Az Arsenal U18-asai tegnap reggel kiterjesztették 4 meccsre a veretlenségi sorozatukat a Kanárik legyőzésével. A Norfolk Colney gyepén Benik Afobe duplázott, míg Zak Ansah egyszer talált be.

Steve Bould a szerdai Ifjúsági FA-kupa meccs előtt, amelyet a Crewe Alexandra ellen vívnak majd meg tanítványai, rotálta a gárdáját: Jamie Edge és Jernade Meade is kezdett, méghozzá a középpályán, míg az U16-os gólzsák, Ansah is megkapta a lehetőséget a mestertől. A sérülésből visszatérő Sean McDermott újra a kapuba állt, ezzel kiszorítva a gólvonal elől James Dunn portást. Benik Afobe és Oğuzhan Özyakup, akik a tartalékcsapatban csereként álltak be a hét közben, most a kezdőben kaptak helyet.

Az Arsenal kezdőcsapata...: McDermott, Byles, Obed, Ayling, Brislen-Hall, Yennaris, Edge, Meade, Özyakup, Ansah, Afobe.

...és cseréi: Dunn, Boateng, Webb, Neita.

A meccs első félidejében az Ágyúsok kétgólos előnyre tettek szert Afobe révén, aki a 6., illetve a 36. minutumban is gólt szerzett. A mérkőzésen lőtt második találata már a 10. gólja volt az idényben, ami nem kis teljesítmény 12 összecsapás alatt.

A második játékrész 56. percében Ansah tovább növelte a vendégek előnyét, ezzel megszerezve első gólját a szezonban U18-as szinten. A 68. minutumban szépíteni tudott George Francomb, aki Rhema Obed tizenhatoson belül történő szabálytalanságát követően értékesítette a büntetőt, de több gól már nem született a mérkőzésen, így Bould legénysége három ponttal 'hajózhatott' haza Londonba.

Az Akadémiai Liga A-csoportjának éllovasai már csak egy meccset fognak játszani a naptári évben, s az nem bajnoki lesz, hanem FA-kupa, de januárban folytatódik a pontvadászat.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

14 éve
Törölt felhasználó
grat. nekik.
14 éve
Törölt felhasználó
Remélem ma a nagyok is nyernek 1-3ra Liverpoolban! Amúgy grat!
14 éve
Törölt felhasználó
Szép volt srácok!
14 éve
Törölt felhasználó
Ansah és Afobe nagyon nagy csatárok lesznek.Remélem itt maradnak és óriási karriert futnak majd be.

Szólj hozzá