Holnap megnyílik a januári átigazolási ablak, így következzenek most a legjobb téli transzferek a Premier Ligából!

10) James Beattie (Sheffield United --> Stoke City 3,5 millió font, 2009)
Beattie a Stoke legutóbbi Arsenal elleni vereségét követően összekapott a menedzserével, de nem az incidense miatt került bele az összeállításba, hanem azért, mert a megszerzése után fontos szerepet játszott abban, hogy a csapata elkerülje a kiesést: 7 gólt lőtt 16 meccsen, s létfontosságú meccseken (Man City, Bolton, West Brom, Wigan) bizonyult jó fogásnak.

9) Ashley Young (Watford --> Aston Villa 9,65 millió font, 2007)
Sokan csodálkozó szemekkel néztek, amikor a Villa közel 10 millió fontot sem sajnált a Watford tehetségéért, de az idő az Oroszlánokat igazolta, hisz Young párszor már az angol válogatottban is lehetőséget kapott, s kulcsfigura a Villa Bajnokok Ligája-helyezésért folyó küldetésében.

8) Jimmy Bullard (Peterborough --> Wigan Athletic 275 000 font, 2003)
Bullard a West Ham-nél nevelkedett, de nem tudott betörni az első csapatba, így ingyen a Peterborough gárdájához került, ahonnan Paul Jewell hozta el a Wiganbe. Oroszlánrészt vállalt a csapat PL-be való feljutásában, s az első osztályban is a Latics egyik legjobbja volt. 2008 augusztusában, amikor már a Fulhamben játszott, kétszer is kerettag volt a Háromoroszlánosok között, de egyik meccsen sem lépett pályára, s a sérülései meggátolták az egyre feljebb tartó emelkedésében.

7) Brede Hangeland (FC København --> Fulham 2,5 millió font, 2008)
A 2007-2008-as szezonban a Fehérek közel álltak a kieséshez, de Roy Hodgson munkájának köszönhetően végül elkerülték a búcsúzást. Ebben azért nem csak a menedzsernek volt szerepe, hanem például a 'norvég Bobby Moore-nak' is, akinek az is bizonyítja a remek teljesítményét, hogy Arséne Wenger érdeklődését is felkeltette a játékával.

6) Emmanuel Adebayor (AS Monaco --> Arsenal 7 millió font, 2006)
Adebayornak mindössze 21 percre volt szüksége ahhoz, hogy a Birmingham elleni debütmeccsén betaláljon, ezzel jelezve, hogy az Ágyúsok nem véletlenül szerezték meg őt. Végül 62 gólig jutott Észak-Londonban 143 meccs alatt, majd a manchesteri Kékek szolgálatába állt júliusban 25 millió font ellenében.

5) Kieran Richardson (Manchester United --> West Bromwich Albion kölcsönbe, 2005)
A West Bromnak a 2004-2005-ös idényben csodára volt szükségük a bennmaradáshoz, így kölcsönvették a Vörös Ördögöktől Richardsont, akivel sikerült végrehajtaniuk a 'lehetetlent': a csapat úgy úszta meg a kiesést, hogy az utolsó forduló előtt a tabella legalsó helyét foglalta el. Richardson gólt lőtt a Portsmouth elleni összecsapáson, ami döntőnek bizonyult.

4) Patrick Evra (AS Monaco --> Manchester United 5,5 millió font, 2006)
A Monaco 2004-es Bajnokok Ligája-produkciója alatt bizonyította, hogy egy igazi nagycsapatban is megállná a helyét. Sir Alex Ferguson 2006-ban csapott le rá, azóta a világ egyik legjobb balszélső hátvédjeként tartják számon.

3) Shay Given (Newcastle --> Manchester City 6 millió font, 2009)
Abból a 200 millió fontból, amit Mark Hughes rövid regnálása alatt elköltött a City, elenyésző összegért vették meg Givent, aki nagyszerű igazolásnak titulálható, mivel a hosszú évek során már bizonyította, hogy kiváló kapus. A Kékek új menedzsere, Roberto Mancini is kiemelte az erényeit egy nyilatkozatában, s azt a bátor, ám nem alaptalan kijelentést tette, hogy benne van a világ öt legjobb hálóőre között.

2) Andrej Arsavin (Zenit Szentpétervár --> Arsenal 15 millió font, 2009)
Az orosz zseni hosszas herce-hurca után igazolt tavaly a sok kulcsemberét hiányolni kénytelen Arsenalhoz, s rökpe hónapok alatt belopta magát az észak-londoni gárda rajongóinak szívébe. Az eddigi legemlékezetesebb meccse az volt, amikor négyszer talált be az Anfield Road-on, de az első Arsenalban lőtt góljáról, amit a Blackburn kapujába lőtt, is áradozni lehetne...

1) Nemanja Vidic (Szpartak Moszkva --> Manchester United 7 millió font, 2006)
Ferguson már hosszú ideje figyelte a szerb középhátvédet, mielőtt 2006-ban leigazolta 7 millió font ellenében. Rio Ferdinanddal szinte áthatolhatatlan párost alkot a MU védelmében, s nagy szerepe volt abban, hogy a csapata háromszor elhódította egymás után a PL-trófeát, s egyszer a Bajnokok Ligája-serleget.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

14 éve
Törölt felhasználó
Ez így van.Én azon csodálkozom, hogy mienk a legmagasabb összeg.
14 éve
Törölt felhasználó
Arsha akár még első is lehetett volna, de nagyjából én is így látnám a legjobb téli átigazolásokat.
14 éve
Törölt felhasználó
Arsha papa azért ott van a 2. helyen! Hát nem a mostani teljesítménye miatt, az is biztos...
14 éve
Törölt felhasználó
Reyes már a habokba se volt januárban...
14 éve
Törölt felhasználó
Akár még Reyes is beférhetett volna...

Szólj hozzá