05. Idegenbeli pontvesztés

December 16-án, szerdán csapott össze a Turf Moorban a Burnley és az Arsenal.

A hazaiak párperces szorítása után az Ágyúsok átvették az írányítást, és már a 7. minutumban megszerezték a vezetést Fabregas révén. Ezután pár percen belül több helyzetet is kidolgozott Wenger alakulata, Arsavin a kapufát is eltalálta. A Burnleynek sikerült feltámadnia,  és ennek meg is lett az eredménye, hiszen Vermaelen szabálytalankodott a tizenhatoson belül, és a tizenegyest Alexander értékesítette 28 percnyi játék elteltével. A félidő végén még egy nagy csapás érte az Ágyúsokat: A csapatkapitány Fabregas megsérült, a helyére Ramsey érkezett.

A második játékrésztől kiegyensúlyozott volt a játék, ám az Arsenalnak nem sok lehetősége volt a a vezetés megszerzésére, a Burnley is csak egy lesgólt lótt. Végül osztoszgodott a pontokon a két gárda, ez volt az egyetlen decemberi bajnoki mérkőzés, amelyet nem nyertek meg az Ágyúsok.

04. Négy új szerződés a klubnál

Az Ifi FA-kupa-győztes Jay Emmanuel-Thomas, a még az év végéig a Watfordban kölcsönben szereplő Henri Lansbury, a mexikói csatár, Carlos Vela, és az idén már legtöbbször a kezdőben szreplő Abou Diaby is új szerződést írt alá decemberben a klubban. Mindannyian hosszabb időre kötelezték el magukat az Arsenalhoz. Még sok jó évet kívánok nekik a csapatban!

03. Kiesett a csapat a Ligakupából

A Manchester City stadionjába december 2. napján látogatott el a Arsenal.

Az Ágyúsok szokásosan a fiatal játékosokat küldték a pályára, míg a Manchester City a legerősebb keretével állt ki. Mindkét csapatnak voltak lehetőségei, a vendég védők néha figyelmetlenek voltak, ezért is lehetett veszély Fabianski kapujánál. Hiába az óriási iram, az első játékrészben nem született gól.

A második félidőben már nem kellett sokat várni a találatra, az argentin Tevez bombagóllal fejezte be egyéni akcióját. Szűk húsz perc elteltével megduplázta előnyét a City, hiszen Shaun Wright-Phillips talált be. A csereként beálló Weiss adta meg a kegyelemdöfést, akinek csak az üres kapuba kellett rúgnia a labdát. A végén még a szerencse sem állt az Arsenal mellet, hiszen kapufát rúgtak.

02. Három győzelem sorozatban a Premier Leagueban

Az Emirates stadionban meccselt az Arsenal és a Hull City. A végig irányító Ágyúsok a félidő legvégén szabadrúgásból szereztek vezetést, Denilson talált be. A második játékrészben egy jogtalan tizenegyest fogott ki Almunia, majd nem sokkal ezután Eduardo közelről gurított az üres kapuba. Végül Diaby tette az i-re a pontot a 80. percben, így 3-0 lett a végeredmény.

Rangadót rendeztek december 27-én, hiszen a 3. és 4. helyezett csapott össze. Az végig uralta a mérkőzést, az Aston Villa ívelésekkel operált. Végül a csereként leállt Fabregas egy szabadrúgásból szerzett bombagólt, és Walcott remek indítása után megszerezte második gólját is, majd sérülés miatt le is kellett cserélni. Ismét Diaby szerzett késői gólt: szólója után nagyjából 18 méterről talált be.

A Fratton Parkban csaArsenal pott össze a Pompey és az Arsenal, ahol a szervezetten játszó hazaiak egy Eduardo szabadrúgás után öngól miatt hátrányba kerültek. Belhadj hibázott. A 41. percben Ramsey passza után Nasri növelte a vendégek előnyét. Aaron Ramsey a 68. minutumban egy lövőcsel után óriási gólt szerzett, Belhadj szépített, és végül Song fejelt a hálóba Nasri beadása után.

01. Megnyerte a rangadót az Arsenal

December 13-án az Anfield Roadon volt randevúja a Liverpoolnak és az Ágyúsoknak. A félidő nagy részében a Vörösök domináltak, az Arsenal nem játszott jól. Sokáig nem született gól, ám a 41. percben nagy kavarodás után dirk Kuyt talált be.

A szünetben Arséne Wenger leüvöltötte játékosai fejét a rossz teljesítmény miatt, és ennek meglett az eredménye: Johnson a félidő elején öngólt rúgott. Nyolc perccel később Arsavin villant, és átbillentette a mérleget az Arsenal javára. Már nem talált be senki a mérkőzésen, így a londoni gárda diadalmaskodott 2-1-re.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

14 éve
Törölt felhasználó
Ericsson, január HARMADIKA van.
14 éve
Törölt felhasználó
Legszívesebben elmennék Londonba. Elvinném Wengert egy sikátorba és kikérdezném, hogy kit akar igazolni és mikor? Mert ez már idegesítő, hogy annyira mondja, hogy csatár kell de nem vesz.
14 éve
Törölt felhasználó
Jó lett grat.
14 éve
Törölt felhasználó
Én is nagyon remélem, hogy kitart a formánk minél több ideig, lehetőleg a szezon végéig! Most elég jó sorozatban vagyunk, holnap nyerni kell!
14 éve
Törölt felhasználó
ja,bocs, elnéztem, csak ma x-eltek a nott foresttel(FA kupa) 8-/

Szólj hozzá