Az Arsenal újabb gólzáporos meccsen van túl, hiszen két 3-0-ás győzelmet követően a Hull és Aston Villa után, a Portsmouthot 4-1-re ütötte ki Arséne Wenger együttese. Ezek után a francia érthetően nyilatkozott elégedetten a csapat teljesítményéről.

"Nagy meccsen vagyunk túl. Legutóbb vasárnap játszottunk, és benne volt a pakliban, hogy a zsúfolt programunk miatt majd nem tudunk koncentrálni eléggé. De pont az ellenkezője történt: elszántak voltunk, precízek, és végig a feladatunkra összpontosítottunk. Az ellenfélre sem érkezhet panasz: egy nagyszerű Portsmouth állt ki ellenünk, s a játékosok is keményen küzdöttek." - kezdte az értékelését Wenger.

"Valóban az első gólunk szerencsés volt, de utána sikerült végig irányítanunk a meccset. Büszke vagyok az egész csapatra, mert mindenki óriási hittel és szenvedéllyel játszott, igazi egységként szerepeltünk. Ráadásul a többi eredmények tekintetében fontos volt, hogy nyerjünk, és ezt sikerült megvalósítanunk." - tette hozzá.

Wenger kicsit kitért a harmadik gól szerzőjére, Aaron Ramseyre, aki Cesc Fabregast pótolta a kezdő tizenegyben:

"Aaron és Cesc között leginkább a mentalitásukban van a legnagyobb hasonlóság. Ramsey akár balszélsőt, jobb hátvédet is tud játszani, vagy belső középpályást - ahogyan ma is láthattuk, ezzel szemben Cesc inkább irányító stílusú. Aaron mai teljesítménye pedig egyszerűen zseniális volt." - fogalmazott.

Ahogyan várható volt, Cesc Fabregast még a padra sem vitte el Wenger, az viszont már negatív meglepetés volt, hogy Theo Walcott sem szerepelt az utazó keretben, A menedzser mindkét játékos állapotáról tájékoztatta a sajtót és a rajongókat.

"Mindketten 10-12 napon belül térhetnek vissza. Tulajdonképpen csak az a kérdés, hogy az Everton elleni meccsen ott lesznek-e, avagy sem. Theonak izomsérülése van."

Az Arsenal idei utolsó meccse volt tehát a Portsmouth elleni, azonban Wenger elhintette, hogy más téren is keményen fognak támadni - ez pedig nem más, mint az átigazolási szezon, ami órákon belül aktív lesz.

"Sokan mondják, hogy van egy kis problémánk a csatárposzton, és én is így vélekedek erről. A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha vennénk valakit, de ha ránézek a tabellára, még így is, ezzel a rengeteg sérülttel is több gólt szereztünk, mint bármely más csapat. Nálunk mindegyik játékos jól bánik a labdával, veszélyes helyzetbe tudnak kerülni, és ez az, amiért bizakodó vagyok. Ennek ellenére valóban figyeljük az átigazolási piacot. Természetesen egy nagyobb összeg sem lenne terhünkre, de meg kell őriznünk az egyensúlyt a költségvetésünkben. Csak azt a pénzmennyiséget költhetjük el, amit a klub termel meg, minden más csalásnak számít. Ez ugyanúgy igaz a Chelseare, és a többiekre is."

Az ágyúsok a frissen megszerzett három pontjukkal tovább kapaszkodnak a listavezető Chelsea után, a hátrány jelenleg négy pont.

"Nem lepődtem meg a Chelsea pontvesztésein. Amikor kikaptunk tőlük 3-0-ra, megmondtam, hogy ez lesz, de akkor senki nem hitt nekem. Persze figyelnünk kell hátulra is, ez a négy pont előny nem túl sok a negyedik helyezettel szemben. Külön érdekessége a szezonnak, hogy a Chelseatől kezdve még a Liverpoolig bezárólag, bárki odaérhet az élre. Ezentúl minden hétvége különösen fontos lesz, mert bárki pontokat bukhat." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (18)

14 éve
Törölt felhasználó
Ericesc azt is nézd hogy Walcott 20 CR meg 24 4 év múlva össze lehet hasonlítani a 2 játékost izomzatilag
14 éve
Törölt felhasználó
Örülök, hogy mind Walcott, mind Cesc csak 10-12 napig sérült, ugyanakkor nehogy ebből is 3-4 hét legyen, remélem az Everton ellen már játszhatnak!
14 éve
Törölt felhasználó
Doris! Nem tudom ugyanarra a játékosra gondolunk e, mert Robin jobbal sem lő rosszul mostanában... Ha az idei góljait nézzük, jobbal lőtt gólt a Citynek vagy a spursnek, míg tavaly hatalmas gólokat lőtt jobbal a Cselzinek és a Poolnak is... Úgyhogy régen lehet hogy egy lábas játékos volt, viszont az utóbbi időben sorban lőtte a fontos gólokat jobbal is!
Arshavinnál azért másabb a helyzet. Sérült a jobb lába és így neki csak a bal "maradt"...Ezért nem értem, hogy miért erőltetjük középen.
14 éve
Törölt felhasználó
Woolwich! RVP-nél evidensebb egylábas játékost nem is tundék példaként felhozni, pedig ha nem sérült ő játszik ezen a poszton. viszont maximálisan igazad van, nem kéne őket középcsatárnak berakni, én pl nagyon ellene vok h RVP ott jásszon habár idén nagyon jól ment neki. kéne egy gyilkos kétlábas góllövő és kész lenne a keret.
14 éve
Törölt felhasználó
igen, Walcott szezonját az baszta el, hogy szerepelt az utánpótlás EB-n az angolokkal, és ott lesérült...Wenger nem hiába nem akarta elengedni...

Szólj hozzá