Arséne Wenger kártérítést követel a holland labdarúgó szövetségtől Robin van Persie hosszú távú sérülése miatt, a FIFA-tól pedig szabályváltoztatást kért, hogy válogatottbeli barátságos meccsek ne kapjanak helyet a menetrendben a futó szezon alatt.

Mint ismeretes: van Persie november sérült meg egy barátságos meccsen, miután a Juventus védője, Girogio Chiellini szerelését követően szalagszakadást szenvedett. A holland támadónak emiatt öt hónapos kényszerpihenőre kellett vonulnia, a közelmúltban pedig átesett egy sikeres műtéten is.

"Úgy hiszem, hogy a válogatottbeli barátságos meccseket be kellene szüntetni. Függetlenül attól, hogy az emberek mit mondanak, szerintem a barátságos meccseket csak a jegyeladások miatt és diplomáciai okokból szervezik." - mondta Wenger.

A francia menedzser egyúttal azt is közölte, hogy kártérítést követel a holland szövetségtől van Persie sérülése miatt.

"Jelenleg egy ügyvédeink ezen dolgoznak, de tény, hogy szeretnénk kártérítést kapni az ügyét. Nem mondhatok semmilyen összeget, mert még mi magunk sem tudjuk, hogy mennyibe fog ez kerülni nekünk."

"Kompenzációt várok azért a kárért, amit a sérülés okozott a bajnokságért folytatott harcunkban, a kezelési költségért, valamint a fizetésekért is."

"Nem ismerem eléggé a szabályzatot - ez tény. Ugyanakkor a közeljövőben le fogok ülni a klub ügyvédeivel, mert valóban kártérítést követelünk."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

14 éve
Törölt felhasználó
Szerintem ezt az rvp-s ügyet hagyni kéne. Lesérült Robin és ezen nem tudunk már változtatni.
14 éve
Törölt felhasználó
Úgylátszik Wenger is tanul a hibájából, jól teszi, hogy Fabregast nem engedi el, mert ha netán ő is megsérülne, na akkor aztán nem tudom mi lenne!
14 éve
Törölt felhasználó
Jó látni, hogy bekeményített Wenger. Csak így tovább ;)
14 éve
Törölt felhasználó
Wenger tényleg kezd bekeményíteni, teljesen jogosan!Nem értem ilyenkor, amikor még hónapok vannak hátra a VB-ig, mi a fasznak a barátságos meccs?-.-Nem kell csillagászati összegekre számítani, ha kapunk vmennyit. Az nem lesz milliós sem...De RvP sérülése utáni ápolási összeget a minimum kifizetniük!Balfasz ez az egész FIFA!xD
14 éve
Törölt felhasználó
semmi értelme nincs a barátságos-válogatott meccseknek, csak plusz teher az amúgy is túlterhelt játékosoknak! jogos Wenger követelése!

Szólj hozzá