A szezon kezdetén azt jósolta Arsene Wenger, hogy 83 pont elég lesz egy csapatnak ahhoz, hogy megnyerje az angol bajnokságot - a véleménye a mai napig nem változott.

Az elmúlt hat év bajnokai átlagban 90,3 pontot szereztek, a 2004/05-ös idényben például a Chelsea 95-öt gyűjtött, a 2007/08-as szezonban a Manchester United 87 egységig jutott. Egyetlen bajnokcsapat sem bukott öt meccsnél többet ebben az időszakban.

A jelenlegi szezon másfajta trendeket követ. A Manchester City, az Aston Villa és a Tottenham is beszállt a Bajnokok Ligája-helyekért folytatott versenybe, ráadásul a nagy négyes tagjai, az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool és a Manchester United idáig több meccset vesztett el, mint tavaly összesen. Wenger hasonló végsorrendre számít, mint ami most van.

"Pár hónapja azt mondtam, hogy 78 és 83 pont között lesz a bajnokcsapat egységeinek száma. Kitartok ezen véleményem mellett."

"Ha megszorozzuk az eddigi összes megszerzett pontot kettővel, akkor a szezon végéig elérhető egységeket kaphatjuk meg nagyságrendileg. A Chelsea 20 meccsen 45 pontot szerzett, mi 19-en 41-et. Ha kettővel megszorzom ezt, 82-t kapok. A bajnoknak körülbelül ennyi pontja lesz a szezon végén. 84, 83, és 82 között saccolom."

"Hat-hét csapat is verseng a BL-helyekért, és mindenki fog még pontokat veszíteni."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (21)

14 éve
Törölt felhasználó
Szerintem igenis 85 pont felett kell teljesíteni!
14 éve
Törölt felhasználó
Ha az utolsó 20 meccsen szerzünk 60 pontot akkor esetleg meglehet a bajnoki cím. Ha rúgnak még 60 gól is mellé akkor meglesz a bajnoki cím. 🧀
14 éve
Törölt felhasználó
hát két éve 83 ponttal a 3. lettünk, 4 ponttal lemaradva az MU-tól...de ebben az őrült szezonban szerintem is elég lenne ennyi, vagy még kevesebb pont is a bajnokság végén, az első helyhez...
14 éve
Törölt felhasználó
pandev annyira lassu?
14 éve
Törölt felhasználó
Nem ilyen lassú kell, hanem 190cm magas és gyors játékos legalább annyira, mint Diaby és az már tökéletes.

Szólj hozzá