó
Remélem nem adja fej és küzd, hogy vissza kerüljön a pályára.Nagyon jó játékos és sajnálnám őt, ha nem léphetne többet a pályára.Ha úgy küzd, mint Dudu akkor visszatérhet.
14 éve
Törölt felhasználó
Ennek örülök :)
Remélem nem súlyos a sérülése mert kiváló csatár válhat belőle. :P

Most olvastam a Borsban, hogy Denilson sérülése nem súlyos és a Bolton ellen már ott lesz :)

Szólj hozzá