A togói válogatottat ért terrortámadás ellenére Arséne Wenger nem látja okát annak, hogy az Afrikai Nemzetek Kupája véget érjen.

A szervezők néhány országból olyasfajta követelőzéseket kaptak, miszerint fújják le az idei kupasorozatot, mivel nem tudják megfelelően bitosítani a rendet.

Togo az eset után komolyan fontolóra vette, hogy nem vesznek részt a sorozatban.

Két togói hivatalnokot és a busz sofőrjét megölték, amikor az angolai lázadók gépfegyverekkel nyitottak tüzet a csapatbuszra. Több játékost sebesítettek meg.

Nem, nem fogom visszahívni a játékosaimat.

-nyilatkozta Wenger.

Nem hinném, hogy le tudnak állítani bármilyen sorozatot, egy incidens miatt. Mivel ez olyan embereknek siker, akik provokálták az esetet.

Ha sikerülne, akkor minden egyes frontot le lehetne állítani bármikor.

A második dolog, amit gondolok, hogy a nemzetközi szövetségeknek kell arról meggyőződniük, hogy a biztonság megfelelő hatásfokú, és normálisan le lehet-e játszani egy-egy meccset.

-folytatta a menedzser.

Személy szerint úgy érzem, hogy a versenynek folytatódnia kell.

Egy nyugtalan országról van szó [Angola], ahol politikai fennforgások vannak. A lázadók harcolnak azellen a kormány ellen, amely hatalmon van, tehát veszélyes országnak mondható.

Nem tudom pontosan mi történt, de elég érdekesnek vélem, hogy buszt indítanak Kongóból Angolába, holott pontosan tudják, hogy lázadók lesznek ott.

Bevallom őszintén, nem tudok eleget az ottani biztonságról, sem Angoláról.

Természetesen azt gondolták, hogy megfelelő a biztonság. Csak ezen kell javítani, és akkor az ANK nyugodtan folytatódhat tovább.

Egyébként az Arsenalban Alex Song mellett Emmanuel Eboué képviseli a saját országát.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

14 éve
Törölt felhasználó
Angola 3-1 de még nem végeredmény.
14 éve
Törölt felhasználó
Remélem nem lesz egy Kamerun - Elefántcsontpart döntő, mert akkor a vesztett csapat tagjai teljesen leamortizáltan jönnek haza és így lehet valamelyik játékosunk kiesne plusz egy pár meccsre a ritmusból.
14 éve
Törölt felhasználó
Remélem minél tovább eljutnak Songék és Ebouéék is! :)
14 éve
Törölt felhasználó
Én remélem Kamerun és Elefántcsontpart is döntős lesz, mert akkor Drogba is sokára tér vissza.És siker élmény Songnak meg Ebouenak.
14 éve
Törölt felhasználó
De azérrt sajnálom a csávokat!!! :exclaim:

Szólj hozzá