2009. február tizedik napján került sor a londoni Emirates Stadiumban a Brazília-Olaszország barátságos mérkőzésre, egyébként ez volt az első válogatott meccs, amelyet az Arsenal stadionjában rendeztek.

Mindkét csapat a szokásos dresszében, a brazilok sárga, míg az olaszok kék mezben léptek pályára. A presztízsen kívül is volt azért jeletősége az ütközetnek, hiszen a Selecao tovább akarta növelni a veretlenségi sorozatát, a Squadra azzura pedig nem akart belerondítani a szövetségi kapitány Marcello Lippi 31 mérkőzése tartó veretlenségi szériáába.

Az olasz csapat kezdett jobban, hiszen a harmadik percben Fabio Grosso beadásából lehetett volna helyzet, majd 60 másodperccel később a bizonytalanul kijövő Júlio César fölött emelte a kapuba a labdát Gilardino, ám a partjelző lest intett, később kiderült, hibásan. Ezután a dél-amerikaiak percei következtek: először majdnem Robinho csapott le a labdára, amikor Pirlo passza után Cannavaro volt túl kényelmes, majd a 13. minutumban Ronaldinho mélységi labdáját Elano továbbította sarokkal Robinhonak, majd a labda visszakerült az akkor még Manchester City játékoshoz, aki higgadtan gurította el a játékszert a kapus mellett. Egy kontra után Robinho bevetette a szokásos biciklicselét, majd pontosan rúgta ben a lasztit a hosszú sarokba. A félidő maradék része is kiegyenlített játékot hozott.

A szünetben beálló olasz támadók jóval aktívabbak voltak, mint az első játékrészben szereplő társaik. A 65. percben ismét szabálytalan gólt szerzett Olaszország, Pirlo indítását Luca Toni kezelte le Juan és Lúcio között, de mivel a kezét is érintette a labda a csatárnak, így hiába talált be. A brazilok trükkökkel szórakoztatták a közönséget, és ez az ötszörös világbajnok csapat szurkolóinak tetszett is ez. A 81. percben Rossi lapos beadását Toni perdítette kapura, ám a brazil kapus helytállt, és bravúrral védett. Ronaldinho sabadrúgása veszélyes volt, ám Buffon könnyedén szerezte meg a labdát. Toninak még volt egy fejese, ám nem változott az eredmény, 2-0-ás sikert aratott a Dunga által vezetett Selecao.

Adatbank:

Helyszín:London, Emirates Stadium
Játékvezető: Howard Webb (angol)
Brazília: Júlio César, Maicon, Lúcio, Juan (Thiago Silva, 78'), Marcelo, Gilberto Silva (Josué, 89'), Felipe Melo, Elano (Daniel Alves, 70'), Ronaldinho, Robinho (Júlio Baptista, 89'), Adriano (Pato, 81')Gólszerzők: Elano (13'), Robinho (27')
Olaszország: Buffon, Zambrotta, Legrottaglie, F. Cannavaro, Grosso, Pirlo (Dossena, 75'), De Rossi (Aquilani, 58'), Montolivo (Camoranesi, 46') Pepe (Toni, 46'), Di Natale (Perrotta, 46'), Gilardino (G. Rossi, 46')

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

14 éve
Törölt felhasználó
Szívesen. %-P
14 éve
Törölt felhasználó
Kösz hogy szóltál Almunia57! ;) Kijavítottam a hibákat.
14 éve
Törölt felhasználó
Tetszett van egy-két elírás benne,de ettől függetlenül jó volt.
14 éve
Törölt felhasználó
rövid helyzetjelentés: a Villa vezet a Sunderland otthonában 1 - 0 arányban, Heskey góljával...az MU pedig 0 - 0-ra áll az Old Traffordon, a Wolves ellen!
14 éve
Törölt felhasználó
az első meccs bergkamp búcsúztatója volt asszem de válogatott meccs az ez volt Brazilia Olasz szal nem Argentin

Szólj hozzá