Cesc Fabregas duplájának, és Abou Diaby bónusztalálatának köszönhetően az Arsenal újabb magabiztos 3-0-ás győzelmet aratott a bajnokságban, ezúttal az Aston Villa ellen, Arséne Wenger pedig érthetően nyilatkozott boldogan a médiának:

"Úgy gondolom, hogy ez egy nagyszerű eredmény a csapatnak. Ha megnézzük, hogy hol álltunk néhány héttel ezelőtt, akkor kijár az elismerésaz egész gárdának, hiszen nagyon sokan már leírtak bennünket, de mi ennek ellenére sem adtuk fel. Talán a Liverpool elleni fordítás volt a fordulópontja az eddig szezonunknak." - összegezte Wenger a mai győzelmet, majd kicsit áttért az ellenfél értékelésére is.

"Az Aston Villa elleni meccsek általában nagyon dühítik az embert, mert a csapatunk dominálhat akárhogy, mégis pontokat bukunk ellenük. Ez történhetett volna ma is, hiszen fölényben játszottunk, mégsem használtuk ki az ebből fakadó előnyünket, és nem szereztünk gólt. Ilyen helyzetben csak két dolgot tehetünk: vagy elővigyázatosabbak leszünk, vagy picit többet kockáztatunk. Mi utóbbit tettük, ráadásul egész jól." - tette hozzá.

"Nagyon érdekes volt a mérkőzés a védőknek is, nagy nyomás alá voltunk kitéve, de jól álltuk a sarat. Ez a három pont nagyon fontos a csapat hitének, ráadásul gól nélkül lehozni a találkozót - nagyon örvendetes."

Érdekesség, hogy a meccs húzóemberének számító Cesc Fabregas csak a kispadról állt be, de a meccset sem tudta befejezni egy újabb sérülés miatt. Wenger a kapitányról is ejtett egy-két szót.

"Már a becserélése előtt is volt jónéhány helyzetünk, könnyedén vezethettünk volna. Azért hoztam be őt, mert szükségünk volt a kreativitására a középpályán. Cesc-t majd csak holnap vizsgáljuk meg, a legjobb esetben a jövő hétre már visszatérhet, ha viszont a legrosszabbal számolunk, akkor akár három hetet is kihagyhat."

Nemcsak Fabregas, hanem Denilsonnak is sérülés miatt kellett idő előtt elhagynia a pályát:

"Denilsonnak hátsérülés miatt kellett lejönnie. Egyelőre még nem találkoztam vele, szóval majd meglátjuk, mi történik."

Az Arsenal következő meccse jövő hét szerdán, a Portsmouth ellen lesz, azonban az is fontos, hogy ezt követően a csapatból két afrikai játékos, Alex Song és Emmanuel Eboué is távozik a januárban esedékes Afrikai Nemzetek Kupájára.

"Picit gondban vagyunk ilyen téren, mert jól tudjuk, hogy Alex Song hamarosan utazik az Afrikai Nemzetek Kupájára, így ha Denilsonnak és Fabregasnak is hosszú időt kell kihagynia, akkor gondban lehetünk a középpályán. Természetesen nem csak mi vagyunk ebben a helyzetben, a Chelsea például négy játékost kell hogy nélkülözzön januárban. Ugyanakkor ha valaki pont kidől egy sérülés miatt az egész hónapra, az olyan lenne, mintha elment volna az ANK-ra." - árulta el Wenger.

Az Arsenal a fordulóhátrány ellenére is öt pontra megközelítette a listavezető Chelsea-t, amely csapat 0:0-ás döntetlent játszott a Birmingham ellen.

"A Premier Liga nagyon nyitott ebben az évben, nincs papírforma meccs. A jövő heti meccsen a Portsmouth ellen nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mert idén bármelyik csapat le tudja győzni a másikat, vagy pontokat tudnak rabolni egymástól, lásd a Birmingham-Chelsea találkozót. Márciusig minden arról szól, hogy melyik csapat tudja a legegyenletesebb teljesítményt hozni. Ezután lehet, hogy valamelyik gárda kiesik az európai kupaporondról, így több energiája lesz a bajnokságra, de nekünk márciusig azzal kell számolni, hogy mi legyünk a legkonzisztensebb csapat."

"Továbbra is hasonló hittel kell játszanunk, és meg kell tartani a trófea iránti vágyunkat. Ez egy nagyon tehetséges, és eltökélt csapat, számomra már rég megérdemelnék, hogy nyerjenek végre valamit. De már lassan olyan régen nem szereztünk valamiféle kupát, hogy nem biztos hogy el tudják hinni magukról, hogy képesek lennének-e elhódítani. Érdekes lesz tehát a bajnoki verseny, hiába vagyunk ígéretes helyzetben. Hosszú még az út a 38. fordulóig, szóval továbbra is keményen kell dolgoznunk, és javulnunk kell."

Az elkövetkezendő napokban az Arsenal másmilyen fronton is támadhat, hiszen január 1-jével indul a 2010-es átigazolási ablak, Wenger erről is beszélt.

"Még mindig egy kicsit túl korai eldönteni, hogy Andrey Arshavin marad-e középső csatárnak, viszont jelenleg nincs rá ok, hogy miért változtassam meg a posztját. Ma is az utolsó harminc percben kezdett feléldelni, elégedett vagyok vele. Ami az átigazolási piacot illeti: követni fogjuk az eseményeket, és ha felbukkan valamilyen jó lehetőség egy-egy játékost illetően, akkor igazolunk. Jelen pillanatban azonban nem ez a helyzet, ráadásul meg kell nézni, hogy a középpályán is milyen veszteségeink lesznek, hiszen ha Denilson és Fabregas is sérült, hiányban lehetünk majd. Egyelőre semmi nincs eldöntve." - fogalmazott a francia.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (47)

14 éve
Törölt felhasználó
fecc04! am én csak arra értettem hogy lassan megszűnik a középpályánk a sérülések ill. az ANK miatt és hogy ez ne történjen meg Wengi bácsinak lépnie kell....
14 éve
Törölt felhasználó
Szerintem jó lenne a berúgás. :D Mondjuk futsalozom és lehet azért.
Wenger remélem legalább egy kicsit aktív lesz az átigazolási piacon. David Villának én is örülnék, de most olyan kaliberű játékosra lenne szükség, mint például Denilson.
14 éve
Törölt felhasználó
Nem tudjátok kit fogunk igazolni?Valami hírt erről is tegyetek be!ARsenal4ever:D
14 éve
Törölt felhasználó
A Chelsea például engedélyt kért hogy csak a mai meccs után kelljen elmennie a játékosaiknak, az Arsenalosokról viszont én sem hallottam semmit. :long:
14 éve
Törölt felhasználó
Már nem lesz velünk egyik afrikai sem szerdán,mivel a Chelsea-nél is kérvényezték,hogy még hagy maradhassanak a mai meccsen,szóval szerdán már tuti nem lesznek!

Szólj hozzá